Lika barn leka bäst

"Kärlek är verkligen det finaste man kan få uppleva. Den omfamnar ditt hjärta på ett speciellt sätt. Två människor möts. Det säger klick. Det är ni. Var rädd om det. Kämpa för kärleken. 

Vad är det som gör att man blir kär? Jag menar, det finns ju verkligen så många människor i världen att bli "kär" i och det finns många med en fin personlighet. Så varför blir man inte kär i alla dom? Vad är det som gör att just två människor känner lika för varandra? Vad är det som gör att människor dras till någon specifik? Magnetism? Varandras molekyler som dras till varandra och passar perfekt? Kemi? Spegelbild av sig själv? Alltså att man dras till någon som är lik en själv. 

För så är det ju också med vänskap, vi trivs bäst med människor som är lik en själv så då är det hög sannolikhet att det är så i en relation med. Det kanske är därför uttrycken som "lika barn leka bäst" finns. Och att "motsatser dras till varandra" för att man hittar någon form av spänning i det, för tillfället, vi människor vill ju lära oss nya saker så det är inte så konstigt. Men i slutändan, när man knyter ihop säcken så är det faktiskt lika barn leka bäst även i ett förhållande. Det är då, vad jag tror, man känner den riktiga kärleken. 

Allmänt | |
Upp