Hjälp, vad ska jag rösta på?

Vet ni vad ni ska rösta på? Jag är inte alls insatt i politik och har ingen aning om vad jag ska rösta på. Jag vill ha en förändring på så många olika sätt. Mycket låter bra. I ord men jag tycker aldrig att det blir en förändring. Jag tycker inte att partierna lever upp till allt de lovar år efter år. Jag vill ha ett bättre samhälle. Men hur blir det så? Hur gör man en förändring? Jag vill rösta för att påverka men påverkar jag om jag röstar då när ändå inget sker? Eller är det bara jag som inte ser dessa förändringar? 

Jag vill ha ett samhälle där allt fler människor mår bättre. Mer anpassade arbetsplatser utifrån individer. Mer anpassat i skolor efter elever. Jag menar, en person som är född i januari och en som är född i december. Det är stor skillnad även om man är född samma år så är det ändå ett års skillnad i utveckling när man är så liten. Mer anpassat efter sitt iq så att press och stressförsvinner. 

Det är svindyrt att ha barn. Jag har själv inte barn men alla aktiviteter kostar skjortan. Så många barn som inte har råd att gå på någon aktivitet alls. Jag tycker inte barnen ska behöva lida och många skulle må så mycket bättre av att göra någon aktivitet, känna att man tillhör. Få något att göra. Detta borde vara en självklarhet, lika självklart som att alla kan gå i skolan. 

Jag tror att skolan är en viktig bit och istället för att lära sig saker som man ändå glömmer bort, som inte är viktig för framtiden så kan man lära barn hantera ekonomi, pengar. Vad det kostar att faktiskt ta lån, vad räntan blir och vilken skit man faktiskt kan sätta sig i, hur det kan påverka hela ens liv med att kunna ta lån, med jobb, med att få boende m.m.

Sen allt fejkliv som barn och ungdomar ser på Instagram och tiktok idag. När jag var liten fanns det inga mobiltelefoner, då var man barn länge och lekte med varandra. Idag sitter man med telefoner redan när man föds. För mycket, för länge, på fel sidor. Istället för att hitta på saker tillsammans med sina barn. 

Mår människor bättre minskar väl risken för att folk sätter sig i ekonomiska kriser, tar droger, har alkoholmissbruk, kriminalitet, mobbar andra och mår dåligt psykiskt..?  Hur når vi dit? 

Hur bygger vi upp ett bra samhälle? Hur gör vi så att folk mår bättre? Och vad ska man rösta på för att få den där förändringen som man så gärna vill? 


Äldreomsorgen är också en viktig bit. Vården över lag. Jag tycker att det är viktigt att människor inom vården kan prata svenska så att man dels kan föra en dialog och dels så att inga missuppfattningar sker. Sen att göra vården mer eftertraktat, att folk faktiskt vill jobba med det, högre löner. Bättre och finare boenden och välfärd. Att inte alla får samma tid, vissa äter på tjugo minuter, vissa på en timme. Tid hos kunderna ska vara anpassade efter individen. Inte något genomsnitt. Högre krav på de som jobbar inom vård personlighetsmässigt så att de är kapabla till att jobba med folk. 

Djur är en viktig fråga för mig. Fängelsestraff för människor som utför djurplågeri. Billigare sjukvård för djur. Högre krav på de som har djur. Bättre välfärd. 

Tänder ska innefattas i högkostnadsskydd. 

Ta bort rökrutor precis utanför ingång till sjukhus och ha dom längre bort. Att man inte ska få röka på allmänna platser utan även här ska det finns rökrutor. Jag vill inte andas in den vidriga giftiga röken. 

Bygga upp länder så folk slipper att fly. 

Det finns så mycket som man vill ändra på.. 


Allmänt | |
Upp