Julgodis

Hur mysigt är det inte med julbaket? Och vad har ni för favoriter som ni bara måste baka eller ha på julbordet i godisväg? 

Förra december var vi ovaccinerade och jag och min sambo firade julen tillsammans bara han och jag så vi bakade heller inte så mycket, det blev bara lussekatter och pepparkakor. 

I år vill jag baka massor av chokladgodis. Ha julmusik på i bakgrunden och ha julpjyamasen och raggsockorna på mig, jag vill maxa med myset och baka med mina nära och kära. Dricka lite varm choklad med vispgrädde emellanåt. Jag älskar juletider, högtider över lag.


Några saker jag vill ha på godisbordet i år är chokladkaka med kolasmak, vanlig chokladkola, mjuk knäck, chokladbollar, chokladtryffel, fudge, chokladknäck och en julig form av kladdkaka och hallongrädde. Med en liten touch. Eftersom att det typ bara är choklad jag gillar i godisväg så är det bara det jag kan baka, jag är rätt värdelös på annat bak. Och såklart blir det pepparkakor med, kanske chokladdoppade till hälften. Mums. 

Det blir andra julen här hemma vilket känns så konstigt, vart tar tiden vägen? Jag minns jularna så väl tillsammans med min mamma och familjen, den var maxad, alltid en vacker klädd gran, alltid ett fullproppat julbord och massor av julbak och godis. Julstrumporna var ett måste, även när jag var vuxen och sov över hemma och vaknade på julaftons morgon, i julstrumpan fanns det alltid massor av klappar. Julfrukosten skulle ätas tillsammans, julmusiken spelades i hela huset. 

Det är alltid tungt och en saknad runt julen efter henne, men jag håller traditionerna vi hade vid liv. Fan livet ska man vara rädd om, varenda sekund av livet och ta hand om sina nära och kära på bästa sätt. Göra livet magiskt varje dag, inga onödiga bråk eller tjaffs, inte slösa bort tid. Livet är så jävla kort och det kan ändras på bara den där sekunden, sekunden du tog för givet. 
Allmänt | |
#1 - - Mie Evnice:

Åh vad gott alltihop lät, blir så sugen på att julbaka!!

Svar: visst låter det gott 😊
Nicki

Upp