Tanken bakom vår altan och fler bilder

Helgen går så himla fort och det har blivit en helg fylld med fix här hemma, både invändigt och utvändigt och som ni såg i inlägget tidigare så är nu altanen helt klar med staket, grind och insynsskydd. Det var jag som bestämde den insynsskyddade hörnan och tog en liten chansning där, jag hade en klar bild i huvudet på hur det skulle se ut och då skulle det bli riktigt bra, vilket det också blev i verkligheten, jag är så himla nöjd med hur det blev och ser fram emot att få upp en ljusslinga runt där och även lite möbler och fix. Så skönt att kunna öppna balkongdörrarna nu utan att tänka på om Albert går ut, nu har han en 90 kvm stor altan att vara på också. Känns så himla bra. Tänk alla fina minnen som kommer att skapas där. 

Vi kommer så småningom att fortsätta altanbygget hela vägen till baksidan och det blir en stor altan även där och tanken vi hade när vi valde staket och att även dela av altanen med en grind är för att inte ständigt behöva hålla koll på hunden och framtida barn om de är på fram eller på baksidan av altanen. 

Vi ville att Albert skulle kunna se ut på ett bra sätt och sen ville jag verkligen ha en helt insynsskyddad del där man kan "gömma" sig och vara för sig själv fast man är på altanen.

Jag tycker att det blev så bra med ett liggande staket som bryter av huset som är i stående träskivor (eller vad man nu kallar det, men ni fattar)

Annars i helgen har vi firat Alberts 1 års dag, tagit mysiga långa promenader, myst i soffan framför den danska serien Brottet där vi är på säsong 3 och den serien är så sjukt bra. Det är en sån serie man bara vill fortsätta att se avsnitt efter avsnitt för att ta reda på hur det slutar. Jag är likadan när jag läser en bra bok, jag blir helt uppslukad och vill bara läsa klart den för att det är så spännande. På tal om böcker, när vi gick igenom kartongerna i går så hittade jag alla mina böcker och funderar nu på att att ha en bokhylla, tycker att det är så hemtrevligt när man har böcker framme.  


Allmänt, Drömhuset, Drömtomten | #dreamhouse, #drömhus, #enplanshus, #enplansvilla, #heminredningsblogg, #influencer, #inredningsblogg, #liggande staket, #staket, #älvsbyhus, #älvsbyhus, #älvsbyhus tove | |
Upp