Frågor och svar om vårt hus (del 1)

Jag får så himla många frågor om vårt hus vilket är superkul, oftast samma frågor så jag tänkte besvara några av dom här och även ge tips till er som går i tankarna på att köpa ett Älvsbyhus. 

Ett måste som jag tycker att ni ska göra innan ni bestämmer er för vilken husleverantör ni vill ha är att åka till Nybygget vid Arlanda och prata med de olika leverantörerna och framförallt känna er fram genom att gå in i de olika husen.

Vår husmodell fanns inte med där utan det var ett liknande utan vinkeln så vi fick ett hum om huset. Vi hade även ett par bekanta som bodde i exakt den husmodellen vi har (Tove) som vi gick in till och då fick vi känna efter om det var ett hus för oss (svårt att bara se på ritningar).

Vi valde massor av utebelysning vilket jag är glad över, undra om det inte är ca 20 stycken lampor runt om. Sen låga fönster, dels för hundens skull och dels för att få så mycket ljusinsläpp som möjligt.


Här är jag sugen på att göra ett jättefönster istället för dom två små. Men samtidigt är det skönt att ha soffan mot denna vägg. Vad tycker ni?

Rostfria vitvaror i all ära men det blir så mycket fingeravtryck så där var jag noga med att välja vita vitvaror istället. Bänkskivorna ska i framtiden bytas ut och även handtagen och diskho. Allt har sin tid. 

Över lag är jag supernöjd med vårt vinkelhus Tove från Älvsbyhus, sen vill man såklart skapa sin egen stil inne. Ett tillval vi gjorde var spottar i båda badrummen, hallen och i alla fönster och balkongdörrar. 

Har även fått frågan hur lång tid husprocessen tog och det tog lite mer än ett år då det var kö men vi förberedde markarbetet m.m så att det var klart innan vintern kom. I slutet av juni byggdes huset och i början av augusti stod huset klart. Det var en rolig resa som gick fortare än vad jag trodde när jag hörde orden "det kommer att ta lite mer än ett år) tänk att få se utvecklingen redan från atart, från en orörd tomt till en vacker tomt med ett vackert hem på. 

Allmänt, Drömhuset | #drömhuset, #älvsbyhus | |
Upp