Livet som bonusmamma

I bland kan jag tänka tillbaka på mitt liv som bonusmamma, på just dom stunderna när jag fick känna mig som den där riktiga bonusmamman till två tonårstjejer och hur mycket jag faktiskt älskade dom där stunderna när man satt på sängkanten och pratade med den yngsta dottern innan läggdags om allt mellan himmel och jord, saker hon funderade på, saker jag berättade och när man fick den där goa kramen, stoppade om henne och fick höra de tre små orden "jag älskar dig", det värmde så enormt mycket i hjärtat och det kändes som en sån stor bekräftelse på att jag var en bra bonusmamma. Eller de där fredagsmyset som var så himla viktigt och att faktiskt göra det där lilla extra och ge tid, lägga ifrån sig telefonen och faktiskt vara i nuet. 
Eller att skjutsa och hämta från skolan, skjutsa och hämta från cheerleading, att sitta där och titta på och känna "riktiga mammakänslor" med hur stolt man faktiskt var, eller när man var med i klassen på skolavslutningen, när man fixade och donade i rummen, lagade middag ihop, pratade om livet. De hade redan världens bästa mamma men jag blev en så bra bonusmamma. Vi fann varandra så fort och herregud vad jag älskar dessa två tjejer även om jag inte är deras bonusmamma i dag så kommer dom alltid att ha en plats i mitt hjärta. 

Ett minne som är extra starkt är den gången då jag, den minsta tjejen och hennes kompis åkte till Gröna Lund och jag ansvarade för dom, planerade mötesplats, lunchtid, gick med, smsade och när jag satt där på bänken med andra föräldrar och läste en bok medan barnen åkte karuseller, vilket lyckorus jag kände då. 


För mig var det så viktigt att dom skulle känna att jag tyckte om dom, att dom kände en trygghet med mig och allt det där, det var första gången jag klev in i ett "varannan vecka liv med någon som har barn". Det föll sig naturlig och jag tog mig an rollen som bonusmamma och levde det kapitlet i mitt liv fullt ut med allt vad det innebar med ansvar m.m. 

Deras fantastiska mamma välkomnade mig och vi fick en jättebra relation. Vi alla gjorde saker ihop ibland m.m och hon fick mig verkligen att känna att jag var någon hon ville ha en bra relation med, så himla tacksam.

Det var mitt kapitel när jag var en bonusmamma och en ny erfarenhet rikare ❤️

Allmänt | |
Upp