Akuten

I går var jag tvungen att åka in till akuten. Min bror och hans kompis skjutsade in mig och tog även min hund Albert.Allt som allt var jag inne där i fyra timmar och då gick bara två timmar åt att vänta på provsvar. Som ni säkert har läst så har jag problem med mina luftvägar och hosta (ej rökare och har aldrig varit rökare) och i går var det som att en elefant satte sig på bröstet och vid det vänstra bröstet gjorde det riktigt ont vid inandning och vid hosta. När jag sedan började hosta blod kände jag att jag fick nog, jag får sätta mig på akuten och åkte in. 


Södersjukhusets nya stora akut är riktigt fräscht och en eloge till både det och alla som jobbar där, väntan var helt okej den med, självklart kan det skilja sig från dag till dag. Men man får inte glömma att de gör sitt allra bästa för att man ska få komma in så fort som möjligt för att träffa en läkare. 

De gjorde EKG på mig vilket såg bra ut, och de tog prover på hjärtat, lunginflammation och blodvärden. Jag har en virusinfektion i lungorna som orsakar smärtan och hostan vilket var extremt skönt att höra och tyvärr är den långdragig men det är bara att vänta ut den. Ingen påverkan på hjärtat vilket var skönt. 

Men vilken grym akutmottagning Södersjukhuset har fått. Vet inte hur ny den är men Shit vad fint det var. 

Ni som röker, hur f*n orkar ni dra in det där giftet i era lungor och ha den där rökhostan och irritationen i luftvägarna? jag kan inte förstå det. Att hosta är ju asjobbigt...

Efter sjukhuset drog vi till Palmyra och käkade buffe, det var riktigt gott. Dock har jag svårt att få i mig mat men jag kan starkt rekommendera deras buffe. 

Jag känner mig som en trött och sliten Agda på hundra år och att gå ut med hunden är jobbigt. Då är jag van med milen per dag så det tar emot att inte kunna gå så långt. Men imorgon är det hussedagar så då får jag vila, samtidigt som det är det bra att röra på sig. 

I dag har jag ett roligt samarbete att skriva, dom har jag jobbat med förut så det är kul. Tur att jag kan göra det från soffan. 
Allmänt | |
Upp