besök hos veterinären och kostnader

I morse var det tid för en röntgen av höfterna för Albert. När han somnade i min famn efter sömnmedlet fick jag flashbacks från tiden på civa när mamma låg i koma.

Jag fick ingen kontakt med Albert och jag började gråta. Så många gånger jag försökte väcka mamma från koman. Få henne att komma tillbaka till livet. Att se en människa "sova" men inte kunna väcka är mitt livs sorg. Att se sin pälskling sova men inte kunna väcka honom var rätt obehagligt.

Jag fick assistera vid röntgen och hjälpa till i full mundering. Vi passade även på att vaccinera honom. Det var dags för det.

Lättnaden över att han till slut vaknade upp var obeskrivlig. Så många gånger jag levde på hoppet om att mamma skulle vakna upp igen. Jag måste vara dum i huvudet men jag tror än i dag att hon ska vakna upp och komma tillbaka till livet.

Nu är han groggy och jag är några tusenlappar fattigare. På torsdag ska vi tillbaka till Anicura för att ta prover på en knöl. Det ser jag inte fram emot samtidigt som jag vill ha svar på vad knölen är för något. Jag rådfrågade en veterinär idag som klämde och kände och hon trodde dessvärre inte att det bara var en fettknöl, den var tydligen för hård för det. Så nu har jag en oro över vad det kan vara.

Varken höftledsröntgen eller vaccin går på försäkring. Det är dyrt med djur och det ska man ha i bakhuvudet när man skaffar dom. Har man råd om något händer? Har man råd överhuvudtaget? För det är någon tusenlapp i månaden med mat och försäkring och allt annat. Jag och mitt ex har delad vårdnad så vi delar på veterinärskostnader m.m. Inga konstigheter där. Det är vårt gemensamma barn.

Höftledsröntgen är något man ska göra om man har pudlar då det är där de kan få problem. Annars är pudeln en frisk hund. Innan man bokar tid för röntgen ska man beställa avläsning på skk, det kostar runt 360 kr. Vet inte hur det funkar om man inte är registrerad där men så fungerar det för vår renrasiga pudel med stamtavla.

Röntgen kostade runt 1700 kr och vaccination runt 450.

Allmänt | |
Upp