Nu är jag tillbaka

Helgen har varit helt fantastisk. Jag har njutit och tagit till vara på varenda sekund, ja emellan varven av fix och sånt för mycket av det har det också varit. 

I fredags blev det lunch med min bästa vän och hennes lilla dotter, min guddotter. Jag har äran att få vara gudmor åt två små tjejer. Hur som helst så lunchade vi på Chop Chop. Hon var lite skeptisk till maten där men blev glatt överraskad av hur goda sushibitar dom har. Det skulle vara kul om ni provade sushin där och sedan skrev en kommentar på vad ni tycker om deras sushi. Den toppar på min lista av favoritställen kan jag säga. De har öppnat ett nytt ställe ute på Värmdö också, tips. I lördags hängde jag med min lillebror. Det blev lite nostalgi att sätta sig på bussen till vårt barndomshem. Jag har nog inte åkt buss dit sedan jag gick i skolan vilket är hundra år sedan. Tänk vad tiden har gått, det känns som att det var max fem år sedan jag tog studenten men det är 16 år sedan vilket är helt sjukt. Här om dagen tog ungdomarna studenten här i min kommun vilket var härligt. Att höra pulsen och musiken när de åkte förbi utanför, säkerligen ett trettiotal bilar. Den glädjen minns man. Jag började arbeta nästan direkt efter gymnasiet på Wallmans nöjen i några veckor innan jag kom in på den utbildningen jag ville gå på Nackademin. Sedan var det bara att plugga i två år till sedan tog jag min examen. 

Jag har alltid haft en dröm om att bli forskare inom cancer. Att jag en dag ska hitta botemedel mot det. Det är mitt drömyrke och den drömmen har jag haft sedan jag var liten. Men som jag förmodligen aldrig kommer att nå då jag är en skoltrött typ vilket gör att jag inte är så pepp på att börja plugga. Och till forskare lär det vara sisådär fem år. 

Nog om det. I söndags var vi i väg på en fika hos min kusin och hennes familj vilket var supermysigt. Dom har en riktig drömlägenhet. Om jag skulle bo i lägenhet i framtiden med så skulle jag vilja ha precis den lägenheten som dom har. Ingen planlösning är den andre lik och takhöjden är fantastisk. Jag kan säga att det var den finaste lägenhet jag någonsin varit inne i och området är sjukt fint. Det bjöds på rabarberpaj bland annat, det bästa jag vet när det kommer till pajer och fika. Min kusins rabarberpaj ska det vara. Mina kusinbarn hade fått en popcornmaskin så det bjöds även på popcorn. Är nk som mig att när ni väl börjar äta popcorn kan ni inte sluta? 

Vi stannade där på kvällen och åkte hem och grillade sedan. Grillbuffe. I går var det Sveriges nationaldag. Vi hade massor att göra den dagen men vi hann även med att umgås med min familj lite. Sedan åt vi middag med killens syster med familj vilket var supermysigt. Det blev hämtat och för min del blev det sushi som vanligt.

Den här helgen har varit så underbar på alla sätt och vis. Nu väntar en ny vecka och senare i dag ska jag till önh läkaren och förhoppningsvis få bukt på min bihåleinflammation som sitter tyvärr djupt i hjärnan. Sedan blir det att hämta ut mitt pass, äntligen. Dock kommer det nog att dröja innan det blir en resa nästa gång, det är så dyrt nu. Men vem vet om man hittar en billig sista minuten. Annars blir det en sommar i Sverige och det är ju inte helt fel det heller. Iof reser jag sällan utomlands när det är sommar här hemma, jag föredrar att resa på hösten eller tidig vår istället. Nu är det 2,5 år sedan jag var utomlands, sista resan blev i december 2019, precis innan pandemin. Då blev det till Warszawa i Polen. Det året blev det både Tanzania på safari, sol och bad på Zanzibar, tre veckor öluff i Grekland och två resor till Polen. Det låter som att jag reser mycket och just det året blev det mycket resor, men annars är det i snitt en resa per år. Har ni någon resa bokad i år? Vart? 
Allmänt | #chop chop, #chop chop värmdö, #sushiställe stockholm | |
Upp