Hem ljuva hem (del 1)

Jag hade verkligen laddat för att kunna ha inflyttningsfest/min födelsedagsfest/och midsommarfest här hemma i år, som jag hade längtat, det hade gått så långt att jag hade kommit på tema och allt, vi skulle vara många och det skulle bli helt perfekt att slå ihop det, jag fyller år kring midsommar och vi ville ha inflyttningsfesten på sommaren så att vi kunde vara ute. Sådana planer vi hade, men det går inte i år och satsningen blir då till nästa år om pandemin har lagt sig. 

Vi är ett litet gäng som firar midsommar ihop, vi är tre par och så blir det även detta år vilket jag ser så mycket fram emot, så kul vi hade förra året, jag tycker det är urmysigt med traditioner med vänner, att man har ett gäng som firar sådana här högtider ihop. När pandemin har lagt sig kommer jag definitivt göra en ny tradition här hemma som är min form av thanksgiving. 

Ibland blir det inte som man tänkt sig och då får man tänka om. Det får helt enkelt bli fest till nästa år om det går såklart. Det är vad det är i världen och man får göra allt man kan, ändra om sitt liv, tänka nytt och nya möjligheter, göra det bästa av denna situation och tänka solidariskt och medmänsklig och stärka sin egen moral. 

Tänkte visa er vårt hem som det ser ut i dag och lite tankar kring varje yta och rum. Först ut är altanen, den är inte riktigt klar än men hörnan börjar att se sitt slut här till höger, det är "tre rutor" kvar av hörnan på den andra sidan, de två första är klara som ni ser här. Jag är så himla nöjd, jag är så nöjd med de kortare staketet som är gjort så att man kan se ut då vi har en vovve. Sen kommer en grind sättas i det tomma hålet. Sen ville jag bryta av det mer öppna med att göra en myshörna som är helt insynsskyddat, där kommer jag att sätta mysiga ljusslingor därav att det är öppet på toppen. 

Då kliver vi in i sovrummet, jag älskar vår säng och istället för att köpa en sprillans ny säng så valde vi att göra en make over på vår gamla säng och den blev ju som "ny" billigt och bra. Det blev en superfin sänggavel i grå sammet och en grå volangsängkappa som båda är ifrån Jotex. Jag älskar mörka sovrum och jag går i tankarna på att måla alla väggar i grått, sätta upp gardiner istället för rullgardinerna, köpa en stor gosig matta, sätta upp lite tavlor, någon ljusslinga och så. Jag vill skapa en mysig, romantisk atmosfär här inne. En bänk ska även köpas och ställas framför sängen och självklart har vår vovve en säng här inne, tog bara bort dom (ja han har faktiskt två, en som står vid det smala fönstret och en vid balkongdörren) när jag skulle fota. 

Vägg i vägg med sovrummet (eller rättare sagt med vår walk in closet i sovrummet) ligger vårt sällskapsrum som är en mittpunkt här hemma (som ni ser har jag ännu inte slipat bordet jag vill ha här, men det kommer) tänkte även byta ut gardinerna nu till vår och sommartider så att man får massor av ljusinsläpp från fönstrena. Jag är så nöjd med mattan i från Jotex här att jag vill ha en till likadan bredvid varandra så att hela denna yta täcks. Jag tycker att både mattor och gardiner ökar mysfaktorn hur mycket som helst. 

Jag tycker att det passar så bra med en chillhörna här så att man kan umgås med den som är i köket när man har middagsbjudningar, så det här är ej vårt vardagsrum utan i vårt vardagsrum har vi tv, stor soffa m.m. Dock är det mycket som ska fixas där inne så jag har inte visat det rummet än, men det kanske kommer, ändå kul att ni får se före och efterbilder och höra våra planer i rummen. Så kika in senare så får ni se vardagsrummet. Jag har även två rum till jag aldrig visat och det är min walk in closet som är ett helt rum, men där står bara massor av klädställningar. Och i det andra rummet som är ett stort kontor är hälften av rummet fyllt med kaos och det är nog inte så roligt att se. 

Om ni är sugna på att köpa doftljus till hemmet kan jag varmt rekommendera detta ljus som vi fick i inflyttningspresent bland bland annat. Älskat det ljuset och det är även väldigt fint. 

Köket då, i original så som vi valde från Älvsbyhus. Så nöjd med att vi valde att inte ha rostfria kyl och frys, tänk vad många näsavtryck och handavtryck jag skulle bli tvungen att torka av varje dag, det hade aldrig gått. Vi kommer så småningom att byta ut lite av varje här, bland annat diskho, bänkskivor och knoppar men i det stora hela är vi så nöjda med det. Jag älskar att ha ett fönster att titta ut genom vid arbetsbänken, tänk vad häftigt det hade varit att ta bort alla överskåpen och gjort fönster hela vägen. Hmm, ja vi har ju rätt många lådor så det skulle kunna fungera. 

Jag är kär i vårt matbord, dock köpte vi det när vi bodde i en tvåa så det är egentligen för litet, men jag älskar det. Stolarna är supersköna och har ett litet gung i sig. Vi ska byta ut mattan här, jag tänker mig en stor beige matta, sen har jag hittat ett sideboard/skåp som skulle bli assnyggt mot den här tråkiga vita väggen, där även tavlor och plock ska komma upp. Jag är lite sugen på att byta ut stolarna till pinnstolar i trä, tror det skulle kunna bli skitsnyggt. Vilken färg väggen får, hmm jag vet inte riktigt än, här ska även gardiner upp i fönstrena. Jag älskar förresten runda matbord, tycker det är mer sociala än rektangulära då man ser allas ansikten på ett annat sätt. Speciellt om man är sex personer eller fler 

Hallen, vår älskade hall. Jag är helt förälskad i vår stora korg från Ellos och vår stora runda spegel ifrån Bauhaus. Den är i 110 cm eller om det var i 105, nått av dom. Jag ville att spegeln skulle vara en aning mindre än skoskåpet vilket blev superfint. Och vassen på allt gjorde pricken över i:et. Mycket kvar att fixa här hemma som ni ser men det börjar att utvecklas till ett hemtrevligt och mysigt hem. Här inne ska även en stor lång beige matta köpas och fler korgar i samma stil som den stora. 
Allmänt, Drömhuset | #drömhuset | |
Upp