Toscana

Jag ser mig själv sitta och köra en sån där typiskt liten gammal bil som jag knappt får plats i, utanför mig sträcker sig en slingrig väg med gröna kullar på vardera sida. Jag blir alldeles tagen av allt magiskt jag ser framför mina ögon. Vilken romantik. Vilken natur. Vackra Toscana visar upp sin skönhet. Här har många romantiska filmer spelats in och det förstår jag. Toscana är gjord för romantik.


Vad tänker ni på om jag säger Italien? En fantastisk matkultur, grym shopping, romantisk arkitektur och goda viner är bara några av dom sakerna som ni med all sannolikhet tänker på när ni tänker på Italien eller hur. 

Här kommer en liten reseguide till Toscana. När det kommer till matupplevelser och kanske det mest otippad matstället som är i princip ett hål i väggen där du får säkert Flores bästa pizza som är bakade med en rejäl botten och dagsfärska ingredienser. Så ett besök till Gustarium är ett måste för en pizzaälskare. Eller varför inte besöka det gamla fängelset där det nu ligger en bistro som heter La Carceri som erbjuder pasta, grytor, grillat kött, pizza och massor av grönsaker. Besöket där är frivillt så varför inte ta chansen att äta en god lunch vid ett gammalt fängelse.


I Porci Comodi är känd för sina charkuterier och goda viner och är en liten smörgåsbutik. Varför inte ta med din beställning och sätta dig utanför på en bänk eller på en liten gräsplätt. Mat smakar alltid godare utomhus.

Vill du upptäcka marknader och se vad dom har att erbjuda så glöm inte en vistelse till marknaden vid Piazza Gramsci där du kan köpa kläder, skor, väskor och husgeråd varje onsdag och på fredagsförmiddagarna är det en matmarknad där det finns mängder med gott att köpa.

En sevärdhet du absolut inte får missa är det lutande tornet i Pisa som påbörjades med sitt bygge år 1173 men fick snabbt problem då tornet började sjunka ner i marken och luta på grund av den tunga marmorn. Du hittat detta lutande torn på mirakeltorget.


Jag sätter mig återigen i bilen och kör genom kvällsskymmningen i vackra Toscana. 

Allmänt | #toscana | |
Upp