Släng inte allt men..

Kanske börja om och skaffa en bra bas, köp tidlösa basplagg som du kan använda år efter år och som du alltid kommer att tycka om. Jag vet inte hur många tusenlappar jag gör av med på nya kläder varje år, och ibland funderar jag på om jag bara köper för köpandets skull, att få det där "ruset" av att ha ett nytt klädesplagg i påsen. Man hinner knappt använda allt innan man tröttnar, köper nytt och så är cirkeln i gång igen. Kläder som används en gång, kläder som man köper och som bara ligger i garderoben tills du en dag hittar plagget och undrar hur du tänkte just då.

Gamla trasor kan vara tidlösa. Helst svart. I min smak. Svarta kläder är alltid bekvämt, snyggt och något man alltid kan dra på sig. Man behöver inte fundera så mycket på vad man ska matcha med. Jag är och kommer nog alltid vara mest svart. Jag älskar svarta kläder. 

Här är en klänning jag hittade i garderoben, den är hel och fräsch och jag gillar den. Väldigt mycket. Den har några år på nacken, sisådär 12 år skulle jag tro men den fungerar fortfarande.

Varför köper vi så mycket kläder? Samtidigt som vi kan stå i garderoben och tänka "vad fan ska jag ha på mig, jag har ju inga kläder". Basen fattas och jag är inte bättre själv, därför måste jag ändra om, tänka "nytt" och hitta kläder som får mig att känna "wow, jag har så mycket jag kan ha på mig" jag älskar min garderob. Som denna klänning, tolv år på nacken men ändå ett plagg jag använder flitigt. 

Godnatt. 


Allmänt | |
Upp