Häng på Södermalm 🥰

Jag satt med en sluträkning på söndagen så när måndagen kom bestämde jag mig för att ta en riktigt lång höstpromenad med Albert och det var länge sedan jag var på söder och jag älskar söder så klockan elva var vi där. Gick sakta från Slussen bort mot Gullmarsplan. 

Jag satte ett hänglås uppe vid södermälarstrand i somras, en av mina största drömmar som blev verklighet. Men besviken över att det inte var kvar. Tar dom bort hänglåsen efter ett tag för det var inte alls många där? Tråkigt för det är riktigt fint med dom där

Vi gick verkligen sakta och njöt av att bara vara här och nu, jag blev så fylld av energi och glädje när jag besökte mina smultronställen. Bland annat söder mälarstrand, mariaberget, Tantolunden och lite andra platser. Jag blev besviken över Tantolundens hundrastgård men lät Albert springa av sig där inne medan jag glimtade mitt gamla jobb på zinkensdamms hotell. 

Vi gick längst vattnet och vidare upp på kullen med alla kolonilotter och gick mot hundrastgården som ligger där uppe. Den var fylld med massor av hundar så där fick Albert leka av sig ordentligt. Det var så mysigt att se hans glädje. Den hundrastgården är riktigt fin med både gräs, grus, buskar m.m. 


Sen fortsatte promenaden sakta längst Ringvägen. Jag gick förbi mitt gamla hem på sköldgatan där jag bland annat är uppväxt. Saknar den tiden. 

Sedan slank vi in på Vivels cafe. Jag beställde en vegansk chokladboll och det var den godaste chokladboll jag ätit. Till den drack jag färskpressad apelsinjuice, också väldigt god. Som ni redan vet älskar jag apelsinjuice. Det är helst det jag dricker när jag är på stan. Men herregud vad dyrt det är att fika. En liten chokladboll och juice för nästan hundra kronor. Det tycker jag är dyrt. Tänk om man fikar en gång i veckan. Då är man uppe i fyrahundra i månaden bara på det. Oj oj. Hundar är välkomna dit och medan Albert vilade bloggade jag i en timme. Sedan fortsatte långpromenaden genom stan. Vid halv fem var jag klar. Vilken härlig dag och det är så bra att träna sina hundar i olika miljöer. Albert har inga problem alls med att åka buss, bil, tunnelbana m.m då jag började tidigt med att öva och att få han trygg i alla miljöer. Även bland mycket folk. 

Så tacksam för gårdagen. Vi gick en och en halv mil.
Allmänt | #cafe södermalm, #vivels, #vivels cafe | |
Upp