Vår resa till drömhuset

Det är helt sjukt vad villor och tomter går för i priser, bara på vårt område pratar vi om villor för över 10 miljoner i utgångspris och tomter runt 5 miljoner, helt galet. På vårt område säljs det sällan överhuvudtaget och majoriteten av grannarna har bott här sedan vi flyttade hit (jag och min familj) när jag var liten och då pratar vi om 1996. Flyttar man hit flyttar man inte härifrån om man säger så. 

Jag och min sambo flyttade hit förra året och året innan det köpte vi vår tomt här, sen tog det ett tag att få allt godkänt med hus mm så det blev klart först i augusti 2020. Vi hade en sådan tur att köpa allt just där och då, innan ökningen blev så här på både tomter och villor. Mycket kan hända bara på ett år. Jag är så himla tacksam över det. 

Jag hittade en gammal bild på vår tomt precis när vi hade köpt den, den är på över 3000 kvm och har ett sånt fint läge, jag älskar den så mycket med andra ord. Vi ville ha den och den ville ha oss. En perfekt match helt enkelt. 

Att bygga hus var otroligt roligt och en spännande resa som jag alltid kommer att minnas, eller bygga och bygga, vi köpte ett hus från Älvsbyhus som heter Tove, dom har en hel del husmodeller som är superfina men vi fastnade för Tove, fast Tove var inte vårt förstahandsval utan jag tror vårt förstahandsval hette Regina men det var lite för stort på bredden för att passa vår tomt så då gick vi ner en storlek till den som liknade Regina och då blev det Tove på 151 kvm. Varför vi inte fick plats med ett större hus är för att vi ville ha en enplansvilla och det tar ju större plats men vi är så nöjda med Tove, och sen finns alltid möjligheten att bygga större på längden.

Jag är otroligt glad över valet av att ha ett enplanshus, att slippa trappor och att det är ett hus som man kan åldras i. Så många brukare jag besökt som bor i ett tvåvåningshus men som bara kan använda ena planet nu pga trappor. Jag tänker alltid flera steg framåt så detta är så typiskt mig. Sen älskar jag stora öppna planlösningar och Husmodellen Tove är ett otroligt öppet och socialt hus. Vi tvekade inte en sekund på den modellen.

Vår resa började på Nybygget vid Arlanda där vi gick in i alla husmodeller, vi var där fyra gånger totalt men de tre sista var vi bara i ett och samma hus och det var det som älvsbyhus hade som visningsex då. Och det var där vi bestämde oss. 

Sen började en lång resa, vi skrev upp oss rätt fort efter godkännandet för att få ha det huset så att vi skulle få vårt hus så småningom och i juni 2020 byggdes det och i augusti samma år flyttade vi in. 

Vi förberedde tomtarbetet fort efter att vi hade fått ett datum för startmötet. Alla delar hade sin tid så allt som allt tog det 1,5 år att kunna flytta in men det var en otroligt rolig resa som gick fortare än vad man trodde. 

Och nu har vi bott i vårt hus i 9 månader, helt sjukt. Vi har hunnit med att uppleva alla årstider, det känns som i går när vi fick nycklarna till huset men samtidigt känns det som att vi alltid har bott här, och känslan är detsamma då som nu, en otrolig lycka att vakna upp här hemma varje dag. 


Allmänt, Drömhuset | #drömhuset, #hem, #heminredning, #inspiration, #villa, #älvsbyhus, #älvsbyhustove | |
Upp