Tjejsnack

Ja det här med att vara tjej är inte det roligaste ibland, speciellt under lingonveckan och när man svullnar upp som bara den, jag går säkert upp två storlekar vilket betyder att det enda jag kommer i är mjukisbyxor och tights, jeansen är en mardröm att försöka få på sig, tänk er när man försöker få på sig ett par byxor när man fortfarande är lite småfuktig efter duschen, det är en omöjlighet men ändå envisas man med att försöka och så fastnar byxorna precis nedanför höfterna och så ska man försöka få av sig dom och man blir så frustrerad att ögonen fylls av tårar. Man får snart göra en hel hylla i garderoben för "mensveckan", inte nog med menstrosor utan det måste finnas mensjeans, menstoppar, mensbhar och mensbyxor. 

Sen ska diverse skydd inhandlas och inte nog med det, allt man blir extra sugen på och bara måste ha under två veckor för veckan innan mensen börjar suget. Sen tittar folk undrande på ens uppsvällda mage och man ser att dom vill fråga om man är gravid men inte vågar (känslig fråga det där) "nej jag är inte gravid" och sen nästa månad är det samma sak "nej jag är fortfarande inte gravid". Sen alla dessa humörssvängningar som vissa får, jag tackar gudarna att jag inte har det överhuvudtaget. Sen ska man blöda, må skit för det, koncentrationssvårigheter, irritation, nedstämdhet, ångest, deppig och dessutom prestera på prov i skolan och på jobbet vilket inte alltid går så bra, man kanske får skäll av chefen, ig på ett prov men som man annars skulle klara om det inte var för den här jävla mensen. Sen då, när mensen är slut, ja då försvinner symtomen sakta men säkert, man slutar blöda, man känner lycka att man kommer i sina jeans utan problem, man kan ha sina rutiner på mat utan att däremellan äta av det man är sugen på. När veckan efter mensen är slut ja då har man nått toppen för att sedan sakta men säkert ladda upp för lingonveckan igen, och så går det runt så där månad efter månad. 

Fyfan vad starka vi kvinnor är. En hel vecka i månaden är vi helt fria från mensen typ, galet. Jag måste va extremt prilivigerad som bara får lite extra sötsug och svullnar upp en del, det är bara det jag känner av men bara det kan vara jobbigt nog. Jag brukar gå över milen per dag då för att det mår min kropp bra av, va snäll mot din kropp och älska den extra mycket och gör saker för den under denna period. 

Nu ska jag ta min tredje glass för idag, mums. Allmänt | #mens, #tjejsnack | |
Upp