Slippa bli mamma đŸ‘¶

Vilket hĂ€rligt program med Therese Lindgren slippa bli mamma och gud vad skönt att inte lĂ€ngre kĂ€nna sig ensam i ett liv valt att leva utan barn. Barnlös eller med ett finare ord barnfri. Jag rekommenderar er verkligen att se programmet och HÄR hittar du en snabblĂ€nk dit. 

Jag kĂ€nner igen mig i sĂ„ mycket av det Therese berĂ€ttar och det kĂ€nns sĂ„ skönt att det finns fler dĂ€r ute Ă€n bara jag som har valt ett liv utan barn, valt ett liv att "slippa bli mamma" Det Ă€r inte en sjĂ€lvklarhet eller ett mĂ„ste och man kan leva ett helt fantastiskt liv utan barn ocksĂ„. 

Alla dessa pĂ„hopp för att man vĂ€ljer en annan vĂ€g Ă€n normen. Why? Varför mĂ„ste man leva som ni vill leva? 

Jag har ocksĂ„ kĂ€nt bĂ„de sorg, ensamhet och utanförskap och kĂ€nner ibland av det nu ocksĂ„. Alla mina vĂ€nner har barn eller vill bli mamma och hĂ€r Ă€r jag som inte alls vill det. Vad Ă€r det för fel pĂ„ mig? Varför kan inte jag ocksĂ„ vara som alla andra och lĂ€ngta efter att bli gravid och fĂ„ barn? Det har jag undrat sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger.

Finns det nÄgon av mina lÀsare som ocksÄ har valt ett liv utan barn?


Hur skulle det kĂ€nnas om nĂ„gon bestĂ€mde över ditt liv? Skulle du vara lycklig dĂ„? TĂ€nk vad underbart att vi lever pĂ„ 2000 talet och faktiskt kan bestĂ€mma över vĂ„ra egna liv och kroppar. Att det inte finns ett mĂ„ste att tvingas skaffa barn. Eller ja, hĂ€r i Sverige iaf... För de flesta. 

Det finns sÄ mycket mer Àn barn hÀr i livet. Jag Àlskar barn och likt Kayo som ocksÄ medverkar i programmet har jag en del guddöttrar och barn i mitt liv och det rÀcker gott och vÀl. De Àr helt fantastiska och jag Àlskar dom.

Och kÀnslan över att Àntligen ha bestÀmt mig fullt ut Àr en sÄdan lÀttnad. Slippa vela och kriga med tankar och kÀnslor för i mitt hjÀrta har jag alltid kÀnt att jag inte vill bli mamma. Jag vill inte ge upp min frihet och mitt sÀtt att leva. Och framförallt, jag har inte barnlÀngtan.

IstÀllet för att ge nÄgon negativa kommentarer om beslut om att inte skaffa barn. Ge creed över att personen vill och vÄgar följa sina egna drömmar. Jag blir sÄ glad över nÀr nÄgon berÀttar för mig att de vÀntar barn, jag blir helt tagen av positivitet och glÀdje för att dom Àr gravida och för att dom vill ha barn och att deras drömmar gÄr i uppfyllelse. Och sÄ ska det vara om nÄgon berÀttar och har bestÀmt sig det motsatta med. Ta i trÀ sÄ har jag aldrig fÄtt nÄgot negativt om mitt val, tvÀrtom sÄ blir mina vÀnner glada för min skull och det Àr sÄ det ska vara.

Tack Therese Lindgren för ett otroligt bra program och att du tar upp sĂ„nt som Ă€ven jag kĂ€nner. Jag kĂ€nner mig mindre ensam nu. Det gör jag verkligen. SĂ„ tack. 
AllmÀnt | #slippa bli mamma svtplay, #therese Lindgren slippa bli mamma, #therese lindgren | |
Upp