Kroppsspråket är viktigt

"Det där med kroppsspråk är viktigt när man pratar med varandra, lika viktigt som det som sägs skulle jag påstå. Vi läser av otroligt mycket i det vi ser. Man kan förstå mer än vad man tror bara genom att kolla på kroppsspråket, man kan nästan föra en dialog tysta och ändå förstå precis vad den andra tänker och känner"

I går hade jag en väldigt intressant dag på jobbet med ett långt möte med flera personer. Även om min huvudman bara pratar perstu så tycker jag att det är otroligt viktigt att när jag pratar till henne genom tolk, att faktiskt titta på henne, som om det vore hon och jag som för dialog. För det är ju vi som för en dialog, bara det att vi har en tolk som översätter det vi säger till varandra. Det var första gången för mig med en tolk i mitt arbete vilket var intressant. Verkligen. 

Jag frågade min huvudman hur det kändes efter mötet och så och hon kände att det gick bra och mådde bättre. Glad över det kände jag mig stolt över det jag bidrog till och log för mig själv över min insats när jag satt i bilen på väg hem. Närmare nästa steg. Jag känner mig mer och mer varm i kläderna nu och jag känner framförallt hur jag utvecklas för varje gång. 

På kvällen messade min bror och frågade om jag ville följa med och handla efter hans jobb. Efter affären bjöd han mig på middag hemma hos honom, det blev lasange och svenska klassiker i bakgrunden och så pratade vi om allt mellan himmel och jord i flera timmar. Han är en otroligt jordnära människa som är en av mina absoluta bästa vänner. 

Jag tittade runt i min gamla lägenhet och alla möjliga fina minnen dök upp. Han berättade att de hade flyttat in nya grannar mitt emot och jag fick direkt upp ett sånt roligt minne med grannarna som bodde där tidigare och kunde inte sluta skratta åt det. Då slog det mig hur busig jag faktiskt är. Haha. 

Allmänt | |
Upp