Troll

r vi nog alla någon gång råkat utför.

Mitt började i högstadiet. Det började med att en tjej skrev hur mycket hon hatade mig. Ja, man kan inte älska alla självklart men var hon tvungen att skriva det till mig? Och på det sättet som hon skrev det på. Sen kom dödshoten. Då blev jag rädd. Jag var ju bara 13-14 år. Jag skämdes och undrade vad det var som var så fel med mig. Och ännu värre var att hon gick i samma skola som mig (inte samma person som misshandlade mig i skolan). Orden tog lika hårt som smällen jag fick. Men jag vågade inte göra något när jag fick dödshoten. Tänk om det hade blivit värre då. Jag hade ändå några år kvar i den skolan. Jag var rädd varje dag att gå till skolan, ibland stötte jag på henne, hennes blickar skar som ärr i mitt hjärta när hon tittade på mig. Hon sa aldrig något till mig i skolan. Men det hon skrev gång på gång skrämde mig ordentligt.

 

Jag kan inte förstå hur man kan skriva elaka saker till andra människor. Jag tänker mycket på programmet trolljägarna och avsnittet med en tjej vid namn Fiddeli (jag kanske har stavat namnet fel) och hur en människa tar sig rätten att skriva helt jävla vidriga saker till henne och vad trollet säger när han blir konfronterad av Frida Boisen. Jag blev helt chockad över hans syn på människor, hur elak människa han är, hans tankesätt, allt han skriver och säger. Jag förstår inte allt det här jävla hatet..Att man orkar vara så hatisk som människa. Vi har yttrandefrihet i Sverige bla bla bla men för i helvete, det finns en gräns. Att människor väljer att vara elaka bakom sina skärmar? Det kommer jag aldrig att förstå. Tycker man att en människa inte ser bra ut, nä då behöver man faktiskt inte skriva det till människan. Sluta kolla på hans eller hennes bilder. Att man orkar lägga ner sån tid. Herregud. Vad fan är det för fel på vissa människor. Att det fortfarande finns det här närhatet, mobbningen m.m.

Har ni någon gång blivit sexuellt trakasserad? Fått dick picks, folk som ringer i sexuellt syfte? Det är något som har hänt mig med. Det är så jävla äckligt. Och dessa as som kontaktar småtjejer, BARN. Fattar dom inte hur fel det är? När trolljägarna kontronterar dom. Aa men det var första gången, det här är inte jag, bla bla bla. Du har ju en dragning till småtjejer, till det förbjudna, första gången? Bullshit. Och jo det är visst du. Sök hjälp förfan.

Så mycket hat, så mycket hot, så mycket sexuella trakasserier, så mycket grooming, så mycket mobbning, så mycket elaka ord. Varför vill ni vara så som människor? Era handlingar speglar ju vilka ni är som människor. Alla har vi ett val.

Hur mår dessa människor som är fyllda med så mycket hat för andra? Kan man inte göra lagen annorlunda? Yttrandefrihet ja men vad fan, det måste väl finnas en gräns på människor beteende. Jag vill inte bli kallad hemska saker, jag vill inte behöva höra hur fel det är på mitt utseende. Att det ens ska förekomma. Gå fram till en människa du ser på stan istället som du tycker har en fin klädstil, har fint hår, fina ögon eller vad som. Och håll käften om du inte har något fint att säga.

Man kan säga saker på ett artigt och respektfullt sätt. Man behöver inte vara elak i sina ord och handlingar.

Allmänt | |
Upp