Tio saker om mig

1. Jag älskar att resa men det tar mig en dag att börja slappna av i ett land. Det är så mycket intryck, det luktar inte som hemma, det ser så annorlunda ut än hemma. Det känns bättre när man tex är i länder i Europa. Men när man åker till asien, Dominikanska Republiken, till Afrika eller liknande, då känns det lite konstigt första dagen. Jag blir nästan lite ledsen och vill åka hem. Någon som känner igen sig?

2. Baksidan med när jag var modell förut var att det var väldigt mycket jobb, så fort du hade gått ut på scenen (manekängvisning) så var det bara att byta om fort när man var klar, folk hjälpte dig med det för att det skulle gå fort sen var det bara att gå ut på scenen igen, det gick i ett. Man fick aldrig "klaga" på sminket, håret, kläderna även om det rex gjorde ont när de fixade håret. Man skulle bara sitta där och le i princip. Jag hade kontrakt på mitt hår vilket innebar att jag inte fick klippa mig mer än typ två cm någon gång ibland. Det var långa dagar, även dagarna på modellskolan där man lärde sig allt om modellyrket, och ja man fick gå med böcker på huvudet ibland, haha. Vilket liv jag levde i två år, men det var jättekul. Jag ångrar ibland att jag slutade... Det var riktigt kul att tex gå på sminkkurser, vara på scen, fotas eller att få fyra diplom. Då var jag riktigt stolt över min prestation. 

3. När jag var tolv år gammal permanentade jag mitt hår rejält, det tog typ en hel dag att göra det hos frisören. Efteråt duschade jag håret och allt typ försvann. Haha.. Det ska man ju inte göra... 

4. Jag tycker att det kan vara snyggt med nagellack, men jag klarar inte av det, det känns "konstigt" på något sätt, som om någonting alltid är i vägen på fingrarna och sen tycker jag att lacket förstörs direkt, oavsett märke.. Man vågar ju inte göra något. Det kanske bara är jag.. Jag målar mina tånaglar ibland när jag ska utomlands, that's it. 

5. När vi ändå är inne på naglar. Jag har haft lösnaglar två gånger i mitt liv. Den första gången satte jag på mig naglarna, insåg sen att jag hade ju mens och hade tampong.. Hur fan sätter man in en tampong med lösnaglar? Aj... Jag tog av mig dom direkt. Sen har jag haft lösnaglar en gång på ett nyår för massor av år sedan. Hur skriver man ens sms på mobilen? Här kommer vi tillbaka till samma känsla som med nagellack.. De är ju i vägen.. Eller så är det bara jag. 

6. Jag ställer extremt höga krav på mig själv. Orimligt höga krav vilket är jobbigt på flera sätt. Jag blir väldigt bra på det jag brinner för. Men jag pressar mig så jävla hårt på vägen.. 

7. Jag kan spontant få för mig att hålla tal. Detta är något som blivit allt vanligare på sista tiden, mitt första tal höll jag på ett bröllop, mitt andra på en begravning, efter det har det blivit på fester, på middagar, på kalas. Jag kan liksom inte hålla käften, haha. Jag måste berätta för människor vad de betyder för mig.. Ibland kan jag undra om jag ens haft scenskräck eller varit/är blyg? Eller om det som hände i skolan gjorde att jag inte vågade helt enkelt. Jag har ju spelat teater, jag har stått på massor av scener i min "modellkarriär" träffat alla möjliga fotografer, varit på castings, varit med i reklamfilm, stått och hållit tal på sistone.. Hmm. Det kanske var mobbingen som blockerade den här delen av mig. Ibland blommade jag ut trots den rädslan jag hade i skolan. 

8. Jag älskar att åka skidor men jag åker enbart i gröna och blå backar. Och det kan man ju också göra från toppen av backen, det tar bara kanske lite längre tid att komma ner, men mysigt är det. Jäkligt mysigt.. 

9. Jag vill se norrsken igen, jag vill åka någonstans där man kan uppleva det, se detta magiska spel på himlen. Bland det vackraste jag vet. Jag har sett norrsken en gång i mitt liv, för åtta år sedan.. 

10. Det absolut häftigaste jag upplevt är väl Tanzania, jag har varit i hela det landet, varit i masajbyar, dansat med dom, varit i deras hyddor, stått vid sjöar fullt med flodhästar och krokodiler, blivit attackerad av miljoner tse tse flugor, bott i tält på savannen och haft hundratal zebror precis utanför tältet, även lejon.. Om jag var rädd den natten? Aldrig. Jag låg och lyssnade i flera timmar på detta och nöp mig i armen flera gånger för att förstå att jag upplever detta och inte bara drömmer. Jag vill göra en sån här resa igen. Tips på ett safariland? Kenya? Något annat land? Tanzania rekommenderar jag starkt. För tre år sedan var jag i detta underbara land. 
Allmänt | |
Upp