kommunikation

Nu ska vi ta upp ett av mina favoritämnen. Beteenden hos människor. Att möta på, (okej jag ska inte använda mig av "grova ord"), människor som inte kan bete sig händer titt som tätt och gör mig mörkrädd. Vuxna människor som beter sig som barn som inte har lärt sig hur man pratar och skriver till andra människor, där en vuxen inte har avbrutit och sagt till. Men vuxna människor då? De borde väl ändå ha lärt sig hur man beter sig?

de som på ett eller annat sätt beter sig fruktansvärt, kallar människor för ditten och datten, som skriker, som agerar aggressivt, våldsamt m.m. Ibland vill man bara gå ner på deras nivå, kalla dom något fult tillbaka, skrika tillbaka, skriva något elakt men jag brukar alltid ta några djupa andetag och sen behålla mig som person, hur jag vill vara och hur jag framförallt vill bete mig i situationer som gör en kanske både arg och ledsen. För ger du tillbaka med samma mynt, ja då beter du dig lika illa som dessa människor. Visst är det frustrerande men att fortsätta vara du i alla situationer gör mer för dig än vad du tror. Va aldrig elak tillbaka mot elaka människor.

Har du dessutom barn måste du vara en förebild och visa hur man faktiskt ska bete sig. Barn härmar och apar efter vuxnas beteenden. Och framförallt ser och hör dom mer än vad man tror.

Ord och handlingar stannar kvar kroppsligt och mentalt så var alltid en snäll människa, oavsett hur illa någon annan behandlar dig.

Att det ska vara så svårt att bete sig på ett sjysst sätt... Jag fattar inte det. Sådana människor gör att skoltiden gör sig påmind och jag undviker dessa typer av personer, jag känner mig helt enkelt inte bekväm och inget jag vill ha i mitt liv.

Man ser bara hur människor beter sig vid sina skärmar. Senast i dag var det någon som la upp en lägenhet för uthyrning på Facebook , och när man läste kommentarerna, herregud. Att folk orkar bete sig som svin rent ut sagt.

Kommunikation är ju ett av det viktigaste som finns i alla relationer man har. Det är verkligen en av pelarna som bygger upp både relationer inom familj, vänskap, jobb och kärlek. Hur fungerar relationer utan bra kommunikation? Det fungerar inte alls bra och hur kul är det?

Hur har ni det i eran relation? Och hur hanterar du ditt eget beteende i konflikter?

Allmänt | |
Upp