Skapa inte ett beroende för andra

"En sak jag inte riktigt förstår är när människor hetsar varandra till att dricka mer och mer, "ahh men kom igen nu, ta en till" med mera och det slutar med att personen inte klarar av att stå emot trycket från sina så kallade vänner, det slutar med att man blir pissfull fast man kanske ville sluta dricka för länge sedan, det kanske bidrar till ett alkoholmissbruk, eller till något ännu värre, känner ni igen den där hetsen att hetsa varandra till att dricka mer? " 

Känner du någon med ett alkoholmissbruk?
Eller har du själv ett alkoholmissbruk

Frågor du kanställa dig själv är:
Har jag kontroll över hur mycket jag dricker? 
Har alkoholen en stor plats i mitt liv? 
Tycker personer i min närhet att jag dricker för mycket? 

Här är några tecken på att du har ett alkoholberoende:
Du har svårt att sluta dricka när du väl börjat. 
Drickandet tar upp tid som du kunde ha lagt på något viktigare. 
Du tål mer och mer mängder av alkohol. 
Du känner ett starkt begär efter alkohol. 
Du mår dåligt när du ej får dricka, sk abstinensbesvär. 

Och tänk på att alkoholberoende inte är beroende på hur lång tid du har druckit, utan vissa kan skapa ett beroende väldigt fort. 

Ta det lugnt med alkoholen, känn efter vart din egen gräns går och säg nej när du känner att det börjar bli för mycket, det visar på ett personligt ansvar, mognad och att stå upp för sig själv. 

Jag själv har valt att inte dricka alkohol alls och det gjorde jag redan som ung, jag tycker att smaken av alkohol smakar skit på allt jag har smakat på så därför valde jag att leva utan alkohol och det finns så många alkoholfria drinkar.
 


Allmänt | |
#1 - - Magnus:

Håller med dig helt och hållet! Jag är inte nykterist men jag njuter lika mycket av en alkoholfri öl en fin sommarkväll.

Upp