Vågar jag?

" Jag kan flyga, jag är inte rädd" men sanningen är den att jag bokstavligt hatar att flyga fastän jag har gjort det hur många gånger som helst. Både långflygningar till Thailand och Dominikanska där vi såklart flög över Bermuda triangeln och hela planet skakade och jag trodde att nu är stunden kommen att bli ett plan som försvinner här, snart finns jag inte mer och ingen kommer någonsin att hitta mig. Sen har vi alla galna flygningar i Afrika i oväder, i ett tiomannaplanet där man nästan slog huvudet i taket men också riktigt härliga plan från Kenya till Frankrike. Såhär i efterhand när man har rest så är det värt varenda flygtur, varenda skräckupplevelse och varenda nervositet i hela kroppen. Jag älskar att se vackra och spännande platser i världen. Jag har tröttnat en aning på långflygningar med enbart sol och bad och håller mig nu till närområdet med max fyra timmar flygtid där jag har varit i bland annat Torreveja, Ayia Napa, Sunny beach, Warszawa, Gdansk, Barcelona, Budapest, Aten, Zakynthos, Naxos, Paros, Antiparos, Ios, Santorini, Kreta och Alanya. 

Jag har alltid varit en liten rastlös själ som absolut kan ligga på stranden, i en timme innan jag vill se andra vackra platser, upptäcka hela staden eller hela ön, helst hyra bil eller fyrhjuling, se historiska platser, äta massor av gott och bara njuta en massa genom att se och uppleva saker. I enbart en solstol kan jag ligga i hemma. 

Mamma sa alltid till mig när jag var mindre "hur orkar dina vänner med ditt tempo" och jag började ana att jag hade adhd och gjorde en sådan utredning för tio år sedan, det var en lång process innan jag fick svaret. Jag hade ingen adhd, långt ifrån. De sa att jag bara var levnadsglad. Jag har inga problem alls med att se tex på film eller serier, jag kan ha filmmaraton och seriemaraton en hel dag utan att bli uttråkad, jag kan vara fullt koncentrerad. Men sen har jag min andra sida som vill se platser, även här i Sverige. Och sedan får vi inte glömma den romantiska sida jag har där jag älskar att uppleva magiska dejter, helst flera gånger i veckan. Och det är väl tack vare min romantiska sida som jag även har bestämt mig för att inte vilja skaffa barn. Självklart kan man vara romantisk även om man har barn, men min romantiska sida är extrem och att hinna med det med barn är nog svårt, men vad vet jag. 

Nu kanske det blev lite rörigt men om vi går tillbaka till att flyga så var jag bergsäker på att efter alla flygningar i Afrika skulle jag bli av med min flygrädsla för gott, men den är kvar, dock hindrar den mig inte från att resa. Och på tal om just att resa så längtar jag extremt mycket till att åka till Italien, framförallt till Rom men även till Positano, Lake Como, hela Amalfikusten, Verona, Venedig, Toscana. Egentligen till de flesta platser i Italien. Det är det land förutom Norge som jag verkligen vill utforska på djupet, inte bara en eller två städer utan hela landet, precis som när vi var på vår öluff i Grekland i tre veckor, då hyrde vi bil och fyrhjuling på varenda ö och åkte runt vilket var otroligt mysigt. Så mycket vi såg och upplevde då. Har ni upptäckt ett helt land (näst intill) eller upptäckt en hel ö? Har ni varit i Italien och kan tipsa om både platser och städer som är värda att se? 

Mina mål efter Italienresan är att bli ännu mer förälskad i detta land. Lära mig att göra italiensk pasta, kanske till och med göra egen pasta. Baka pizza från grunden, helst också tomatsåsen. Besökt så många turistsaker man bara måste se. Ha på mig en vacker klänning, vandra ner från spanska trappan en tidig morgon innan trappan blir full med folk, det ska bara, finnas jag och klänningen på en bild. Slängt i flera femmor i fontänen Trevi och önska mig massor av saker som jag hoppas slå in i framtiden . Se vackra Coloseum och föreställa mig hur det såg ut här för flera tusen år sedan. Se det spöklika ruinerna i Forum Romanum. Jag vill se Vatikanstaten. Jag vill sitta vid ett mysigt cafe och äta gelato. Kanske om jag vågar, hyra moped och åka längst de trånga kullerstensgatorna en kväll. Hyra den minsta gamla bil som finns och upptäcka Rom. Promenera mycket, kyssas under stjärnorna. Jag vill lyssna på Italienska äldre herrar som spelar musik på gatorna. Detta är bara lite av dom mål jag har när Italien blir av. 


Allmänt | |
Upp