Smärttålig eller bara en idiot?

Fyfan vad ont det gjorde. Men det var värt smärtan. Efteråt. I går hade jag ett besök hos tandläkaren. Jag har alltid haft problem med mina visdomständer. De två första fick jag rycka ut, den tredje fick jag operera bort och den fjärde är kvar men dock hade jag fått ett hål i den. Och i går var det dags att fixa till det. Jag min dumma nöt valde att göra det utan bedövning så där låg man helt paralyserad av en fruktansvärd ilande smärta som inte var att leka med. Och att känna varenda detalj dom gjorde var heller inte så jättekul. Men efteråt. Herregud vad skönt det var att kunna äta på en gång och det kändes ingenting. Så värt det i slutändan. Kanske tycker jag att det är mindre obehagligt att gå dit nu. 

Varför ingår inte tandläkarvård i högkostnadsskyddet för? För att man kan bidra till skador själv? Men det kan man ju tex med rökning också men då får man sjukvård. Så varför inte tandvård? Det kostar ju skjortan och jag förstår att folk inte har råd att gå. Jag har abonnemang hos dom och betalar straxt över hundra kronor i månaden och det förnyar jag vart tredje år. Då ingår allt utom estetisk tandvård. Det är så skönt att ha och en trygghet ekonomiskt. Rekommenderas!!!

På kvällen käkade vi middag ute med lite vänner. För min del blev det en sallad men jag snodde lite kebab från min kille och ångrade min tråkiga sallad. 

I dag var planen att bara fokusera på bloggen men det har kommit in lite akuta jobbsamtal som jag måste ringa och försöka fixa först. Hur långt ska det behöva gå innan man kan sätta förmyndarskap på människor? ... Ska jag försöka ta den striden igen för jag vet annars inte hur man ska lösa en svår situation för en människa som inte förstår allvaret i en situation och där jag har begränsad "makt" på hur mycket jag kan bestämma. Men jag ska försöka in i det sista. Jäklar vad folk sätter sig i svåra situationer. Samtidigt känner jag med dessa då det inte mår bra. 

Här hade jag precis varit hos tandläkaren. Lite mörbultad. Haha. 
Allmänt | |
Upp