Varför lämnar ni inte ett dåligt förhållande?

Jag har själv suttit i den sitsen för länge sedan och jag vet att det kan vara tufft att lämna. Dels tror man att det kommer att förändras till det bättre med tiden, man lever på ett hopp, och det hoppet kan hålla i sig länge, väldigt länge. Man vänder ut och in på dig själv i hopp om att saker och ting ska bli bättre, men människor är dom de är och i de allra flesta fallen blir det inte bättre. Först har vi den där "nykära" fasen, alla de bra sidorna visas, man blir så kär och man tror att man har hittat "the one" mr/mrs perfect. Med tiden ser man andra sidor hos personen, och det är ju en del i vem dom är och det är nu man inser på riktigt vem man är tillsammans med. Ingen är perfekt, ingen människa har bara bra sidor och det gäller att kunna leva med alla dessa sidor, de bra, men även de dåliga. Fråga dig själv vad du kan leva med? 

Stanna inte kvar i ett dåligt förhållande. Gör inte det. Inte för barnens skull heller, många skyller just på det där med barnen, att det är en anledning till att stanna kvar i något som inte är bra, men jag är helt säker på att barn vill se sina föräldrar må bra och vara lyckliga. 

Är du lycklig i din relation som du har? Om inte, vad är din anledning till att du stannar kvar? 

Det finns både bra tjejer och killar där ute så varför slösa bort din tid på något som inte är bra? Någon som behandlar dig illa, bedrar dig, kanske så illa att personen slår dig? Verbal misshandel? 

Vi har bara ett liv just här och nu, och då ska man ta vara på det livet på bästa tänkbara sätt, hitta en person som gör dig till den lyckligaste människa på jorden, som behandlar dig bra. 

Man hör ibland om fruktansvärda förhållanden där ute, kanske någon som hotar med att ta barnen ifrån dig om du lämnar, lämna ändå, barnen är dina barn med. Vidrigt att man ens kan blanda in sina barn i dåliga förhållanden och hota. Eller någon som stannar kvar hos sin otrogna man/kvinna och låter sig själv gå under och vara olycklig.. Dom som blir misshandlade.. Vad finns det för människor där ute.. Man tror ju inte att sånt här existerar, men det gör det. 

Att ta det där steget att lämna är så modigt, för det är tuffare än vad man tror, det är lättare sagt än gjort att säga till någon att lämna. Men snälla, lämna och hitta lyckan istället. Jobba med dig själv, lär känna dig själv innan du letar någon ny. När du vet vem du är så kommer du lättare att hitta just din själsfrände. Och det viktigaste av allt, du kommer att bli så himla mycket lyckligare. Och visst vill du ändå vara lycklig med någon? 

Jag blev så inspirerad av Josephine Qvist frågestund på Instagram om just det här med förhållanden och att folk accepterar så mycket istället för att lämna, de blir olyckliga och sårade men ändå stannar de kvar. 

Jag gjorde något som jag inte trodde att jag skulle våga i går, att spela in en video på Instagram och prata om just det här med relationer, jag fastnade verkligen för det ämnet som ligger mig varmt om hjärtat och det här är något jag vill och kommer att prata ofta om för jag vill att folk ska hitta sin lycka här i livet, jag vill verkligen det och jag vill hjälpa folk att våga lämna något som inte är bra. Jag fick några dms från tjejer som berättade om just sitt dåliga förhållande och att dom till slut vågade lämna 👊


Lämna ett dåligt förhållande. Lämna någon som behandlar dig illa. Snälla. Ni kommer säkert att må skit ett tag, men en dag kommer ni att förstå och känna er lyckliga igen. 

Allmänt | #dåliga förhållanden, #josephine qvist, #lämna ett dåligt förhållande, #lämna ett dåligt förhållande | |
Upp