De skulle aldrig ha blivit fria...

Fyfan vilka jobbiga dokumentärer jag har sett på Viaplay, "i huvudet på en mördare" där jag bland annat har sett Englafallet med Anders Eklund och fallet med Lotta som blev brutalt mördad av sin pojkvän. Dessa mord skulle aldrig ha behövt hända. Som Anders, innan både Pernillamordet och Englamordet så åkte han in och ut för sexuella brott, även för våldtäkt. Men vad får han, några månader sen är han fri. Alla som stöter på Anders tycker att han har ett märkligt äckligt beteende gentemot tjejer, han stryper till och med en tjej på öppen gata på en marknad, hon överlever men varför släpps han gång på gång ut i samhället? Han är på så många sätt störd när det kommer till kvinnor och den sexfixering han har heter duga. Varför släpps sådana människor ut i samhället? Varför ska det gå så långt att två mord ska begås innan han blir inlåst? Dessutom på ett litet barn. Han är obehaglig, han får massor med anmälningar på sig men ändå likt förbannat låser man inte in honom förrän mord begås. Vilket system vi har. Hur många jävla chanser ska människor få?

Och sen i Lottafallet, samma sak. Här är en människa som dessutom åkt in för mord tidigare, men släpps. Varför? Han åker in titt som tätt för misshandel efter det, men släpps. Han är brutal, aggressiv och slåss rejält. Men gång på gång släpps han, till han mördar sin flockvän med bara sina händer..  

Varför släpps sådana här monster ens ut i samhället gång på gång? Kommer dom att släppas igen? Vilka blir deras nya offer? Helt jävla empatilösa till vad dom gjort. Vad kan man göra för att förhindra att sådana här människor blir som dom är? Hur mycket spelar uppväxten roll? Man har alltid egna val. Vad fan ska man göra?när ska det bli en ändring av straff, när ska man låsas in för gott?..

Jag tycker varken porr eller strippklubbar är okej för jag tycker att det påverkar hjärnan på ett negativt sätt. Eller i vissa länder där man lagligt kan köpa sex, man ska fan inte köpa en annan människas kropp, det är vidrigt av er som gör det. Det är våldtäkt även om ni tror att ni har "gjort en god gärning" eller att ni har rätt till kroppen ni betalat för att utnyttja. God gärning för vad? Fyfan. Ursh.

Hur tänker sådana här människor? Jag som tycker att det är intressant  att försöka förstå hur människor tänker känner mig dum i huvudet som inte förstår. Hur blir människor monster? Sådana rovdjur, och till slut mördare? Har vi människor inte liknande tänk, känner inte alla människor sympati? har inte alla människor spärrar? Tydligen inte. Läskigt. Varför känner vissa människor så mycket aggression? 
Allmänt | |
Upp