15 åriga jag

När jag var 15 år gammal åkte jag för första gången till Thailand, jag har en thailändsk släkt så vi besökte dom i Ao Nang i Krabi. Jag hade aldrig tidigare rest så långt hemifrån och jag förälskade mig fort i landet som tog ca 12 timmar att flyga till. Vi landade i Phuket och blev upphämtade av släkten där vi fick sitta på flaket på bilen medan vi åkte mot Ao Nang. Luften var varm och tropisk. Vi bodde på ett väldigt vackert hotell vid huvudgatan och det tog bara tre minuter ner till stranden som var enorm.

För mig är Ao Nang en bra startpunkt för att åka till de vackra öarna Poda Island som man kan se från Ao Nang beach men även till Railey beach som också är ett måste. Det är lite för turistigt för mig just i smeten men vi åkte hem till släkten vissa dagar och det var långt i från alla turister vilket för mig är det jag vill uppleva, jag vill uppleva "landet" när jag är utomlands, visst jag vill också se ruristsakerna men jag vill se mycket mer än så. Och jag har sett otroligt mycket av Thailand. Bott på många öar och fastland. Men detta inlägg handlar om min första resa, sen kan jag tipsa om mycket annat och vilken ö jag gillade bäst och varför. 

Jag älskade Poda Island, det är en fantastiskt vacker ö som jag gärna besöker när jag är i närheten av Ao Nang så den måste ni besöka. Det tar ca en kvart att åka ut till ön med long tail boats. 

Här har ni två bilder från fantastiska Poda Island och ni känner nog igen det här lilla berget från vykort. Kolla in stranden. 


Här har ni mig, en då femtonåring som precis hade gjort massor av flätor i hela håret vilket tog flera flera timmar, samtidigt blev jag intervjuad av en thailändsk tidning. Så totalt har jag lyckats vara med i tidningen fem gånger, fyra gånger i Sverige och en i Thailand. Vad annorlunda massageställerna såg ut här. Shit det är tjugo år sedan dom här två bilderna är tagna. Vad liten jag var. Här gick jag fortfarande i högstadiet. Och ja jag var sliten på bilden efter ca 4 timmar stillasittande. 


Thailand är ett otroligt gästvänliga land med så mycket vackert att se, så många öar som är helt magiska och magen är fantastisk. 

Jag kommer att skriva mer om mina resor i Thailand där jag bland annat bott i Khao Lak, Kata, Phi Phi och på Koh Lanta och alla dessa öar jag har besökt. Mer om det senare. Nu ska jag ut med hunden på en långpromenad innan jobb. 

Har ni ännu inte åkt till Thailand så rekommenderar jag er att åka dit. Jag har varit där fem gånger. 
Allmänt | |
Upp