Välj ditt liv med omsorg

Jag kikade på en jättebra Youtube video där Nemo pratar om sitt dåvarande missbruk av alkohol och droger och vägen mot ett tillfrisknande. Droger och alkohol är ingenting jag har brukat själv alls, jag har aldrig testat droger och jag har aldrig druckit men jag kan förstå att människor lätt kan fastna i olika missbruk. Med tanke på hur folk mår i dagens samhälle så är det inte så konstigt att folk tar både det ena och det andra för att må bättre i stunden vilket är tragiskt. Dels att folk mår så dåligt, dels vilket umgänge folk har, dels hur lätt det är att fastna, dels hur lätt det är att få tag på, dels folks syn på droger och alkohol. Läskigt! Jag länkar videon till Nemo HÄR där han pratar om detta. 

En sak Nemo också nämner är vikten med att sina fem närmaste vänner är den viktigaste skaran av personer, att omge sig med bra vettiga människor. Att "sålla" bort och ha de absolut bästa vännerna man någonsin kan ha med en sund livsstil, bra moral och vettiga åsikter, för man blir mer påverkad av sitt umgänge än vad man tror och då gäller det att ha vettiga människor runt sig. Sina vänner säger mycket om sig själv, och man blir lite som man umgås så välj din lilla skara om fem med omsorg. 

Att omge sig med personer som dricker alkohol mycket kanske inte är det bästa om man själv har ett beroende. Att omge sig med folk som knarkar när man själv vill ta sig ur den livsstilen är inte bra, ja ni fattar. 

Detta är mina personliga åsikter om att må bättre som människa, jag tror väldigt mycket på att lära sig om sina känslor, jag tror mycket på andningsteknik och hur man ska tänka när man tex mår dåligt, får ångest. Att våga vara i den stunden, meditera med hjälp av att andas på rätt sätt, att bygga upp sig själv inifrån. Att lära sig hantera sin ångest med olika verktyg, att hitta lyckan. Det är nog lättare sagt än gjort som med allt annat tyvärr. 

Jag har själv haft ångest när jag blev tex slagen i skolan och efter det fick jag panikångest och det var riktigt obehagligt att ha det, jag gick på KBT för att lära mig att utsätta mig för obehagliga situationer bland annat skolan då. Jag kände mig så otrygg efter denna händelse i skolan att jag fick ångest bara av att gå tillbaka dit. KBT och även en form av meditation genom just andningsteknik och att lära känna sin kropp, spänna den, och sedan slappna, av, trigga fram kroppsliga och mentala känslor som man får vid en panikattack eller en ångestattack, vara i den obehagliga situationen, sedan andas på rätt sätt igenom den och lättnaden man känner efteråt är obeskrivlig. Det lugnet man känner när man väl lyckas lära sig dessa former är otrolig. Jag kör jämt dessa övningar, tex när jag flyger vilket jag hatar, jag somnar av avslappning och sover genom hela flygresan. 

Man mår otroligt mycket bättre som människa genom att ta hand om sig själv på bästa sätt, genom hur man tänker, hur man skapar sitt liv, genom vilket umgänge man har.

Ämnen som dessa tycker jag är oerhört viktigt att ta upp och något jag brinner för och även har kunskap i då jag har tagit hand om folk med kraftiga panikattacker och ångest. Jag vill inte att folk ska hamna i missbruk pga deras mående utan få folk att må bättre och söka hjälp i tid så att man inte tar till olika substanser och hamnar i ett beroende till slut. Man mår inte bättre av att dämpa smärtan på det sättet. 

Och våga släpp fel människor i ditt liv. 

Nu ska jag i väg till badhuset med tre av mina bästa kompisar, hur lycklig är inte jag som har tre bästa vänner som även har funnit vänskapen i varandra och att vi nu umgås tillsammans och hittar på massa saker. De ska bada med sina små bäbisar och jag själv har lånat mitt gudbarns bror på två år som jag ska bada med. Hur mysigt. Alla mina vänner har barn, utom jag så då får man vara världens bästa barnvakt istället. Jag är så glad för dessa fantastiska människor i mitt liv. 

Vi hörs när jag kommer hem igen. 
Allmänt | |
Upp