10 saker om mig 🙈

1. Jag Ă€lskar spökhus. DĂ„ menar jag inte spökhuset pĂ„ gröna lund Ă€ven om det ocksĂ„ kan vara lite spĂ€nnande och nervkittlande. Nej jag menar riktiga hus som det spökar i. Jag har dock bara besökt tvĂ„ stycken. Ett gammalt hus nĂ„gonstans i Kilafors som tyvĂ€rr inte Ă€r kvar pĂ„ samma sĂ€tt som dĂ„. Jag har hört att det har byggts om idag, men vem vet, det kanske spökar dĂ€r fortfarande? StĂ€llet heter Norrfly och det Ă€r ett gammalt Ă„lderdomshem.

SĂ„ hĂ€r sĂ„g det ut innan det byggdes om. Tror att det Ă€r ett hotell idag? 
Norrfly

Det andra stĂ€llet Ă€r stadshotellet i Söderhamn. Jag bodde pĂ„ hotellet och besökte rummet dĂ€r det sĂ€gs att det spökar. Det var lite obehagligt. Googla pĂ„ det. Det stĂ„r en del om dessa platser. 

Jag har alltid gillat skrĂ€ckfilmer och jag tror vĂ€l egentligen inte pĂ„ spöken tills den dagen jag fĂ„r se nĂ„got med egna ögon men det Ă€r sjĂ€lva stĂ€mningen och sĂ„ som Ă€r lite "rolig" . Mystiken.

2. Jag var extremt blond nĂ€r jag var liten sen blev det bara mörkare och mörkare. HĂ€r Ă€r precis innan det började bli mörkt. 

3. Jag Ă€lskar att upptĂ€cka vĂ€rlden och helst vartenda litet hörn av lĂ€nderna jag Ă„ker till. Men sĂ„ klart hinner man inte med det men dĂ„ Ă€r tipset att Ă„ka pariserhjul, dĂ„ fĂ„r man se riktigt mycket av en stad. Jag har Ă€n sĂ„ lĂ€nge bara sett Budapest och Gdansk frĂ„n ovan och ser fram emot att Ă„ka fler pariserhjul i andra lĂ€nder. Har ni Ă„kt pariserhjul i nĂ„got annat land Ă€n den som fanns för massor av Ă„r sedan pĂ„ Gröna Lund? Eller den pĂ„ Liseberg. Jag tycker att Stockholm ska ha en "Stockholm eye" mitt i stan, det hade varit hĂ€ftigt. 4. Jag Ă€lskar skaldjursrĂ€tter. Paella Ă€r en stor favorit och nĂ€r jag provade svart paella i Barcelona sĂ„ trodde jag inte att en paella kunde bli godare men det kunde det. Har ni inte testat pĂ„ svart paella Ă€n sĂ„ mĂ„ste ni prova det. SĂ„ gott. 


5. En sak jag Ă€lskar att göra Ă€r att upptĂ€cka, saker "of map" alltsĂ„ inte följa en karta utan bara gĂ„ och se vart man hamnar, jag tycker sĂ„nt Ă€r jĂ€ttespĂ€nnande och gör att man hittar platser man troligen aldrig hade upptĂ€ckt annars. SjĂ€lvklart Ă€lskar jag att se typiska turistfĂ€llor med. 

6. Mitt hĂ„r kan bli vĂ€ldigt lĂ„ngt. SĂ„ lĂ€nge jag inte hĂ„ller pĂ„ att fĂ€rga det som jag tyvĂ€rr gjorde i min ungdom. Nu lĂ€ngtar jag tills det vĂ€xer ut till en bra lĂ€ngd igen och jag har lĂ€rt mig min lĂ€xa att mitt hĂ„r inte klarar av att bli fĂ€rgat.
 

7. FontĂ€ner. Jag Ă€lskar vackra fontĂ€nspel pĂ„ kvĂ€llarna. HĂ€r Ă€r en bild tagen pĂ„ ena fontĂ€nen vid nationalmuseumet i Barcelona. En otroligt vacker plats om man vill ta fina bilder. 


8. Jag Àr sÄ glad över att Calippoglassen Àr tillbaka i Sverige. Min favoritglsss nÀr det kommer till isglass. Speciellt sörjan som blir nÀr den har tinat lite. Mmm mums. Barndomsminnen. HÀr Àr en bild frÄn en lite smÄkylig vÄrdag i Barcelona för nÄgra Är sedan.
 

9. Jag vill fortfarande göra min egen sushi och mĂ„ste boka in en kvĂ€ll för att testa pĂ„ det. Hur gott. Jag som Ă€lskar sushi. Har ni testat att göra egen? Är det lĂ€tt? SvĂ„rt? 


10. Jag mĂ„ste ha varit en "sagoprinsessa" i mitt tidigare liv för jag Ă€lskar kĂ€rlek, romantik och mitt mĂ„l har alltid varit att hitta drömprinsen, gifta oss och leva lyckliga i alla vĂ„ra dagar ❀

AllmÀnt | |
Upp