Nu räcker det, snälla!

Instagramvänligt. En fasad. Massor av press. Allt är inte som det ser ut på Instagram. Som jag skrev i föregående inlägg så är inte det "perfekta" långa, tjocka håret så perfekt som det ser ut, det har inte blivit så av ett shampoo. Ni får gärna skriva till mig om ni har hittat det perfekta shampoot som gör tjockhet, längd, kvalitet, volym m.m. Då hade jag blivit överlycklig. Det hade varit ett mirakel. 

Det är det jag menar med falsk marknadsföring, att dessa influencers som visar upp sitt hår efter att de har använt sitt eget märke på hårvårdsprodukter men i själva verket har de löshår under. Klart som fan håret ser perfekt ut då. Alla kan få det perfekta håret med löshår. Inget fel med att ha löshår men att påstå att sina hårvårdsprodukter gör jobbet är falskt. 

Folk tar lån för att fixa till sitt utseende. För att resa. För att köpa dyra möbler. För att bygga upp ett liv med en falsk fasad. Ett liv de egentligen inte har råd med men som är värd så mycket att de sätter sig med skulder upp över öronen. Allt för denna fasad. De hamnar hos kronofogden som i sin tur påverkar i stort sett hela ens liv. Till det negativa. Är det värt den stress, ångest, oro och begränsningar som detta medföljer? Är det verkligen det? Hur mår du i skuldträsket? I dina val som tog dig dit. Det låter rätt hårt av mig kanske men jag vill få människor att tänka till en extra gång innan man rent ut sagt förstör sitt liv. Man kanske mår dåligt, men vet ni, jag är hundra på att ni kommer att må så mycket sämre när alla lån ska betalas, med räntor som inte är att leka med. Med begränsningar som sätter stopp för drömjobbet, drömbostaden. Tänk till. Alla val man gör resulterar i antingen bra val, eller dåliga val. Satsa på dom bra valen. Och utnyttja förfan inte människor. 

Sträva inte efter ett falskt liv. Sträva efter ett liv med välmående, ett äkta liv, ett liv som i slutändan får dig att må bra. Lev inte över dina tillgångar. Spara. Ta inte en massa lån. Finn lyckan i dig själv som människa istället för du kommer inte att bli lycklig i slutändan av den där resan du betalade för lån du tog och som blev dubbelt eller kanske ännu dyrare då räntan är så hög. Tänk då hur det skulle kännas att spara till den där resan och resan faktiskt kostade så mycket som stod på resebolagets hemsida.  Lyckan att få resa och känna glädjen efteråt med. Istället för den ångest onödiga lån bidrar till. 

Folk lånar pengar. För ett foto på Instagram där man visar upp ett glammigt liv men som inte alla gånger speglar verkligheten. Långt ifrån. Köper kläder man använder för en bild som sedan slängs in i garderoben och shoppingberoendet blir ett faktum. Mer lån tas för att uppfylla fasaden. Mer kläder köps. För pengar man inte har. Skuldberget växer. Måendet blir sämre.  Stopp. Nu räcker det. Snälla. 

Allmänt | |
Upp