Jag grät av lycka

Vet ni vad som är en av det mest frustrerande sakerna som finns? Det är när man känner att något är fel i ens kropp men möter en läkare som skiter fullständigt i det, skiter i att lyssna på dig, inte tar några prover på dig, rycker på axlarna, öppnar dörren och får dig att gå gråtandes därifrån efter två minuter. Det hände mig för flera månader sedan, jag var så jäkla ledsen för bemötandet, för ignoransen jag fick och för att vara på gränsen att bli total nedbruten. Man litar på läkaren och insåg där och då att "okej det är såhär jag kommer att må, jag vet att något är fel men". Min dåvarande läkare som jag haft i flera år är mammaledig så jag fick en ny äldre gubbe denna gång. 

För någon månad sedan bytte jag vårdcentral, jag bytte läkare och prover togs, jag hade blodbrist och järnbrist och var nära på att få blodtransfusion, mina blodvärden var väldigt låga (både vita och röda) och jag sattes på behandling där jag två gånger i veckan fick medicin i dropp på vårdcentralen, en rätt så tuff behandling med en stark medicin. Jag har känt mig rätt risig efter behandlingen också och nu fick jag svar på att min autoimuna sjukdom som jag redan har inte är stabil så jag måste öka min medicin där. 

Sån lycka jag känner nu, dom symtomen stämde in på det jag misstänkte och istället för att "okej det är såhär jag får må" så bytte jag läkare och mina blodvärden är stabila nu och nu kan jag även få bort symtomen på min underliggande sjukdom. Jag grät av lycka när läkaren ringde nyss. 


Vad vill jag ha sagt med detta, jo lita på din magkänsla. Ta kontroll över din egen hälsa och byt läkare direkt om du känner dåliga vibbar. Jag är så nöjd med min nuvarande. Jag är så nöjd med mitt eget beslut.

Allmänt | |
Upp