Hotelltips

Jag tänkte att jag skulle tipsa er om vårt hotell som vi bodde på när vi var på Zanzibar om ni har tankar på att åka till denna fantastiska ö. Vi bodde på ett femstjärnigt jättefint hotell precis vid stranden som heter Bluebay beach resort & spa som vi var riktigt nöjda med. Det första vi gjorde när vi kom dit var att duscha efter en vecka skitiga efter safarin haha. Så värt det. 

Detta lilla propellerplan som rymde tio personer tog oss till ön. Jag som hatar att flyga annars, detta var riktigt obehagligt. En dag innan vi skulle flyga hem hände flygolyckan med Etiopiean också, en rutt man kunde flyga hem, så när vi skulle flyga hem hade jag riktigt ont i magen. Våra vänner som vi lärde känna i Tanzania skulle flyga exakt den rutten hem. Men dom valde en dag tidigare.. Vi valde rutten till Kenya, sen vidare till Frankrike och sen hem till Stockholm. Tragisk olycka. 

Maten var otrolig på hotellet, det fanns så mycket mat att välja bland sen hade vi livemusik och uppträdanden varje kväll. Så romantiskt att höra vågorna på kvällarna och bara blicka ut över ett glittrande hav.




Poolen var perfekt, jag älskar att bada i pool, stranden är precis bredvid poolen så allt var så nära. Så jag badade mest i poolen, jag ska berätta varför jag inte badade i havet längre ner. Rummen var fina, med en skön och extremt stor säng, vi hade en balkong med havsutsikt. Hotellet var jättefint och stort. Läs mer om hotellet på länken ovan.


Havet och framförallt stranden var den finaste strand jag sett, vi hade vakter vid stranden som vaktade hela tiden vilket kändes säkert. Så fort en masaj närmade sig så kom vakterna. De stod med ca 50 meter mellanrum så de var rätt många. Jag badade inte alls mycket i havet och jag tog bara av mig mina vattenskor när jag fotade och anledningen var att det kryllade med sjöborrar och dom vill man inte trampa på så vattenskor är ett måste, jag hittade ett par jättesköna vattenskor på XXL. Men stranden var magiskt vacker, helt vit. Här på bilderna är det lågvatten men sen blev det högvatten och då försvann stranden och havet sträckte sig till staketet.  



Jag mådde riktigt bra i magen på Zanzibar trots att vi åt malariatabletter även här (25 dagar totalt då vi var på safari innan). Det är noga med att man tar tabletterna samma tid varje dag. Sen drack vi koleravaccin också innan resan som säkert bidrog till bra magar. Sen var gula febern vaccinet ett måste, även standardvaccinet (polio, stelkramp m.m) men kolla upp det. Vi fixade visum på ambasaden innan resan (tanzanias ambassad här i stockholm) vilket sparar tid, jag är ett kontrollfreak och för mig ska allt sånt redan vara klart innan resan, vill inte stå och köa i onödan utan bara njuta av resan.
Allmänt, Resa till Afrika 2019, Tips på hotell | #hotelltips | |
Upp