dessa jävla droger

Något jag börjar bli extremt trött på är hur enkelt folk ser på droger. Hur droger förstör människor, liv, omgivningen och samhället.

Jag säger inte att jag är guds bästa barn..Men jag har aldrig tagit droger, jag har aldrig provat, jag har aldrig varit i kontakt med droger mer än att det var det första jag möttes av när jag besökte Christiania i Danmark. Jag gick förbi dessa enorma hashkakor och undrade varför människor ens testar droger och hur det sen leder till ett missbruk. Utöver det har jag aldrig varit i nära kontakt med droger alls. Men jag har sett hur det förstör människor något enormt. Hur människor gång på gång varit nära döden för att de lever i ett missbruk. Jag är så förbannat trött på hur människor pratar om droger som om det vore något häftigt, något enkelt, något som inte är en "big deal". Men det förstör. På så jävla många sätt. Visste ni tex att hjärnan inte är fullt utvecklad förrän runt 25-30 års åldern och om man brukar droger innan dess, ja självklart efter också så förstör man sin hjärna på många sätt, även andra delar av kroppen skadas.

Droger är inget som är häftigt att hålla på med, ibland är det grupptrycket som gör att du börjat ta droger, ibland är det för att du mår dåligt. Hur det än är så säg NEJ TILL DROGER. Våga säga nej. Och hitta andra sätt att må bra på. För droger är inget alternativ till det. Att dämpa sina känslor slår tillbaka längre fram. Att lära sig hantera sina känslor, våga möta dom, lära sig av dom är ett av de bättre alternativen.

Ja jag kanske är en moralkärring när det kommer till både droger och alkohol men då får det vara så. Jag har varken druckit eller tagit några droger. Dock har jag sett vad både det ena och det andra gör mot människor, det skrämmer mig. Väldigt mycket.

Mår folk så pass dåligt att droger är det enda alternativet till att känna lycka? För en liten stund... Och hur kan vi förändra måendet hos människor? Det känns som att många blundar för det. Förstör sina liv. Vart ska man börja och hur får man slut på det innan fler hamnar i missbruk av olika slag? Även alkoholmissbruk. Hjälper det att prata om det? Hjälper det att nämna hur det förstör människor? Hur det förstör ens hjärna? Hur det leder in till allt farligare droger, kanske till och med döden. Hur det gör att man inte klarar av att ta hand om sitt hem, det ekonomiska, skuldbärget blir högre, man ger upp, skiter i det. Högen växer. Skit samma. Sen sitter man där en dag hos kronofogden. Det gör att man kanske inte får vissa jobb, man får inte ta några lån m.m. Spolar man tillbaka bandet och försöker få stopp på ett drog eller alkoholmissbruk innan det går riktigt illa. Hur ska man då stoppa det?

De som säljer droger skiter i ditt mående. Det enda dom bryr sig om är att tjäna pengar på dig. Helst att du blir beroende och är en återkommande kund. Ju mer droger du köper destu bättre. Det finns så mycket annat här i livet. Visst kan jag också känna att livet är skit ibland, jag mår också dåligt vissa dagar. Vem gör inte det. Men förstör inte ditt liv för det, det finns så många bra vägar att gå till ett liv som ger dig harmoni, som får dig att må bra. Kanske är det lättare sagt än gjort. Men hamna inte i nått skit, betala räkningar, gör saker som får dig att må bra istället.

Jag är så förbannat trött på att se hur folk förstör sina liv på ett eller annat sätt. Jag är verkligen det. Jag tycker så synd om dessa människor. Och jag vill verkligen kunna göra något för att bygga upp människors välmående istället. Kanske hjälper det att skriva här? Kanske hjälper jag någon inom mitt yrke? Kanske kommer jag hjälpa fler när min bok är klar och man kan köpa den? På något sätt vill jag få människor att må bättre och inte hamna i någon skit... Vad fan kan man göra? 🤷

Allmänt | |
Upp