dec 2022

Gott nytt år 🥳

God morgon sista dagen år 2022. Även om det inte blev många timmars sömn i natt känner jag mig pigg och glad i dag. I går var jag lite nere men i dag mår jag bra.

I går blev det middag med min bror och hans tjej, hemlagad pizza med bland annat pesto och fetaost på. Jag hade nästan glömt hur gott det är med pesto. Vi snackade i några timmar innan dom skulle iväg på bio. Det var länge sedan jag var på bio och det var något jag gick på varje vecka förut. Jag tycker att det är supermysigt, sen är det inte helt fel med biopopcorn. Fast jag var på bio i somras, utomhusbio i Tanto vilket var en av de mysigaste upplevelser jag någonsin haft. Inte nog för att jag är uppväxt kring Tantolunden utan också själva romantiken med just utomhusbio. Ni kan ju gissa vad jag kommer att göra i sommar. Första gången jag såg en utomhusbio var efter en kvällspromenad på Santorini för några år sedan. Efter det har jag drömt om att få uppleva det vilket förverkligades i somras. Jag var så lycklig den kvällen Nästa steg är väl utomhusbio i bilar. Det var så mycket kärlek och närhet bland folk, jag älskar sånt. Nog om det nu.


 

Vi snackade även mycket om resor igår och de villa ha lite tips på städer i Europa som man bara måste besöka. Jag är väldigt berest men just storstäder är något nytt för mig sedan några år tillbaka. Jag rekommenderade dom varmt att besöka Gdansk i Polen, Barcelona är också jäkligt mysigt och maten i Spanien är gudomlig. Sen får vi inte glömma en av mina favoritstäder Budapest. Aten är fint det med. Undra om jag inte nämnt alla storstäder jag varit i nu. Warszawa och Köpenhamn med, det sistnämnda är en riktigt vacker stad. Istanbul har jag inget minne från. Utöver storstäder har jag mest varit i Thailand fem gånger, nio öar i Grekland och sedan på äventyrsresa i Tanzania. Jag har lite svårt för de övriga resorna jag gjort som till Dominikanska Republiken där man var instängd på ett hotellområde (jag vill uppleva platsen jag åker till) Bulgarien gillade jag inte alls, för mycket turister och äcklig mat, jag läste åtta böcker på den resan, Spanien, Cypern och Turkiet är väl, ja okej men inget märkvärdigt. Vart har jag varit mer, Zanzibar är otroligt mysigt. Länder som ståg högst upp på min resedrömlista är Italien, Norge, Österrike (halstatt) något mer land i Afrika, Portugal och USA.

När vi gick en kvällspromenad i går så blev jag plötsligt sugen på sushi som jag för övrigt alltid är sugen på så jag kunde inte motstå att köpa med mig lite sushibitar hem. Det chilimajo och rostad lök. Mums.

Sen reflekterade jag över detta år. Jag grät över saker, jag skrattade över saker, jag log över saker och insåg hur mycket som kan hända på ett år och hur fort ett år går och sen undrade jag över hur 2023 kommer att se ut, alla kapitel, alla minnen. Allt man kommer att få uppleva. Så spännande.

I dag kommer Albert hit efter mer än en vecka hos sin husse. Som jag längtar efter min pälskling. Ikväll blir det parmiddag för att fira in det nya året. Det blir trevligt.

Hej då år 2022 och hej år 2023 🥳 gott nytt år.

 

31 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Vägen till vården 🙏

Allt började i slutet av december 2014. Jag hade precis kommit tillbaka till Stockholm efter att ha bott i norrland i två år. Vad skulle jag hitta på nu, det hade jag ingen aning om. Då fick jag frågan om att börja jobba inom vården, jag tackade ja till jobberbjudandet jag fick och i början av 2015 var jag redo för min första arbetsdag, och jag älskade det. Många gånger var det slitsamt, många gånger kände man sig hjälplös, många gånger kom tårarna av att se någon må så dåligt, men man fick så himla mycket tillbaka. Jag hade hittat min plats, jag visste nu vad jag ville jobba med i förmodligen resten av mitt liv.

År 2018 började jag min utbildning för att bli uska, det var väldigt intressant och lärorikt, både de praktiska och de teoretiska uppgifterna. Att lära sig att ta blodprov, kolla av puls och blodtryck, göra hlr tills man nästan var helt slut i armarna, det var tungt. Jag gjorde prov efter prov efter prov och ca ett år senare hade jag mitt diplom och examensbevis på att jag nu var undersköterska.

 

Att arbeta inom vården var ett av mina sätt att bearbeta sorgen efter mammas olycka och död. Nu skulle jag göra henne stolt. Ta hand om människor på bästa sätt. Till slut körde jag in mig i väggen och insåg att jag måste ta tag i sorgen på riktigt, jag måste ta hand om mig själv först, jag måste läka. I ett års tid höll jag på med traumabearbetning två dagar i veckan. Det var hemskt att höra sig själv berätta om olyckan, tiden på centralintensiven, och tiden efter. Förut har jag pratat om olyckan som om det vore en film, helt ärligt så förstod jag inte vad jag pratade om eller vad som hade hänt, och att det hade hänt min familj. Men när jag hörde mig själv förstod jag, en annan sorgebearbetning tog fart och det var tufft men jag var fast besluten att fortsätta, för jag ville tillbaka till mitt arbete inom vården. Jag ville få tillbaka mitt självförtroende över att jag kan ta hand om sjuka igen, det var ändå det som räddade mig mitt i sorgen, innan jag körde mig själv in i väggen, hamnade på botten och fick arbeta mig upp igen.

Min mamma har också arbetat inom vården, på Huddinge sjukhus. Det var innan jag fanns, innan hon arbetade inom brandförsvaret, innan hon blev jour och fosterhemsmamma. För mig känns det som en självklarhet att jobba som uska. Det är en stor del i vem jag är som människa. Mitt brinnande intresse är att människor och djur ska ha det så bra som möjligt, in i det sista. Jag är inte rädd längre att se någon människa dö för jag har sett min viktigaste person dö framför mina ögon, jag har hållit i en döende människas hand flera gånger. Men aldrig tidigare sett någon dö. Förutom min mamma.

I år tog jag steget och började arbeta som uska igen. Jag var nervös över att ringa en helt ny arbetsplats och fråga om jobb, det värsta som kunde hända var att de sa nej, men jag fick jobbet. Jag fick det, ett av mina absoluta drömjobb 🙏

Detta år var året då jag vågade bli uska igen, och jag är så jäkla stolt över mig själv. Äntligen. Äntligen. Jag lyssnade på mig själv lite för sent, jag tog tag i sorgearbetet helt och hållet och nu är jag tillbaka. Jag klarade det och för det är jag så tacksam.

Jag hoppas att du sitter där uppe bland molnen mamma och tittar ner på den här tjejen och är stolt över mig. Jag vill inget hellre än att göra dig stolt över mig. Du är med mig på axeln varje dag, i varje val, i varje handling jag gör. Du lever i mitt hjärta, du finns i min personlighet, jag ser dig i mitt yttre. Du är med mig varje dag, i varje glädje, i varje tår, i den jag är och i den jag vill vara.

Den dagen olyckan var framme kunde jag inte rädda dig, jag kunde bara maktlöst se på, jag är så ledsen för det. Att se dig ligga i respirator var bland det värsta jag upplevt, att inte kunna väcka dig. Men tacksam över att jag kunde vara vid din sida varje dag i fyra dagar, tacksam över att corona inte fanns då. Jag kunde hålla din hand när du somnade in för gott. Det är jag så tacksam för. Jag är tacksam för allt du lärt mig och fortfarande lär mig. Du är min och många flera absolut största förebilder. Fyfan vad jag älskar dig mamma 😥🕊️

Tack är 2022 för det här året. Så många nya kapitel och minnen. Tack 🙏

 

30 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Vad ska man säga… 😒

Margaux Margaux, hur tänker du?

Jag tror ingen har missat det Margaux gjorde när hon filmade en utslagen, blodig, full man som låg och sov utanför hennes dörr, där hon låter sin son på några år gå fram och peta på honom, de skrattar, lägger till ljudeffekter och hon lägger upp detta på sin Youtubekanal.

Hennes ursäkt i programmet hon var med i svtplay ”kan vi förlåta Margaux?” var att hon trodde att det var hennes kompis som låg där. Men hon la upp filmen två veckor efter att hon filmade och visste gott och väl om att det inte var hennes kompis.

Att sedan hämta sitt lilla barn och låta honom peta på denna man i detta tillstånd är för mig obegripligt, ett barn. Till och med jag som inte har barn fattar hur fel det är.

När en man är så berusad så går det inte att missa lukten av alkohol. Barn ska inte behöva se vuxna människor i det tillståndet. Barn och alkohol går inte ihop.

Att filma och lägga upp detta är inte okej någonstans och att sedan få tvtid för att rätt känslokallt be om ursäkt.. Why?

Hur långt får influencers gå med sina beteenden? Är saker och ting bara okej om man är en känd person med makt?

Influencers blir kända genom att till en början provocera på olika sätt, så långt att man till och med mobbar. Ju mer hat destu mer känd blir man, sen när man är så pass känd, ja då kan man använda den makten på olika sätt, följarna kan få en helt ny bild av en, då blir man plötsligt en person som pratar om hur fel det är att mobba. Allt handlar om att få följare, och i dagens samhälle verkar det inte spela någon roll på vilket sätt man lockar till sig dom. Bara genom att jag skriver detta och nämner Margauxs namn får hon mer tittare på sina sociala medier. Stundom provocerar influencers för att inte tappa sin följarskala, att skriva eller filma något som väcker uppmärksamhet. På fel sätt.

Folk vill inte läsa om min vardagliga vardag där jag träffar familj, vänner, jobbar inom vården. Det är inte speciellt spännande att läsa och ingenting som kommer upp på aftonbladet heller, det är inget som folk delar m.m. Nej det är ju först när man sticker ut på fel sätt som folk blir intresserade.

Vilka var populära i skolan, mig såg man inte för jag var nog i mångas ögon en blyg tönt. Det var först när jag höll i en cigg när jag var 14 år gammal som de populära såg mig, eller ja det såg ciggen och ville ha en cigg och då var vi helt plötsligt bästa vänner. Jag fick känna mig populär i drygt två veckor innan jag kom ner på jorden igen och tyckte att det var så äckligt att röka. Då var jag inte en av de populära igen, men det gjorde ingenting. Jag återgick till att vara jag. Tönten.

Hat skapar följare, hat skapar mer pengar för de som lägger ut fel material. Så är det bara och tyvärr kommer det att fortsätta.

Tänk att bryta den trenden, att låta bra material ta mer plats, ta över platsen över provokationsmaterial.

Följare tar efter influencers dåliga beteenden och skapar eget dåligt material för att de ser hur de lockar, för det är tyvärr så man tjänar pengar. Man blir mörkrädd.

Hemskt att se hur världen utvecklas, och speciellt inom sociala medier..

Bild tagen från svtplay.

29 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Va har du snap? 😱

En sak som jag har tänkt på i flera dagar nu är när min bror fick reda på att jag har snap. Jag skaffade snap i år och använder den i princip inte men det var en mening som han sa som jag inte kan glömma. ”det är bara ungdomar som har snap” och då började mitt hjärnkontor att tänka rejält. Är jag så gammal? Är jag för gammal för att ha snap? Den får tas bort idag, när jag får hjälp med att spara ner bilderna 😂

Det är bara att inse att man inte är en ungdom längre, tack bror, tack..

Så här är jag, en 36 årig unggammal dam, kärring, gumma, tant, kvinna, tjej. Jag måste ändå säga att fan vad jag älskar att vara 30 plussare. Ni som ändå inte har nått den här åldern, det bästa väntar. Jag fick antirynkkräm saker i julklapp och jag älskar även det 😂 livet som 30 plus är fantastiskt på många sätt och vis och alla ni som säger att bara männen blir snyggare med åren har fel, vi kvinnor blir bara vackrare och vackrare. Varje liten rynka, varje liten skavank gör oss unika och så jäkla vackra. Vi åldras både utifrån och även på insidan, vi blir klokare, mer erfarna, lär känna oss själva på helt nya nivåer, vi lär oss saker, vi lär oss så himla mycket om oss själva, om allt vi är med om. Allt är en lärdom, en utveckling, vårt liv.

Hur vi vill leva, vem vi vill vara. Blickar man tillbaka 15 år, 20 år, 1 år så är vi inte samma personer, jo till en viss del men vi utvecklas hela tiden på så många plan. Visst är det ändå häftigt?

Vad identifierar oss som människor? Det är våra val, våra handlingar, våra ord.

Nu har jag testat snap ett litet tag. Jag förstod aldrig riktigt grejen med det och jag får nog inse att jag är några år för gammal för det. Åter till vanligt sms och messenger. Det passar den här gammeltakkan alldeles utmärkt. Ju mindre appar destu bättre. Jag är fel generation. När jag var ung var man mer än nöjd om man bara hade en Nokia 5110 som man kunde ringa, smsa och spela snake på. Nu för tiden finns det alldeles för mycket appar att ladda ner…

 

 

 

 

28 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

En rätt enfärgad garderob

God morgon. Det känns så konstigt att vakna upp, ta en dusch och sätta sig med jobb i soffan utan att ha tagit en lång morgonpromenad med Albert. Jag blir rätt lat när jag inte har Albert, han får mig verkligen att komma ut och röra på mig. Snart återgår vi till de vanliga rutinerna efter julledigheten.

I går gick jag i lite butiker, jag provade en massa fint men det slutade med att jag kom tomhänt ut från butiken. Jag är rätt ”tråkig” när det kommer till kläder. Jag har svårt för ”skrikiga” färger och kör med nyanser av svart, grått, vitt och beige. Så har det alltid varit. Fast jag föredrar mest svarta kläder. Jag försöker mig på lite färg när jag är utomlands och på högtider, thats it.

Jag hittade de skönaste svarta jeansen inne på HM i går som jag köpte, de satt riktigt bra och jag var nöjd och belåten med ytterligare ett svart plagg i garderoben. Det blev inte alls mycket shopping för min del, skönt, jag har tröttnat en hel del på att shoppa. Hur hinner man bära alla kläder. Svart fungerar jämt och är tidlöst.

Dessa jeans på bilden som jag har på mig är inte från hm.

 

Jag unnade mig en fantastisk god poke bowl på hawaiian poke, favorit. Jag funderade på hur mycket som har förändrats detta år och jag är ivrig på att se vad som händer år 2023. Livet är bra spännande trots allt, ibland vill man veta vad som komma skall men för det mesta är det otroligt spännande, man vet aldrig vad som händer. Det skrivs många nya kapitel och man lär sig otroligt mycket på vägen.

 

 

28 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Juldagen

Dagen i går spenderades med min killes familj. Det kändes som en till mysig julafton där det åts rester från dagen innan, ett riktigt julbord. Jag kan inte få nog av det, jag älskar att ha massa blandat att äta. Tapas är en storfavorit sedan jag var i Barcelona för fyra år sedan. Där blev det massor med smårätter varje dag till middag och en och annan paella som jag också älskar.

Juldagen i går var riktigt mysig. Julhelgen har med andra ord varit fantastisk och nu är det sista dagen på julledigheten men jag är nöjd. Förutom att jag saknar Albert som firar julen med sin husse i år. Men om några dagar får jag åter igen gosa med min vovve. Det blir lite korta och inte så märkvärdiga inlägg men imorgon är jag åter tillbaka. Njut av er ledighet och ta hand om er.

 

26 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Julen 🎄

God morgon. Jag vaknar upp med ett stort leende på mina läppar, tacksam över människorna i mitt liv 🙏

Julen startade med jullunch hos min pojkväns familj. Den var så god att jag hade svårt att sluta äta. Men till slut fick jag ursäkta mig innan jag skulle iväg till min familj och fira resterande dag och kväll av julen.

Mina fyra syskon var där, tre bröder och en lillasyster, och så min daddy och hans tjej. En så mysig jul med så mycket skratt, det var det som var det allra bästa. Att sitta och skratta allihopa ❤️

Mina bröder skulle köpa någon sista julklapp men ingen av oss tänkte på att typ allt är stängt, men till slut hittade dom saker de ville köpa innan vi skyndade oss hem till Kalle. Att alla satt och tittade tillsammans och så var också en stund jag uppskattade. Jag tittade på varenda en och kände bara, wow, detta är min familj. Stanna tiden.

 

Efter Kalle förbereddes middagen. Jag behövde inte ansvara för något då jag glömde bort potatisen för några år sedan och spillde ut sill på hela köksgolvet 😂 vi åt i flera timmar, jag älskar sånt. Sitta och snacka och äta i timmar. Det är livets guldkant för mig 😊

Sen var det dags för julklappsutdelning. Vi kör inte med några speciella julklappar, bara en kul liten grej till alla. Jag är supernöjd med mina julklappar.

 

Jag är så nöjd med denna julafton. Tack 🙏🤗


 

Men julen är också den tid då jag blir påmind om mammas olycka, mardrömsdagarna på civa, och att se sin unga mamma som hade halva livet kvar tvingas somna in, att vi ”drog ut sladden”. Vi avgjorde om hon skulle vara kvar i koma eller somna in. Att ett felsteg senare var hon död. Borta. Föralltid. Fan vad jag saknar henne. Min fina mamma. Hon älskade högtider och gjorde det bästa för oss barn och alla jourbarn som var hos oss på julen… Jag ville explodera i tårar men samtidigt ville jag göra allt för dom andra så att det blev en jul att minnas. Och det blev det. Julen i går var så fin.

25 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Bästa dagen..förutom julafton 😍

God morgon. Vi hade en så mysig kväll i går. Förutom att vi inte kunde hålla oss från att ge julklappar till varandra så åt vi massa gott, myste, åkte och handlade inför idag och lite så. Det fanns en tanke bakom varje julklapp jag fick, bakom mina med såklart men att en kille har lyckats med tankarna bakom är så fint. Jag blev helt rörd till tårar om jag ska vara ärlig. Så fina julklappar. Det här är faktiskt vår andra julafton vi firar tillsammans, för flera år sedan åkte jag till honom på kvällen vid en jul. Men nu blir det vår riktiga jul med våra familjer 😍🥰🎅

I dag är det en av de bästa dagar på hela året. Den näst bästa dagen. Julafton är favoriten. I dag är det uppesittarkväll med mina vänner. Vi är ett stort gäng som ska spela bingolotto, hoppas på vinst men det går lika bra utan, äta hämtmat, godis, shark och ostar plus en hel del efterrätter. Den här dagen ser jag så mycket fram emot och jag sitter ivrigt som ett barn och längtar tills vi åker. Haha.

Jag hoppas att ni får en fin jul mina läsare och att ni tar hand om er 🙏🎄 gör det bästa av livet.

Nu ska jag göra det sista i jobbväg innan vi ska iväg.

 

23 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Julklappsletande och mys

I två dagar har jag umgåtts med en av mina bästa vänner. I går åt vi lunch, käkade godis och i princip bara snackade hela dagen innan det var dags att hämta hennes son på förskolan. När han såg mig ropade han glatt ”Nicki” och slängde sig i mina armar. Älskade unge. Sen lekte vi i någon timme 🥰

I dag åkte jag och mina två väninnor för att leta lite julklappar och äta lunch. Jag får verkligen en sån ångest över att köpa julklappar. Jag gillar det inte alls. Jag tycker att det blir för mycket press, det blir för dyrt, det blir till för många. Vart drar man gränsen till vilka man ska köpa till? 😓 Julen ska ju inte handla om press, stress, ångest, dyra julklappar, m.m. Julen ska vara mysig, mysa ihop, äta gott och rå om varandra. En trevlig och mysig dag helt enkelt 🙏

 

Albert fick sin ena julklapp redan idag. Han fick en ny bajskorv som han älskar. Den ena har blivit lite sliten nu så det fick bli en till. Köpta på arken zoo.

 

21 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Dejt på söder

I går hade vi en jättemysig eftermiddag på söder. Vi startade dagen med att kika i flera second hand butiker innan vi satte oss på Madrid tapas bar på Hornsgatan. Jag älskar tapas och atmosfären där inne är supermysig. Vi skulle egentligen varken äta lunch eller middag där utan tog bara lite enklare ”mellanmål”. Har ni inte ätit där än så kan jag rekommendera stället. Men jag gillar tapas restaurangen i Hammarby sjöstad vid vattnet mycket mer.

 

Planen sedan var att gå en långpromenad i gamla stan, titta på julmarknaden och bara mysa. Jag älskar både söder och gamla stan, det är dom två platserna jag föredrar att vara på när jag är i stan.

Glad fjärde advent på er. Albert är hos sin andra familj så i dag blir det att gå i pyjamas hela dagen och bara vara. Det ser jag fram emot. Imorgon kommer han igen. Som jag längtar efter mitt lilla troll.

Vi hörs mer imorgon.

 

18 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Svenska hjältar ❤️

Jag kollar på reprisen av svenska hjältar och tårar kommer till varje inslag av dessa fantastiska hjältar som finns där ute i vårt samhälle. Vilka insatser ni gör.

Min svenska hjälte var och är min mamma, det otroliga arbete som hon gjorde för barn och ungdomar i vårt samhälle, som fosterhemsmamma, som jourmamma, hennes arbete i mamma barn verksamhet, de utbildningar hon höll i för andra fosterhemsfamiljer m.m. Hon gjorde en bättre plats för så himla många barn, hon öppnade upp sitt hem och gav kärlek och trygghet. Familjer som kom direkt från Arlanda, barn som kom från drogrelaterade hem, med annan problematik. Hon stod alltid i stand by för olika kommuner, redo att ta sig an dessa trasiga barn. Hon gav sin själ i detta. Hon förändrade så många barn liv. Hon förändrade mitt liv. Livet blev annorlunda när hon försvann, när hon omkom genom att halka så illa i en trappa. Men hon lever kvar i så mångas hjärta. Fyfan vad jag älskar den här människan, min hjälte, ett samhälles hjälte. Vi skänkte en stor summa pengar till Bris i hennes namn när hon dog för det var hela hennes liv, barnen och den trygghet barn behöver. Jag är så himla stolt över dig mamma ❤️

I svenska hjältar var det en liten pudel som blev hedrad som hjälte för sin insats i en skola, en skolhund. Och den trygghet och kärlek hundar faktiskt ger och hur de påverkar en människa. I alla åldrar. Hur man än mår. I hela ens liv.

 

Då tänker jag på den insats min egen pudel gör. Min pudelhjälte. Som arbetar sida vid sida med mig på ett demensboende och den kärlek och trygghet han gör för våra boende. Att se deras lycka, att se när dom kommer tillbaka till livet, att se när dom kramar på Albert och vilken påverkan han har på människor. Jag får tårar varje gång. Albert är verkligen min andra hjälte. En sån stor del av mitt liv. Han är den mest roliga, tokiga, kärleksfulla, empatiska och varma hund jag någonsin träffat. Folk stannar oss jämt och berömmer hur vacker han är. Han är otrolig 🙏

Ni två är mina hjältar ❤️❤️❤️

 

17 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Jag skäms så jävla mycket…

God morgon. Lägenheten är städad, sängkläderna är tvättade, resten av tvättkorgen är tom, allt är rent, jag har håret i hårinpackning och känner bara att dagen inte kunde starta bättre än så här. Hej fredag, vad jag har längtat efter dig.

I går myste jag med mina bästa väninnor. Vi åkte till ett shoppingcenter och käkade lunch, snackade och kollade i lite butiker. Jag inhandlade bingolotter till uppesittarkvällen vi ska på om en vecka, som jag längtar. Vi är ett stort gäng som ska spela tillsammans, äta gott och bara ha en fantastisk kväll. Och det bästa är att vi kommer att fira in julafton tillsammans eftersom att klockan kommer att passera tolvslaget. Jag älskar julen 🎄

Året börjar närma sig sitt slut och jag börjar tänka på hur det här året har varit, med avslutade kapitel, nya kapitel som skrivits, hur bra saker och ting har hanterats, hur mycket jag har lärt mig från andra människor, hur mycket jag har lärt mig av mig själv och utvecklats, jag har börjat ett nytt jobb, blivit gudmor, lärt känna underbara människor och så mycket mer.

Jag är glad för det här året och alla dessa stunder den givit mig. Jag får skriva ett bättre avslut på det här året den sista december.

 

Vad jag kan störa mig på är att influencers uppmanar till shopping i nästan vartenda inlägg dom publicerar, den hets med både skönhet och massor av kläder de får sponsrade som de ger rabattkod på och vilken negativ påverkan det har på sina följare. Folk sätter sig i skuldträsket för att köpa massa nytt, okej, alla människor har egna val men ja. Det är så jäkla mycket som har med utseende och kläder att göra så man blir tokig. Jag kollar på dokumentären ”priset vi betalar” och dessa influencers liv. Hur man utsätter sig för risker med skönhetsingrepp, sätter sig på ett plan till Turkiet för att göra billiga skönhetsoperationer där man sedan skickas till ett hotell dagen efter utan någon medicinsk kunnig personal. Brazilian but lift är ett av de farligaste ingreppen som finns, man sprutar in sitt eget fett i rumpan. De lockar unga tjejer med ”lyxhotell med pool”. För det första så kan man inte bada i en pool efter en operation. Sen skriver influencers på ett avtal (de får operationen oftast gratis för marknadsföring på deras kanaler) där de ska prata gott om kliniken och få fler att operera sig, de ger sina följare rabattkoder och får provision för varje person som använder sig av koden. Det luktar pyramidspel lång väg tyvärr. Jag kan säga att jag själv har blivit lurad in i ett pyramidspel vilket jag skäms så jävla mycket över, jag gick på varenda ord, jag kände mig så betydelsefull och unik. Men allt var så jävla fejk och efteråt så mådde jag piss rent ut sagt. Jag kände mig så naiv och dum. Jag startade aldrig detta utan efter mötet vred sig magen ut och in och jag kände att det kändes jättemärkligt alltihopa men att jag inte först märkte det när en person värvade mig, att det bara är rent ut sagt ett pyramidspel fick mig att må dåligt. Att jag kunde bli lurad på det sättet. Ursh. Det hade inget med skönhetsingrepp att göra..

Och i dessa tider där ekonomin är tuff pga högre hyror, högre ränta, dyrare mat, dyrare allt och att då uppmana folk att köpa köpa köpa.. Jag vet inte 🤷

Allt är så jäkla ytligt idag. Folk lägger sig under kniven, inte en, inte två utan hur många gånger som helst, folk förändrar hela deras utseende, sprutar in massa skit i ansiktet, i läppar, man ska ha det senaste i klädesplagg, helst så dyrt som möjligt , sätter sig i skuldträsket, fortsätter, bygger upp en fejkvärld av glamour och ett perfekt yttre. Men frågan är, hur lycklig är människor inombords? Efter att de har köpt saker på avbetalning, efter att folk har gjort sitt femte ingrepp? 🤷 Ja, folk får göra vad de vill. Såklart. Och folk mår allt sämre i vårt samhälle.

16 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Den där känslan

Finns det något bättre än att avsluta en jobbdag med att ta 1,5 timmes kylig promenad med hunden, komma hem, ta en varm dusch, hoppa i myskläderna och titta på love is blind. Snart blir det skräpmat till middag också, mysonsdag med andra ord 🤗

Jag är så glad över att ha börjat på ett sånt fantastisk jobb som ett demensboende. Vår avdelning är underbar (fyra avdelningar totalt) miljön är magisk, chefen är grym och personalen är otroliga. Kunde inte bli så mycket bättre. Jag lär mig hela tiden massor av saker och jag har alltid älskat att jobba inom vården. Jag är en mer än nöjd undersköterska.

Jag har haft en jäkligt jobbig känsla i kroppen ett tag nu som äntligen har börjat att släppa. En känsla av ensamhet vilket har gjort mig väldigt ledsen. Den känslan kände jag starkt när min mamma omkom i en olycka. En slags tomhet som aldrig kommer att kunna ersättas och som jag bara måste leva med. Men efter flera timmar snack över en lunch med en av mina allra bästa vänner i måndags och nu i går, ett långt facetime samtal på tre timmar med min syster är jag åter på banan och har så mysiga saker att se fram emot, Uppesittarkväll med mina vänner och sen julen med våra familjer. Som jag längtar. Det är högtiderna som påminner mig om att en person fattas och som gör att sorgen åter tar över i hela kroppen. Det syns inte utanpå på mig men det känns inombords. Man går sönder, tusen gånger om, man slits itu av saknad varje gång. Tiden läker inte såren, man lär sig bara att leva, och man lär sig verkligen hur många känslor det faktiskt finns, och hur man ska hantera dom. Sorgen har definitivt gjort mig till en bättre människa. Jag är väldigt trygg i mig själv idag. Ett måste kanske för att hantera olyckan.

Den här veckan hittills har varit bra. Väldigt bra.

 

 

14 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

En mysig julmarknad

God morgon och glad tredje advent. Vad mörkt det är ute fortfarande, klockan är över åtta men det är rätt så mysigt ändå när det är mörkt, då kan man tända lite ljus och mysa.

I går var vi på julmarknad med vänner, äntligen fick jag träffa mitt älskade lilla gudbarn, men jag tror att hon är mer förälskad i min kille, haha. Dom två alltså 🥰

Jag fick mysa lite extra med mitt gudbarns bror på två år istället, han känns som mitt gudbarn med. Det är så himla mysigt när man kan ha konversationer med varandra och när han viskar saker i mitt öra.

Det var en helt okej julmarknad, fina saker som såldes. Lite liten men annars var det mysigt. Tomten var även han där.

Det var tråkigt att skiljas åt sedan. Vi rullade vidare på en liten roadtrip och avslutade med middag ute vilket var supertrevligt 🥰 vi kikade även i lite butiker. Nu märker man av att julen börjar närma sig, det var hur mycket folk som helst ute. Fast jag älskar juletider 🤗

 

11 december, 2022Nikys 1 kommentar

”Du är dum i huvudet”

God morgon mysiga lördag, här vaknar man tidigt på rutin och tänkte gå en morgonpromenad med hunden innan man inser att han inte är här, han är ju hos sin husse. Pigg och glad ändå studsade jag upp, såg klart sista avsnittet av ”from skratch” innan jag hoppade in i en dusch. Nu sitter jag här i pyjamas och morgonrock och bloggar. Planen i dag är julmarknad. Det ska bli mysigt 🤗

Jag har tänkt flera dagar på en mening som en kvinna sa till mig. ”Du är dum i huvudet”. Det var en boende på hemmet jag jobbar på för demenssjuka, hon frågade mig om jag har barn. Nej svarade jag och jag har faktiskt kommit fram till att jag inte vill ha barn tillade jag. Hon blev såklart chockad av mitt svar, stackars gamla äldre dam. På den tiden var det en självklarhet. Idag är det inte det. Det känns som att jag måste ursäkta mig hela tiden i den frågan, förklara för folk att jag avgudar barn, jag har de bästa små knoddarna runt mig som jag älskar mer än allt annat på denna jord, jag älskar att uppleva livet med dom och genom deras ögon. Det handlar inte om att jag inte tycker om barn. Jag får ofta höra att jag kommer att ångra mig, barn är vad livet handlar om, och nu, att jag är dum i huvudet. Jag blir ledsen av att höra sånt. Jag respekterar och är så glad för människor som skaffar barn, som följer sina drömmar, som följer sin mening med livet, sin längtan. Jag blir för det mesta ifrågasatt och får höra kommentarer… Men i få fall får jag faktiskt höra ”wow, starkt av dig att ha gjort ditt val”eller liknande. Det värmer otroligt mycket. Okej nu kan jag inte ta illa upp vad en dement kvinna säger. Men jag får väldigt många kommentarer som inte alltid är dom bästa. Och det leder till att jag ibland ifrågasätter mig själv ”vad är det för fel på mig?” varför följer jag inte normen, barn är ju ett måste” du kommer att ångra dig ”du är dum i huvudet”. Det blir lite för mycket ibland. Och jag blir ledsen.

Varför är det inte okej att jag följer mitt val i det här? Mina drömmar? Mitt liv? Varför lägger folk sig i alla andras liv hela tiden och inte fokuserar på sitt eget? Varför är det synd om mig om jag VÄLJER att inte skaffa barn? Om det är det jag vill och som gör MIG lycklig? Jag har faktiskt gjort det valet av hela mitt hjärta, att jag inte vill ha barn har inte med att göra att jag inte kan få barn för det kan jag få så det har inget med det att göra. Jag vill inte ha barn och då är det väl rätt synd om barnet om jag skaffar barn av fel anledning? Right?

Är det så här det känns att inte våga älska den man älskar? Att inte våga ”komma ut ur garderoben”? Att inte få följa sina egna drömmar? Fyfan. Vad spelar det för roll för andra om jag inte skaffar barn? Vad spelar det för roll om två kvinnor älskar varandra? Vad spelar det för roll om två män älskar varandra? Vad spelar det för roll för andra om folk väljer att ha öppna förhållanden? (otrohet är först när man gör något med någon annan som den ena inte vet om och som inte är okej, ”regler” i ett förhållande är ju upp till dessa två, vad som är okej och vad som inte är okej) stötta kärlek och drömmar. Stötta människors val att leva och vad som gör en lycklig. Vi är alla olika. Och det är väl det som är så jäkla underbart.

Ja jag är nog ”dum i huvudet” i mångas ögon. Men jag är lycklig i det stora hela. I bland om jag ska vara ärlig så känner jag mig rätt ensam i det valet. Men det är fel anledning till att skaffa barn, för att känna mig mindre ensam.. Men ja, jag känner mig rätt så ensam ibland i valet om att inte skaffa barn.. Är det någon som känner igen sig i den känslan? 😔

Samtidigt är jag så lycklig.

Jag får väldigt ofta stå på mig i den här frågan. Som om det är något fel på mig. Självklart tar jag inte illa upp om någon frågar ”varför vill du inte ha barn?, eller hur kom du fram till det?” för jag förstår självklart att folk undrar eftersom att det är vanligt att man skaffar barn. Det är inte sådana frågor som gör mig ledsen. Förstår ni vad jag menar?

 

10 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

En kärleksfull fredag 🥰

När jag ser kärlek så blir jag så jäkla emotionell och lycklig. Både att själv få uppleva det såklart men också att se kärlek mellan andra människor. Jag minns dom gångerna när jag åkte till Santorini ensam, ni som har besökt denna magiska ö vet exakt vad jag pratar om, i vartenda hörn ser man nyförälskade och kärleksfulla människor och man upplever nästan alltid en förlovning eller människor som tar sina bröllopsbilder där. Jag trodde att jag som dåvarande singel skulle känna en sorg över att jag var där ensam, singel. Men det fick mig bara att känna en oerhörd glädje och värme. Självklart även en längtan. Men att få uppleva kärlek i sitt eget liv och andras är fan det bästa som finns här i livet. Jag blir så lycklig, genuint lycklig 🥰

Jag tycker att det är väldigt sällsynt idag att se den där varma äkta kärleken men sen ser man plötsligt att det faktiskt finns mellan människor. För mig är det precis det livet handlar om. Kärlek.

Idag tar många kärleken för givet, söker efter nya när förälskelsen har lagt sig, man är med fler samtidigt, flörtar med andra, kastar bort det man har. Man är inte speciellt rädd om den med andra ord. Kärleken dyker inte upp ofta men när den väl gör det, ta hand om den 🙏

 

Så här brukar jag sitta och lyssna när jag hör om andras kärleksliv, deras historia. Jag har alltid brunnit för kärleken.

Nu ska jag alldeles straxt sätta mig och skriva lite mer. Morgonen började med lek och bus med Albert och våra vänner i en timme. Nu har Albert åkt till sin andra familj 🥰

9 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Sluta gnäll så förbannad mycket…

I går kom jag 45 minuter tidigt till jobbet. Jag har alltid varit en person som gärna är tidig på jobbet, helst tidigast haha. Det har liksom alltid varit så för mig och på något sätt blir jag väldigt lugn av det. Jag hatar att komma för sent.

Så i går startade jag mitt pass klockan 07.00. Jag har hittills jobbat på en och samma avdelning (vi har fyra avdelningar) och det är jätteskönt. Jag vill lära känna varenda boende så att jag kan göra ett ännu bättre arbete och inte känna mig lite tafatt i vissa moment 🙈 jag har extremt, ibland nästan orimliga krav på mig själv. På gott och på ont. Jag måste förstå att det tar lite tid att lära sig ett nytt jobb.

Jag ska även utbilda mig i delegering så att jag får ge medicin m.m. vilket jag ser fram emot så mycket. Det var inget man fick när man blev undersköterska utan det är en annan liten utbildning som krävs även om jag har läst både medicin a och b.

Men fasiken så bra jag trivs. Vi är ett grymt gäng undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Ett bra team på min avdelning. Att få assistera läkaren ibland är extremt lärorikt.

Jag har även med Albert på arbetet. Oftast ligger han inne på ett rum där olika ”chefer” sitter. Speciellt när jag är och vårdar. Men emellanåt så får han faktiskt vara med i själva arbetet. Det kanske är någon som är i livets slutskede och behöver den där lilla extra tryggheten, eller det sociala, även att vara en tröstande ”tass”. Jag arbetar på ett demensboende där hundar betyder så mycket för de boende, en stund att komma tillbaka till livet och verkligheten, få extra glädje och trygghet. De klappar och rår om honom. Och de lyser om de boende när det ser honom.

Ett av mina drömjobb hör och häpna är att få jobba inom vården med just dementa personer. Så jag är överlycklig över mitt jobb. Bland det bästa jag gjort är att utbilda mig till undersköterska.

 

Jag tycker att folk i allmänhet är gnälliga över sina jobb och till er vill jag bara säga att ja, vissa jobb är stressiga, vissa jobb är det full fart, vissa jobb kanske man inte kan ta rast just precis när man har sin rast, i vissa jobb kan man inte vara så noga med tid, i vissa jobb tar kroppen stryk, det är tungt, i vissa jobb är man underbetald. Det är så det är och vill man inte ha sådana jobb. Nä då ska man faktiskt söka sig efter andra yrken 🤷 och sluta gnälla så förbannat mycket…

8 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Ett sånt där inlägg om bara vardagssaker 🤗

I går efter sjukhuset unnade jag mig en hawaiiansk poke bowl. Det var jag värd efter två dagars fasta. Och den njöt jag av i säkert en timma. Jag passade även på att lämna tillbaka en del kläder jag hade beställt. Var inte alls nöjd med hur de satt, speciellt byxorna. Byxor blir oftast korta på mig och om jag köper större storlekar så blir dom alldeles för stora.. Jag tycker även att byxor för ”tall” , alltså långa personer kan vara för korta. Tips på en bra sida för att köpa byxor om man är lång? (174 cm)

Jag vill bara ge en stor creed till Ersta sjukhus för sjukt bra personal. Ni är helt fantastiska.

Denna dag startade som den oftast gör, en timme bus och lek med vovvarna och en timmes tjejsnack med min vän. Vi har alltid så mycket att prata om så att tiden bara flyger förbi. Jag älskar våra mornar.

Efter det packade jag ner massor av saker som jag skulle lämna på jobbet. Jag kan säga att jag var riktigt nervös att pappåsen skulle gå sönder. Vi tog en lång promenad dit och på vägen hem sedan passade jag på att ringa lite jobbsamtal. Det är ju så fint väder ute idag. Jag har redan hunnit varit ute i flera timmar.

 

Albert ligger på rygg med öppen mun och sover gott nu efter denna morgon. Jag var benhård förut med att inte ha hund i varken soffa eller säng (han får ej vara i sängen) men jag kunde inte motstå hundögonen till slut så jag la en filt i hela soffan för att skydda den och nu älskar han att sova i soffan. Här på bilden hann jag inte lägga tillbaka alla små och stora kuddar innan han intog soffläge. (Filten skakas varje dag). Men det är drömsoffan rossi från Mio. Den är den absolut mysigaste soffa jag har ägt. Tips. Den är i en drömmigt beige färg.

 

Gud det känns som att det var länge sedan jag bloggade, jag saknar att blogga flera gånger varje dag. Jag ska börja göra det igen. Efter januari. Jag vill ju blanda inlägg både om min vardag (de mindre intressanta inläggen) med massor av kärlek, tips, smaskiga saker, m.m. Och då vill jag lägga upp flera gånger varje dag. Bloggen är ändå min dagbok samtidigt som jag vill ge er massor av tips på saker och ting.

Ser så mycket fram emot december månad 🤗

6 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

 

Allmänt | |
Upp