Jobba med människor

Jag har verkligen kommit in i mitt nya jobb nu och det känns helt fantastiskt. Jag är en röst för dom som inte kan föra sin egen talan av olika anledningar. Jag har kontakt med myndigheter, handläggare, kommuner, hemtjänst, vårdteam m.m och det viktigaste av allt, jag får hjälpa människor och det är något jag verkligen brinner starkt för, jag vill förändra till det bättre. Jag känner en oerhörd stark empati och det är väl därför jag alltid velat jobba med människor på olika sätt inom vård och omsorg. 

Så det pysslar jag med om dagarna och nästa vecka har jag ett viktigt möte med en handläggare som jag laddade upp för i förgående vecka, samlade in info och gjorde lite förarbete så att mötet går så bra som det bara kan gå. 

En sak jag har funderat över är varför man tex inte pratar mer om vad skulder och brott kan förstöra för en. I det arbete jag har kollar dom upp både skulder och i brottsregistret och man skulle aldrig få det jobb jag har om man är med i något av dessa. Skulder är inte bara skulder i sig utan det kan förstöra möjligheter för jobb i framtiden. Att prata om det i skolan tex. Jag minns inte att vi hade sådana samtal i skolan. Att lära människor att ta hand om sin ekonomi, att inte förbruka mer än vad man har på kontot, inte köpa saker på kredit, hur viktigt det är att alltid ligga plus på kontot, inte köpa saker man inte har råd med och så. Och att dom som inte kan sköta om sin ekonomi, att de får hjälp fort. Det måste vara en fruktansvärd ångest och stress att hela tiden ha en massa skulder att betala, hamnar man i skuldträsket är det svårt att ta sig ur det om man inte ändrar sitt beteende och tänkande över pengarna värde och att spara till saker man vill ha. 

Nu ska jag njuta av att det är helg. Det blev en massa bus i skogen med en glad, busig storpudel nyss och en och annan god semla slank ner i magen. Ikväll blir det tacomys annars har vi inga planer denna helg vilket är ovanligt och väldigt skönt. Jag önskar er en fin helg så hörs vi på måndag igen. 

Allmänt | |
Upp