Relationssnack del 1

Hur bygger man egentligen en bra relation? Det är väl bara att använda sig av ord och handlingar? Eller? 

Tänk till innan du pratar, ord kan göra ont. Precis, tänk till innan du pratar för ord kan faktiskt göra ont.

Tonen, ögonkontakt och kroppsspråket gör otroligt mycket och bygger upp både dig själv men också relationer. På vilket sätt skriver du? Kan du ändra din text på ett bättre sätt men ändå få med det du vill säga? Ja. 

Tex. Du ska träffa din pojk eller flickväns kompisar för första gången och får ett sms av din partner om det. 

Din partner - mina vänner undrar om vi vill äta middag med dom ikväll?

Du - okej

Istället kanske du kan skriva något liknande som detta: åh vad kul, det ser jag verkligen fram emot. 

Det blir något glädjefyllt för er båda, du blir mer positiv i din text och din partner känner av denna positivitet och glädje och förmodligen får ett leende på sina läppar av ditt svar. 

Förstår ni skillnaden?

Sen har vi det här när man är tillsammans, ni sitter och pratar. Din partner håller på med sin mobil och lyssnar halvt på det du har att säga. Han sitter på ett sätt, han himlar med ögonen, tittar ut genom fönstret, pillar på sina fingrar. Suckar och stönar och du märker att han inte bryr sig om det du pratar om. Hur oattraktivt är inte detta? Väldigt oattraktivt. Och det visar även på ointresse. 

Att visa att man lyssnar genom att ha ögonkontakt med varandra, kanske lägger man huvudet i händerna, visar med kroppsspråket att man är här och nu och att man faktiskt enbart fokuserar på det ens partner har att säga och inte håller på med annat. Man kanske får ett nickande, ett "Mmm" några frågor m.m. Personen bekräftar på så sätt med små enkla medel att denne lyssnar. Visar intresse. Nu snackar vi om attraktivt. 

Tonen gör även den jättemycket, som tex svaren på smsen som jag tog upp. Vilket hade ni blivit gladast av att få? Med lite mer ansträngning blir ett svar ännu trevligare. Det är samma sak som tonen när du pratar. 

Det krävs otroligt lite men ändrar hela dialogen mellan er så tänk en gång extra på hur du låter i ord. Hur du på bästa sätt ska visa att du lyssnar, visa mer positivitet och glädje för din partner.

Detta kommer att göra underverk för er båda i relationen. På så sätt bygger man upp relationen, man bygger upp trygghet, glädje och andra positiva pelare istället för att skapa irritation och negativitet. Tänk att bygga upp ett bra liv med någon iställdh, och det börjar med dig, hur du är, hur du ändras, hur du bemöter, hur du bryter dåliga vanor, hur du skriver, hur du pratar, hur du beter dig. Som sagt, det börjar med dig. Du styr inte andra människors sätt och beteende, det enda du kan göra är att styra vem du är och vill vara 🙏

Allmänt | |
Upp