Låt oss prata om resor

Jag får ofta frågan om jag reser mycket och jag skulle säga att det går i perioder, jag har faktiskt inte alltid älskat att resa, när jag var mindre tackade jag nej till resor helt och hade en period när jag var mellan tio och femton år då jag hellre stannade hemma med min mormor än att resa. Dels hatar jag att flyga, fortfarande men nu somnar jag direkt konstigt nog, utan några tabletter. Dels för att jag inte tyckte att det luktade som hemma, jag har alltid lite hemlängtan första dagen, speciellt när man reser till länder som sticker ut, såsom Dominikanska Republiken, Tanzania eller Thailand. Resor inom europa älskar jag. 

Om man drar hur många gånger jag varit utomlands är det ca 25 gånger. Vissa år reser jag flera gånger, vissa en gång per år, och vissa år ingenting. Jag har egentligen inte varit i så många länder utan jag är återkommande till länder som verkligen har funnit mitt hjärta. Förut var det Thailand, nu har jag gjort det landet fem gånger. Grekland är ett mycket återkommande land för min del. Jag har varit på åtta öar där och sedan varit i Aten. Dit åker jag gärna till flera gånger, Grekland är verkligen mitt favoritland.

Dit har jag rest flest gånger, hela sex gånger om jag inte har missat någon gång. Där finns fortfarande mycket att utforska. Spanien, Polen och i Danmark har jag också varit i flera gånger. Men förutom dessa länder har jag rest till Cypern, Turkiet, Bulgarien, Ungern, Zanzibar, och till Tanzania. Så egentligen har jag inte varit i så många länder alls, vad har jag missat? Italien och Norge står högst upp på listan på länder jag vill till. Sen vill jag givetvis åka till mitt andra hem Ungern igen, sen vet jag faktiskt inte, Halstatt i Österrike hade varit häftigt, och även vissa delar av Portugal. Jag är för rastlös för sol och badsemester enbart, jag vill se landet, jag vill se ön jag besöker, hitta på massor med kul (ej gå ut och supa) jag vill äta middagar på stranden under stjärnorna, jag vill gå i spanska trappan, slänga en femma i fontänen i Rom och önska mig något, jag vill se Notre dame, jag vill kyssas både under och på eiffeltornet (om jag vågar åka upp där) jag vill upptäcka mer av mina rötter i Ungern, jag vill hyra en liten bil i Italien, och då menar jag verkligen en liten bil och åka runt längst kusten och i inlandet, jag vill säga hej till påven i Vatikanstaten, jag vill se någon stor kyrka. Jag vill gå på något museum, jag vill äta massor av italiensk glass, jag vill ha picknick och även åka häst och vagn i central park, jag vill äta middag på en hög skyskrapas tak mitt i New York på kvällen, jag vill sova på en strand med täcke och kudde under en bar himmel, jag vill dansa salsa (typ det enda jag kan dansa någorlunda) (rätt dansmusik, ja då kan jag dansa, jag måste känna musiken i kroppen, är det så för er med? Eller kan ni dansa till allt?) jag vill turista, köpa mig en kylskåpsmagnet, en keps eller en kortlek (ett måste för mig utomlands, haha) jag vill åka båt och hoppa i i ett klart vatten. Jag vill sitta och äta kitkat, dricka kall iste och spela plump eller sjuan på kvällarna. 

Mina topp tre resor som jag har gjort och som jag starkt rekommenderar er att göra är safari i Tanzania, wow vilken upplevelse och så mycket vilda djur man såg, vi reste med Afrika safari när vi var för, en vecka safari och sedan en vecka sol och bad på Zanzibar. Sen rekommenderar jag er att öluffa i Grekland, vi var borta i tre veckor och utgick från Aten, åkte först till Naxos, Paros, Antiparos, Ios, Santorini och avslutade resan på Kreta. Vi var både spontana med övalet men jag rekommenderar er att koka på vissa av de små öarna, vi ville bland annat till Milos men där var det helt fullt. Öluff där är fantastiskt kul och alla öar har något magiskt över sig. Jag hade kunnat varit borta en månad på öluff, men tre veckor var lagom det med. Jag skulle rekommendera minst tre veckor. Sen älskar ju jag Ungern, så mycket historia och så mycket att se, nu har jag bara, varit i Budapest men det räckte för den gången, termalbad är ett måste, även att smaka på ungersk mat, gå på marknad och köpa kryddor, gå på cafe, se byggnaderna på höjden, gå på alla vackra broar över Donau, besöka de judiska kvarteren, upplev historia, det finns bland annat ett sjukhus under marken, åk även tunnelbanan, och gå mycket för att se så mycket som möjligt av denna vackra stad. På termalbaden är det inget "kill och tjej omklädningsrum" utan man delar med alla där så ni inte får en "chock" för det är lite annorlunda där än badhusen hemma i Sverige. 

Allmänt | |
Upp