Jag mår skit...

Det är nog så att jag inte vill fatta, jag vill nog inte förstå att min mamma dog likt ett sätt i en skräckfilm och jag fick hjälplöst se på när ambulanspersonalen försöka rädda hennes liv, vilket dom gjorde, på ett sätt. Hon hamnade i koma i fyra dagar innan vi drog ut sladden och jag fick se henne dö.

Kroppen minns allt även om jag försöker förtränga alla minnen från sjukhustiden. Det är en vecka per år som jag mår skit rent ut sagt. Det är jävligt kämpigt men jag tar mig igenom det. Det gör jag varje gång. Och egentligen tror jag ingen märker av att jag bokstavligt mår skit. Det gör jag verkligen. Jag mår skit. Det är som att allt man kände under dessa dagar  för några år sedan kommer tillbaka och greppar tag om hela kroppen. Det känns som att jag ska explodera och drunkna i tårar fast jag inte gråter så mycket. Stressen får mitt hjärta att slå hårdare än vanligt. Det gör faktiskt lite ont. Men jag klarar av det. Det gör jag. Och det är en del i min bok där jag faktiskt skriver om hur jag hanterade sorgen efter mammas olycka och död. Jag hoppas och vill tro att det kan hjälpa andra som också har varit med om ett trauma.

Bloggen är min stora räddning, likaså att skriva på min bok. Jag får ur mig känslorna och dom måste komma ut. Så är det med känslor. Det är absolut inte bra att bära dom inom sig.

Allt blir så extremt verkligt denna vecka fram till årsdagen då man måste inse att hon är borta. För alltid. Men kvar i mitt hjärta. Kvar i mina texter. Kvar i minnen. Kvar inom mig.

I går fick jag iväg lite jobbmejl. Inte mer än så. Sen var jag med min bästa vän och hennes lilla dotter och myste. Vi tog lite bilder, lekte, badade fötterna, snackade och åt lunch. Min bästa vän sedan tjugo år. Det är helt galet. 

Älskade guddotter vad du är underbar.

I dag har jag umgåtts med min svägerska med familj. Jag har tagit massor av bilder på dom och resultatet blev förvånansvärt bra. Herregud vad bra dom blev. Barn ger verkligen så mycket glädje och energi och ibland kan jag tycka att det är lite tråkigt att jag inte vill ha egna barn, men jag har inte ändrat mig alls i barnfrågan. Jag är fast besluten om att jag inte vill ha barn. Efter fotograferingen åt vi alla lunch ihop. Det blev sushi för min del. 

Jag har lite jobbsaker som ska iväg annars tar jag helg ikväll om inget akut dyker upp i morgon. Vi har så roliga planer denna helg att se fram emot. Jag längtar. 

Allmänt | |
Upp