Dröm ö

Jag vet inte riktigt vart mitt intresse för Italien kommer ifrån. Om det är för att min farmor pratade flytande italienska, eller för att min farbror var halvitalienare och att jag är uppväxt med Italien så nära på olika sätt. Hur det än ligger till så är det ett land jag verkligen vill upptäcka och utforska, jag vill åka längst hela kusten samt se innerlandet. Jag vill i princip se hela Italien. En dröm ö och som jag vet att min farmor besökte flera gånger är Sardinien. Googla på den vackra ön. Herregud vad vackert det är där.

Jag hittade förresten en passtid i sommar vilket är jätteskönt. Jag var nästan säker på att ett pass är giltigt i tio år, men det kanske var förr. Skönt ändå att inte va passlös mer än två månader. Och om jag inte såg helt fel så tar det bara tre timmar att flyga till Italien vilket är en perfekt flygtid, speciellt nu om man måste bära munskydd på planet. Vi får se om jag lyckas komma iväg denna gång, och att det inte blir strejk i hela landet igen under just min bokade resa och tid. Det hände ju sist. Haha.

Jag älskar att resa och se världen, äventyrsresor är nog det som lockar mig mest egentligen sedan jag började resa, jag kan max ligga på stranden en timme sedan blir jag rastlös och vill upptäcka det landet jag åker till, det för mig är avkoppling. Det var länge sedan jag åkte på bara en bad och solsemester, senaste var nog med familjen till Koh Lanta i Thailand där jag tog med mina småsyskon på en tuk tuk tur runt hela ön iaf. Vart tog tiden vägen. Det är helt galet att det är nio år sedan jag gjorde min sista resa med familjen.. När jag och mamma gick där på stranden och hon sa till mig att hon tyckte att jag skulle skriva en bok. Om hon bara visste att jag nu skriver en bok om henne.. Samma dag som hon dog pratade hon och jag om att resa till Ungern tillsammans till hösten.. Jag har varit där, utan henne. 

Jag är väldigt spontan av mig samtidigt som att jag tycker att det är skitkul att planera en resa och ha något att se fram emot, längtan till just resan är helt magisk och pirret i magen växer ju närmare resdagen man kommer. 

Allmänt | |
Upp