Ett år och tre månader

En tid som först kändes som en evighet bort men som plötsligt var där, en tid för inflytt i mitt absoluta drömhus, på drömtomten. Där stod det, så vackert. Jag vaknar fortfarande upp med en tacksamhet, ett pirr i magen, en glädje varje morgon. Men också en overklighetskänsla. Vågar jag tro på att detta är sant? Vågar jag tro att jag är ägare av detta magiska hem? 

Älskade hem. Från första start blev jag förälskad i dig. Men innan vi bestämde oss fullt ut att vi skulle ha Tove från Älvsbyhus åkte vi hem till några bekanta som bodde i ett exakt sånt hus. Sen var det klart. Det var dig vi ville ha. 

Resan till tomtköp och husköp var lång. Inget som skedde över en natt. Varje helg i flera månaders tid åkte vi runt i områden men ingenting kändes rätt, inget hus, inget läge, inget område. Jag är extremt kräsen framförallt när det kommer till ett område och läge. Husen kunde jag väl ändå se något i men samtidigt ville jag slippa trappor. Trappor som bara några år tidigare tagit min mammas liv om man får säga så. Jag gillar inte trappor. Men inget hus var ett enplanshus så jag skull väl få lära mig att ha trappor, att jag inte slipper det. 

Plötsligt sker ett mirakel. Plötsligt sker något som är för bra för att vara sant. En tomt. Den vackraste tomten jag någonsin sett i det område jag är uppväxt i, i det område man ska ha en jäkla tur om man ens ska ha möjlighet att bo i. Här bor man hela livet om jag säger så, de flesta grannar bor kvar här sedan jag var liten. Det är aldrig något till salu här, och om det är det får man räkna med att det kostar skjortan. 

Men där var den, tomten. Vi la ett bud, och vi var med i budgivningen som vi vann, det var riktigt nervkittlande. 

Nu hade vi drömtomten. Och så småningom också vårt drömhus. Mitt enplanshus som har en så sjukt bra öppen planlösning och yta. Det är sällan man hittar ett enplanshus. Vi byggde vårt från grunden, älvsbyhus byggde det. Allt som allt tog väl resan ca 2 år om man räknar från den stund vi bestämde oss för att leta hus. Tomten fick vi våren 2019, tomten gjordes klar innan vintern ifall någon före oss i huskön skulle hoppa av, i slutet av juni 2020 var det dags för vårt hus att byggas och i början av augusti stod det klart för inflytt. Huset är på straxt över 150 kvm och jag är så förälskad i det. 


Jag sitter här i soffan i vardagsrummet och blickar ut över huset, över tomten, över området och över grannarna och känner en sån oerhörd tacksamhet över att jag kan säga att detta är mitt hem. Att jag bor just här. 

Detta hus och tomt är allt jag någonsin drömt om. 
Allmänt, Drömhuset | #älvsbyhus | |
Upp