Relationer!

Våra helger brukar gå i ett men i helgen har jag mest tagit det lugnt. Sambon och vovven har varit borta i fyra dagar och kommer hem idag. Jag fick prata med vår vovve i telefonen i går och det värmde så mycket i hjärtat när han gnällde av glädje över att höra mig, älskade pudel. 

Min helg då. Jag brukar bara nämna vad vi gör gemensamt och vad jag gör. 

I fredags var jag i väg på tacomiddag hos min dåvarande pojkväns ex. Varför umgås jag med mitt ex ex kanske ni då undrar? För när det kommer till ex klipper jag den relationen helt, mina ex är inga jag vill ha kontakt med överhuvudtaget. Men man kan klicka med andra personer, och i den relationen jag hade med denna man var en relation jag aldrig tidigare upplevt. Varför? Jo för att han var en pappa till två döttrar och hade en fantastisk relation med barnens mamma så vi umgicks väldigt mycket allihoppa, även med exets syskon m.m. och jag kände redan innan jag gick in i en relation med en man med barn att jag ville göra allt för att relationen med barnens mamma skulle vara bra. Här var man "tvungen" att ha en relation med pojkvännens ex eftersom att hon fortfarande är en stor del i mannens liv pga att de har gemensamma barn och så.

Vi klickade direkt och hon är en grym mamma och en sån fantastisk person. Hon skapade en trygghet för mig som gjorde att jag släppte fort att det var jobbigt att umgås med henne. Vilken  människa och jag önskar verkligen att alla som går in i relationer där personen har barn sen tidigare får uppleva detta. Jag har hört skräckhistorier men själv har jag bara sådana positiva upplevelser. Jag är så tacksam för den människan. 

När jag kom hem till henne i fredags var barnen där och några av barnens vänner, barn som jag varit en bonusmamma åt en gång i tiden, barn som lärde mig sidor hos mig själv, barn som är helt underbara. Dom var tonåringar då och är det än i dag. Så jag blev bonusmamma till två tonårsdöttrar vilket var något helt nytt för mig. Jag stod och tittade på dom och bara log fånigt medan det var full rulle i köket. Det var så avslappnat, så självklart. 


De bekräftade mig att jag gjorde ett bra jobb och när jag får den kärleken även idag värms mitt hjärta, fan jag var nog en grym bonusmamma. Och jag fick så mycket mammakänslor när jag var det, när man stod där i klassrummet på skolavslutningen, eller när man satt där i publiken när ena dottern höll på med cheerleading, när jag fick äran att lämna på aktiviteter, skjutsa till och från skolan, stoppa om på kvällarna, ha djupa samtal, baka, följa med till gröna lund och sitta på en bänk bland andra mammor och ansvara över att barnen kommer till mötesplatser vi bestämt, få fixa och dona i deras rum, få höra ord som "jag älskar dig" när man stoppar om om kvällarna. Spela bilbingo och fylla bilen med massor av gott. Men också allt det vardagliga som hör till, trösta, krama om, finnas där i alla lägen, vara en trygghet, vara delaktig, lyssna, ta bråken på ett vuxet sätt, komunicera.  

Eller fredagsmyset vi alltid gjorde varannan fredag ihop hon och jag. Fredagsmyset jag fick uppleva igen i fredags när de andra hade dragit, här satt jag med min fd bonusdotter och hennes mamma. Att få hålla hennes hand, prata om minnen tillsammans hon och jag. Jag log när hon dukade fram massor av skålar med olika saker att mumsa på för det var precis så vi gjorde på fredagskvällarna för några år sedan. Det skulle finnas massor att välja på. Och att ha så fina djupa samtal med hennes grymma mamma som är en vän till mig. Wow.

Det här är för mig en sån stor bekräftelse. Att lilla jag gjorde något bra, att bli älskad då och att vara älskad än idag. En riktigt mysig tjejkväll hade vi. Jag är så tacksam för människor och kapitel i mitt liv. Tack livet. Tack. 


I dag fyller min bror år och ikväll ska vi till min familj på tacomys, jag är så taggad på att äta tacos igen, det kan man verkligen inte tröttna på eller hur? Jag tycker att det är supergott med banan till. Har ni något "udda" till tacosen?

Så här såg jag ut i fredags, tröja och kavaj från H&M och jeans från gina tricot. Så glad över att mitt hår börjar att växa ut igen. Här är det dessutom uppsatt också. Jag klippte det för 1,5 år sedan över axlarna, så kort var det. Gammal blond färg som jag ville få bort. Ett tag övervägde jag att raka bort allt och börja om helt, men bromsade mig till en paige. Så nu är det bara min naturliga färg, 50 nyanser av brunt. 

Hoppas att ni har haft en fin helg. Vi hörs imorgon. 

Allmänt | |
Upp