Mardrömsresa...

Det vänder verkligen så snabbt med denna pandemi och att resa utomlands nu känns inte så bra att göra i hjärtar även om man är vaccinerad. Jag är så glad för alla resor vi hann med år 2019 där vi startade året med några veckor i Afrika, safari i Tanzania som jag varmt rekommenderar och sen avslutade vi resan på Zanzibar vilket också var superbra. Topp två av den bästa resan jag någonsin varit på. Safari i Tanzania toppar nog. Sen så var vi utomland med två av våra närmaste vänner och då öluffade vi i Grekland i tre veckor, jag hade mer än gärna stannat ett halvår med dessa människor, vi fungerade så bra tillsammans och vilka vackra öar vi var på. Totalt sju platser bodde vi på. Santorini är min absoluta favorit ö i Grekland som jag besökt. Där har jag varit fyra gånger totalt, och på tal om Santorini så köpte jag en julgranskula där när vi var där sist, längtar tills jag får sätta den i granen.Har ni firat jul utomland? Jag vet inte om jag skulle vilja göra det faktiskt, jag är lite av en traditionstjej. Sen skulle vi firat jul och nyår när tsunamin var i Thailand, resan var bokad och bara någon vecka innan så bestämde min familj att vi ändå firar julen hemma och åker till Thailand i början av januari istället, så resan bokades om till då men såklart kom vi inte i väg då heller då pga tsunamin. Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på att vi hade varit där, att mina bröder hade bara varit några år och varit på stranden och lekt. 

När vi åkte till Khao Lak något år senare och fick se mycket med egna ögon var det fruktansvärt, vi lurade döden då. Vi såg bland annat en stor båt två km upp från stranden som hade spolats dit, minnesplatser på stranden m.m. Thailand är ett land som står min familj nära, jag har bara varit där fem gånger, men min familj åkte dit i princip varje år då vi har släkt där med och för att det är ett otroligt vackert land. 

Nog om det. Vi hann även med två resor till vackra Polen där vi var i Gdansk och i Warzsawa där vi upptäckte städerna, besökte ett koncentrationsläger, åt polsk mat m.m. Och där vi hade en mardrömsresa när vi tog båten hem till Sverige igen men nu i efterhand är det ett sjukt roligt minne, hahaha. Vi åkte med en gravid vän och hennes kille och vi alla delade hytt och hade det så kul, Men, resan är lång, och vi hamnade i ett maxat oväder vilket innebar höga vågor och man kunde inte ens gå. I tolv timmar höll det på, vi hörde folk spy i sina hytter, och hon som var gravid mådde faktiskt jättebra medan vi tre andra var spyfärdiga. Jag låg helt paralyserad i sängen mellan skratt och gråt för att överleva resan. Det gungade fruktansvärt mycket. Vi anade ju det när vi klev på båten då det fanns spypåsar överallt. Jag tror resan totalt tar 18 timmar. Trots att vi mådde sjukt illa så hade vi som sagt stunder med skratt, fyfan vad sjösjuka vi var. Det gungade fyra dagar efter resan. Hahaha, fruktansvärt.

Ja det var dessa speciella, fantastiska resor under 2019. 

Nu ska jag fortsätta att julpynta här hemma med julmusiken på max. I dag ska vi iväg till svägerskan med familj för lite bak, middag och spel, en helt vanlig fredag i vårt liv, och kanske skratta åt vår sjuka resa tillsammans. Vissa minnen minns man hela livet. Så redo för denna helg med mina fina. Och på söndag är det första advent, galet.
Allmänt | |
Upp