mars 2022

Tecken på att han eller hon leker med dig.

Vi alla har säkert råkat ut för det någon gång i livet. Alla är tyvärr inte ute efter en ren och äkta kärlek. Men hur upptäcker man dessa människor som är ute efter att bara leka med dig? Det finns några tecken du ska uppmärksamma. Och absolut inte blunda för.

1. Han ljuger och är hemlighetsfull mot dig

En av de första varningstecknena är att personen kommer att ljuga för dig, han eller hon kommer helt enkelt vara oärlig mot dig. Och kanske till och med målar upp en osann historia för dig. Sanningar har en förmåga att alltid komma fram förr eller senare så varför inte vara en ärlig person från början? Lögnerna kommer att såra dig något enormt och ifrågasätter vem personen verkligen är. Är han hemlighetsfull mot dig? Svarar han på vem han skriver till om du frågar? Anklagar han dig för att vara för nyfiken?

2. För charmig

Det värsta med players är att de är otroligt charmiga, de vet hur de ska skriva, de har ett flörtigt beteende både i text och face to face. Du känner dig speciell. Som alla andra känner sig när de får sms eller flörtande från den här personen. Ledsen att säga detta, men du är bara en i mängden som han flörtar med.

3. Han berättar inget om sitt förflutna

Och verkligen inte när det kommer till förhållanden, hur länge man har varit i en relation, om sina ex och vilken typ av person denne har dejtat eller fallit för. Personen undviker alla frågor om detta men som är vanliga frågor att få när man dejtar och är tillsammans med någon.

Är det troligt att han betett sig som en idiot mot alla sina tidigare flickvänner och att han försöker hindra att du får reda på det? Att han är notoriskt otrogen och att han är rädd för att hans mask som den “bra killen” ska falla av och att du ska bli medveten om det?

4. Du vet aldrig vart du har personen

Ena dagen behandlar han dig som sitt livs största kärlek och du tvivlar inte på ert förhållande. Han skämmer bort dig, ringer och textar dig hela tiden, vill veta hur din dag har varit och ser till att du vet att han inte kan vänta med att få träffa dig igen.

Naturligtvis får detta dig att känna som att du svävar bland molnen. Vilken tjej skulle inte vilja ha en så snäll, kärleksfull och omtänksam pojkvän?

Helt plötsligt ignorerar han dina samtal, han svarar inte på dina sms och han är alltför upptagen med annat för att vara med dig.

Naturligtvis undrar du vad som är på gång och du ställer frågan till dig själv: “Tycker han om mig eller leker han bara med mig? Har jag gjort någonting fel vad är det som fått honom att förändra sitt beteende så drastiskt?”

Nå, låt mig berätta för dig att den här mannens ologiska beteende helt och hållet är en del av hans spel. På det här sättet vill du hela tiden ha mer och även när han behandlar dig som skit, så kämpar du med att få tillbaka mannen som älskade dig.

5. Hans ord och handlingar går isär

Man kan säga en sak, och visa en annan i handlingar. Om en man verkligen vill vara med dig och älskar dig så går ord och handlingar hand i hand. Lita mer på vad han gör än vad han säger. Handlingar är i slutändan det viktigaste. Ord kan vara tomma medan handlingar visar vem en person är.

6. Han engagerar sig inte

Enligt dejtingexperter är alla players rädda för engagemang. De skyr krav som elden och de gör aldrig upp framtidsplaner

Nej, han är ingen liten pojke som behöver dina råd och som väntat hela sitt liv på att du ska visa honom vad äkta kärlek handlar om. Han är känslomässigt störd eller traumatiserad. Han är en idiot som leker med dig! Så enkelt är det, hur ont det än gör. En man som vill vara med dig engagerar sig i dig och i er relation. Ni är ett teamwork.

7. Sex

Han bryr sig inte om att prata med dig eller dela personliga detaljer och den enda gången han faktiskt textar dig är om det gäller att ha sex.

Han tar inte ut dig på dejter. Han ringer dig bara på kvällen för “Netflix och mys” hos dig eller honom (vilket alltid blir Netflix och en snabbis). I själva verket är det sällan han ens sänder dig ett sms morgonen efter. Men, så fort han vill ha sex är han enträgen och du kan inte bli av med honom. Det är bara sex, och återigen sex som gäller.

8. Du räknas inte med

När en kille är galen i dig är han intresserad av dina åsikter och han vill veta så mycket som möjligt om dig. Han vill vara med dig, inte bara i era lägenheter.

Det är inte så att han skäms för dig. Han vill bara inte bli påkommen med att hångla upp dig eftersom han befinner sig i samma sits med ett flertal andra tjejer och det skulle kunna avslöja honom…

9. Han prioriterar inte dig

Ett annat tydligt tecken att killen leker med dig (som sorgligt nog många tjejer inte ser) är det faktum att du måste be om den här mannens kärlek och uppmärksamhet.

Faktum är att det känns som att du är hans andrahandsval och att han aldrig gav dig platsen du förtjänar i hans liv.

Du är inte en person vars meddelanden han svarar på med en gång och inte en person vars samtal han inte missar att ringa tillbaka på.

I själva verket är du den här killens sista utväg, ett skyddsnät, och den enda gången han ringer dig är när han behöver någonting.

Du är den enda som alltid väntar på honom.

Det känns som att han vet att du inte ska försvinna, oavsett vad han gör, och som att han inte behöver anstränga sig för att behålla dig. Du är den han ringer när han inte har någonting bättre för sig och när alla andra bangat ur i sista minuten. Och han kommer alltid med dåliga ursäkter.

10. Han flörtar med andra tjejer

Men att vara trogen handlar om så mycket mer än att ha sex med andra kvinnor och mycket mer än att inte ha fysisk kontakt.

Den här killen är vän med de flesta av sina f.d tjejer och du kan vara säker på att han fortfarande umgås med några av dem

Det värsta är att han inte ser något fel med sitt beteende. Även när du rakt ut påpekar hans beteende, försöker han övertyga dig om att han bara skojar och att du inte ska göra för stort väsen av ingenting.

Enligt dejtingexperter är hans behov av att flirta helt enkelt i blodet, någonting han aldrig kommer att sluta med, oavsett hur du än försöker.

Han kommer aldrig att respektera dig tillräckligt och göra dig till sin alldeles egna och enda person, och det är någonting du inte ska stå ut med.

Du kommer att jämföra dig själv med alla andra tjejer i hans liv och ditt självförtroende kommer att raseras. Så många gånger du har hört ”jag skojade bara med henne” medan du blev sårad av det han skrev till någon annan tjrj. Du är helt enkelt inte den enda tjejen. Dörrarna ska hållas öppna för en players. Dom stängs aldrig för andra tjejer. Tyvärr.

 

4 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Q & A om Rom (del 1)

Det är många som ställer frågor om min Rom resa så jag tänkte ta upp några av de vanligaste frågorna i del ett.

Hur tar man sig till de olika sevärdheterna?

Vi bodde ca 400 meter i från Trevifontänen samtidigt som vi kunde se Coloseum på en gata ner från där vi bodde. Spanska trappan var även den supernära såsom Pantheon och Fatherland. Samtidigt tyckte jag att Vatikanen också låg nära. Vi gick nya vägar hela tiden för att strosa runt så mycket som möjligt men när vi gick ”rätt på” De olika sakerna man bara måste se fick jag en chock varje gång hur nära allt faktiskt låg. Det bästa sättet att upptäcka en stad är att gå.

Vart bodde ni?

Vi bodde väldigt centralt på 5 rooms guesthouse. Mysigt litet ställe med ett perfekt läge nära en shoppinggata, nära trevi, Coloseum. Det enda jag har att ”klaga på” är att det var väldigt varmt på rummet. Hade man fönstret öppet hörde man dessvärre trafiken på natten. Och så fanns det inget skohorn. Annars var det bra. Fräscht, skön säng, fint rum och toa. Trevlig personal. Billigt.

Något du blev besviken på i Rom?

Jag blev besviken på Trevi när det var mörkt, jag trodde att den skulle lysa upp. Men den var superfin ändå såklart, men jag hade förväntat mig att vattnet och fontänen skulle lysa upp på kvällen. Kanske hade vi bara otur just då.

Något du upptäckte när du var där?

Altar of Fatherland. Eller Fatherland var inget vi visste om innan vi var där , och det var en av mina favoritplatser. Utsikten där uppe var underbar. Det var även Fatherland vi hade utsikt över från en roof bar. Så fint. Ska ta reda på var den ”roof bar” hette. Men det är ett måste. Så romantiskt att äta när man har en magisk utsikt på kvällen.

Hur var vädret i Rom?

Vi åkte mellan den 27-31 mars. Vi hade supertur med vädret, klarblå himmel varje dag. Det var lite småkyligt på morgonen och kvällen men från halv tio till kväll var det vårväder. En tunn jacka räckte gott och väl och mitt på dagen var även det för varmt. Perfekt väder för att orka gå omkring i en storstad.

Hur lång tid tar det att flyga dit?

Det tar bara ca tre timmar. Man flög bland annat över alperna vilket var superfint. Jag flög med norwegian. Så nöjd med dom. Jag förbokade fönsterplats.

Ett måste att äta

Pasta med massor av parmesan, Gelato, choklafbakelser och massor av ostar. Omg, ostarna var sjukt goda.

Kommer du att komma tillbaka till Rom?

Jag tror ju på ”romantiska saker” så jag får svara ja på den frågan eftersom att jag slängde i tre mynt i fontänen. Slänger man i ett i fontänen kommer man tillbaka, två för kärleken, tre för giftermål. Srn vill jag såklart åka dit igen för att jag älskade staden.

 

3 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Dag fyra i Rom

God morgon. Jag och Albert ska alldeles straxt möta upp en pudel och en tjejkompis för en lång morgonpromenad ihop. Sen har jag massa ställföreträdandesaker att göra så det ska jag sitta med sen. Att göra listan är rätt så lång.

Hur tungt än saker har varit så har jag alltid varit en väldigt glad, sprallig och busig tjej. För jag älskar ju livet och vill ta vara på varenda sekund av det, varje dag. Men nu har jag fått erkänna för mig själv att det är för tungt även för mig. Jag mår åt helvete och jag har kontaktat en präst som jag hoppas på att jag snarast kan komma till 🙏 jag tycker att det är skitjobbigt att skriva om det och erkänna mitt mående även för er…

Sista hela dagen i Rom, den mest romantiska för min del även om roof bar var en klass för sig med den vackra utsikten över Fatherland.

Vi bestämde oss iaf för att utforska en helt ny väg. Där är jag och min syster väldigt lika, vi älskar att bara ta vägar som de kommer. Vi hade inte gått längre än till Spanska Trappan åt det hållet så vi gick längre och till slut kom vi fram till den mest romantiska park jag någonsin sett, ni som följer mig på Instagram kanske minns en video från en ”grön”sjö med båtar. Alltså omg, det var som att parker var en scen ur den mest romantiska film jag någonsin sett. Jag blev helt paff och gick och log för mig själv. Man kunde även hyra båt och åka runt på sjön men det gjorde inte vi. Jag är glad över att vi hittade denna park. I vattnet fanns det massor av sköldpaddor också. Så söta.

 

Utöver parkbesöket och timmarna där passade vi även på att gå in i Pantheon, det var svårt att fota en bra bild där för att det var så högt i taket. Men vackert var det. Som jag nämnde tidigare är byggnaderna väldigt stora här, och det är svårt att se det på en bild utan det måste upplevas i verkligheten.

Efter det tog vi en glass borta vid Fatherland. Vi hade tidigare bara ätit glass vid Trevi och jag kan säga att Gelaton vid trevi är absolut bäst. Mycket billigare och godare. Vi tog oss även upp i Fatherland och bara njöt av utsikten över Rom och vår sista dag.

Det blev fyra nätter och fem dagar i Rom och vi hann med att se allt man vill se. Och att åka till Rom när det är vår där är som bäst, det blir alldeles för varmt att vara där på sommaren. Jag rekommenderar verkligen alla storstadsresor att åka antingen höst eller vår fram till maj. För att orka strosa runt. Jag var i Barcelona i maj månad, det var toppen där då. Sen har jag varit i Budapest i september, toppen även där då. Gdansk i september.

Jag rekommenderar ett besök till Rom. Det är en riktigt mysig stad och vi hade fem dagar av sol och vårvärme. Lite kallt på morgonen men vid halv tio var det riktigt varmt och skönt. ☀️ Flygtiden är inte mer än tre timmar vilket är lagom. Flygplatsen ligger en halvtimme från Rom, perfekt. Och jag rekommenderar er att bo mitt i smeten, då är det gångavstånd till allt. Vi bodde nästan precis vid Trevi.


   

3 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Ett brev till flickan som håller på att gå sönder

Hej fina du

Du ler men jag ser smärtan som gömmer sig bakom ditt vackra leende. Jag ser tårarna i dina blå ögon. Du ler med hela ansiktet men jag ser att du faller. Och jag tar emot dig. Gång på gång. Jag vet att din värld håller på att falla samman och att du mår åt helvete. Din styrka är otrolig. Du måste bara stå ut. Du gör det inte för att bevisa din styrka för andra. Du gör det för dig själv. Det kommer inte bli bättre med tiden, men du kommer att lära dig att leva med det. Att tappa sitt självvärde är rena mardrömmen men så småningom kommer du att ta tillbaka det. Du är värd så himla mycket.

Att gå igenom tuffa saker lär oss att vara starka.

Eftersom att ingen är komplett bara för att de har gått igenom några bra saker. Du är komplett när du upplever både bra och dåliga saker och när du trots det fortfarande står stadigt på fötterna.

Släpp ut smärtan. Skrik om så behövs. Bli arg, gråt. Skrik igen. Stäng inte inne smärtan för en dag kommer du att explodera. Du kommer att kollapsa om du inte får ur dig det. Du har ett val, så välj smart fina du.

Kämpa 🙏

Kram från mig ❤️

 

2 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Dag tre i Rom

Jag hade en riktigt mysig lördagseftermiddag och kväll i går. Min bästa vän var här så vi käkade sushi och bara snackade i sju timmar. Jag hade så mycket att berätta om resan bland annat.

Och i dag får jag mysa med min vovve igen. Som jag saknat mitt troll. Vädret ska vara fint i flera dagar så det blir trevligt. Jag hoppas att våren kommer snart.

Men nu flyger vi till Italien igen och dag tre där. Vi har sett så många byggnader, flera gånger om. Och käkat frukost på ett favorit cafe med en liten utsikt över Trevi. Jag dricker inte kaffe så för min del blev det färskpressad apelsinjuice och det var den godaste juicen jag druckit. Herregud vad god den var. Jag älskar färsk apelsinjuice. Jag som varken dricker kaffe eller alkohol dricker istället goda juicer.

 

Den här dagen bestod av allt möjligt gott. Inte nog med att vi hade ätit glass utan nu skulle det även smakas på chokladbakelser av alla dess olika slag. Herregud vad gott det var. Jag älskar choklad så jag var supernöjd. Där satt vi ett bra tag och njöt av varenda tugga. Tänk om man hade kunnat köpa hem det. I Budapest har dom också sjukt goda chokladbakelser, ett tips för er som åker dit. Tänk om jag kunde baka så här bra, då skulle jag öppna ett chokladcafe. Vilken dröm. Och vad jag skulle äta.

Min syster letade upp en ”roof bar” och herregud vilken drömmig plats hon hittade. Med utsikt över hela Fatherland. Där satt vi i flera timmar och snackade och åt massa med gott tills det mörknade. Jag beställde bland annat en guacemole vilket jag älskar och den här var den bästa jag någonsin ätit.

Jsg får lite tårar när jag tänker tillbaka på resan, för bara två dagar sedan var jag i Rom. Det känns som en vacker dröm. Jag har inte riktigt fattat att jag fått uppleva en av mina absoluta drömresor. Och att jag fick sällskap. Jag som trodde att jag skulle få åka dit ensam. Så tacksam och glad över att min syster kunde och ville följa med mig 🙏 det är ett minne jag kommer att bära med mig hela livet.

  

2 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Att våga känna är det sunda

Den här världen blir bara mer och mer ytlig. Inte nog med att allt på ens kropp ska opereras, det räcker inte med en, det ska vara från topp till tå, sen ska det vara löshår, lösögonfransar, lösnaglar. Inte nog med att allt ska vara ”perfekt” så ska man enbart vara positiv som människa också. Tänka positivt, säga positiva saker, känna positivitet hela tiden. Så fort någon är ”negativ”, ja då är man inte vän med den längre. Det skapar en värld som är falsk och som är skadlig i längden. Vi bygger upp en mer fejkad livsstil i både utseende och hur vi blir och är som människor. Vi ska säga att allt är bra när någon frågar fast det kanske inte är bra men vi har lärt oss att vi ska hålla ens mående för sig själv, ”om man inte har något positivt att säga, säg i get alls”

Vi ska gå med ett leende på läpparna hela tiden. Vi ska göra så, vi ska känna och tänka så. Vi ska lägga locket på, vi ska inte prata om negativa känslor, vi ska inte bråka, allt ska bara vara frid och fröjd. Jag är så trött på toxisk positivitet som är den nya falska livsstilen. Undra varför vårt samhälle mår sämre egentligen. Man blir påverkad av coacher, influencers, andra människor att bara tänka positivt. Det skadar mer än att faktiskt våga känna det man känner. Det skapar en stress hos människor. Vad är det vi lär våra barn i dag? Att stänga ute känslor som inte är positiva vilket är otroligt skadligt psykiskt. Inte undra på att människor känner sig ensamma. Att våga känna det man känner och vara äkta med sina känslor, där är nyckeln till ett sundare tänk och mående. Man måste landa i verkligheten, inte bygga upp en falsk fasad.

”De vill inte ta itu med negativa känslor som sorg eller besvikelse utan ser dem som ett personligt misslyckande. En svaghet” det läggs ett fruktansvärt stort ansvar på individen.

Att förtrycka sina negativa tankar och besvärliga känslor kan skapa stress. Toxisk positivet påverkar inte bara personen som fastnat i kroniskt positiva tankebanor, utan även de i omgivningen eftersom de ofta lockas till eller intalas att tänka på samma sätt.

Att förändras och utvecklas ligger i vår natur och känslorna följer med dig oavsett. För livet förändras, hela tiden. Det händer saker som är utanför vår kontroll.

Den toxiska positiviteten har bidragit till ett klimat där det är lätt att tro att det är vårt eget fel om vi misslyckas eller blir sjuka – att vi måste ha gjort något fel – och att det faller på oss själva och vår egen vilja att bemästra såväl sjukdomar som situationer som vi inte har någon kontroll över.

Det är inte normalt.

När jag var mellan 12-14 år led jag av ångest och agorafobi (torgskräck), det fanns inte internet på den tiden som det gör idag och ingen annan än jag verkade må dåligt, ingen skrev om det. Jag följde det säkert också som andra gör. Jag kände mig extremt ensam, och rädd för det jag kände. Det var bara jag i hela världen som mådde så här. Alla andra verkade må så bra. Det påverkade mig väldigt mycket. Det blev skitjobbigt att gå till skolan och de gånger jag kom iväg till skolan var jag mycket hos sjuksyster. Jag kände bara att det var fel på mig.

Jag började flera år senare på KBT, både ensam och i grupp, i grupp fick jag lyssna på andra och hur dom mådde och helt plötsligt var jag inte ensam. Jag fick lära mig att stanna upp och vara i mina känslor, hur läskiga dom än var, att känna dom, vara i dom. Vilket till slut gjorde att jag lyckades övervinna både min ångest och torgskräck. Visst kan känslorna komma än i dag, och jag låter mig känna dom. Jag lägger inte locket på. Jag stod mitt på torget vid Trevi bland tusentals turister och bara kände alla känslor.

Jag vill försöka vara så äkta som möjligt mot er här på bloggen. Skriva om verkligheten så som den faktiskt är. Inget förfinande, ingen falsk fasad. Alla nyanser av känslor, både tårar och glädje. Jag hoppas att ni känner det när ni läser min blogg.

 

1 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Dag två i Rom

God morgon Stockholm. Jag somnade rätt tidigt i går men jag är rätt morgonpigg av mig och har alltid varit det. Jag vill inte sova bort dagen. Jag tänkte att jag skulle berätta mer om Italienresan och gå lite djupare in på dag två i Rom. Och visa massor av bilder.

Andra dagen i Rom tog vi en lång promenad till Vatikanstaten. Vi såg Pantheon för första gången, ett måste att se. Det var en mysig promenad dit, över en bro bland annat. Att få se Vatikanen var häftigt. Vi såg ingen påve men under resan har vi sett massor av nunnor och prästar. Allt är så stort här men ser så litet ut på bilder, ni får åka dit helt enkelt. Eller allt är inte stort, bilarna, lastbilarna och så är pyttesmå. Jag är dock lite besviken över att inte ha sett någon gammal Fiat 500. Eller jo, jag har sett en, en riktig rishög. Annars är det väldigt nya bilar här. Min ena drömbil är en Fiat 500, den äldre modellen. Så vacker och klassisk.


 

Vi var vid Vatikanen väldigt tidigt på morgonen för att slippa så mycket folk som möjligt. Det gäller att planera här. Jag gillar ju inte att sova bort semestern utan jag vill se, upptäcka, och strosa runt så jag är fylld med energi, som ett barn på julafton. Vi gick aldrig in i St peterskyrkan dock. Kön var på tok för lång. Men vi var nöjda över allt vi redan sett av Vatikanen. Även det är ett måste att se.

  

Något som vi upptäckte själva var Fatherland och det blev lite som en favoritplats, utsikt över hela Rom, en sjukt vacker byggnad, stor som allt annat. Utsikt över Coloseum. Så den platsen rekommenderar jag verkligen er att besöka. Just den dagen när vi var här blev det lite otäckt ett tag med tanke på att det faktiskt är krig. Himlen fylldes av krigsflygplan, helikoptrar , stora flygplan likt en scen från pearl harbour. Det lät väldigt högt och det kom bara fler och fler och fler. I några sekunder trodde jag verkligen att kriget var här, jag gick fram till en vakt och frågade vad det var som hände. Det var en enorm militärövning tydligen. Jag har aldrig sett något liknande. Jag fotade inte alla plan utan tappade hakan i början..


  

Sen fick jag se Coloseum för första gången. Herregud vilken vacker byggnad även den. Först att se den på håll men sen att få se den nära. Även den är enorm men ser väldigt liten ut på bilder. Haha. Där uppe kunde jag stå länge och bara njuta över att se det här vackra landet med galet mycket historia och en romantisk gammal stil som lever kvar i staden.

 

1 april, 2023Nikys Lämna en kommentar

Dag ett i Rom

(uppdatering, jag hann inte skriva klart på flygplatsen så den postas kanske i luften, eller när Jag landat, sitter nu på planet)

Jag trodde inte att jag skulle hinna slänga upp ett inlägg då allt var tajmat in i minsta detalj här på flygplatsen i Italien. Men nu är mitt flygplan försenat, bara en timme än så länge. Så då kan jag passa på att skriva ett inlägg till då jag nu sitter för mig själv.

Jag mötte upp min syster i Italien så helt ensam har jag inte varit. En tjejvecka i Rom och bara ta igen massa tid då vi bor långt ifrån varandra och inte träffas så ofta. Oftast bara en gång per år. Så det var mysigt. När vi ses är det som att vi sågs senast i går och vi är vana att bo långt från varandra. Så det är också därför jag inte riktigt har velat blogga, utan spenderat den mesta tiden med henne.

Jag har fem syskon totalt. Tre på min mammas sida och två på pappas. Mina systrar på min pappas sida bor väldigt långt i från mig medan mina bröder och min lillasyster på min mammas sida bor i samma kommun som mig själv vilket gör att vi träffas ofta.

Det här är min allra första tjejresa jag gjort i mitt liv. Innan har jag bara rest i stora sällskap med vänner och pojkvän, med bara pojkvän, med familjen och vänner till familjen, och helt ensam (Santorini och Mykonos). Så det här var en ny upplevelse.

Jsg tänkte skriva lite mer om vår första dag i Rom. Tre timmars sömn hindrade oss inte för att gå på upptäcktsfärd redan när vi kom in till Roms city där vi även bodde väldigt centralt, sju minuter promenad till Trevi om ens det.

Innan vårt rum var klart på hotellet så tog vi en promenad till Trevi. Det var så magiskt att se Trevi för första gången i verkligheten och den var vackrare än jag trodde. Vilken fontän. Och vilken massa av människor som samlades där. Herregud. Vissa tider var värre än andra. Jag var där en morgon redan vid kvart i åtta och då var det inte så många där vilket var skönt, för annars var det kaos rent ut sagt.

 

Efter Trevi lunchade vi straxt intill så att vi hade fontänen som utsikt medan vi åt. Det blev pasta med massor av god parmesan på. Jag tog överdrivet med parmesan på. Så himla gott. Där satt vi ett bra tag och bara njöt av den goda maten och massor av tjejsnack. Pastan var riktigt god.


 

Efter maten tog vi en liten promenad till Spanska trappan. Jag blev inte så jätteimponerad av den trappan, visst är den fin, full med folk. Man får inte sitta i den trappan längre. Men absolut värt flera besök, den var bara inte så ”mäktig” som jag hade föreställt mig att den skulle vara.

Ursh nu är det lite turbulens i planet vilket jag som redan är flygrädd inte gillar. Högt upp bland molnen är vi just nu. Jag tar några djupa andetag och fokuserar på det jag ska skriva istället. Lite obehagskänslor men det är bara att andas genom det här jobbiga och hoppas på att turbulensen slutar snart.

 

Sen blev vi glassugna och köpte en varsin glass borta vid trevi, helt klart den bästa glassen jag någonsin provat. Jag tog smakerna choklad och jordgubb. Mums. Jag njöt av varje tugga. Jag blir så sugen på glass nu när jag skriver om det. Och hungrig är jag. Det får bli mc Donalds på vägen hem.

 

Vad är Italien utan ost. Så självklart har det blivit en och annan ostbricka. Så många nya ostar jag smakat. Jag längtar efter att ha en ostkväll hemma nu. Jag är en riktig ostmänniska. Både mozzarella, parmesan, ostar med kryddor i bland annat med chili och någon peppar. Saknar dom ostbrickorna och ångrar lite att jag inte åt fler. Det blev bara två. Det fanns så myckdt annat gott att äta med.

 

Det är två timmar kvar till landning hemma i Stockholm och hittills har jag inte sovit en blund. Jag som brukar däcka direkt.

 

Efter det så däckade jag totalt och vaknade upp en och en halvtimme senare. Nu är det bara en halvtimme kvar innan vi landar. Jag längtar så mycket till att vi är nere på marken igen. Tre timmar flygning är precis lagom för mig och det kommer man långt på. Som Grekland och Italien till exempel. Det känns som att jag har gjort mina långflygningar klart. Som Thailand, Afrika och Västindien. Jag har gjort dom platserna och jag är mer än nöjd. Mina drömresor nu är Norge, fler öluff resor i Grekland. Jag har mer drömmar på att se platser i Sverige, åka runt på vägar, roadtrips. Jag har velat göra en campervan att åka runt i. Det hade varit så mysigt. Sova under stjärnorna, äta massa gott, lyssna på musik och bara köra in på vägar som känns fina och spännande. En helt annan slags resa.

Jag fick mersmak när jag gjorde en liknande resa för 1,5 år sedan när vi åkte runt i Bohuslän och såg otroligt fina platser och städer. Vi gjorde både väst och östkusten. Norrland är otroligt fint också. Jag var mycket på vägarna när jag bodde i Hälsingland och utforskade i princip hela Hälsingland med bil och skoter. Och såg björn i det fria bland annat.

Åter till första dagen i Italien. Efter att ha strosat runt i flera timmar, så bestämde vi oss för att ta en tidig kväll och gick och la oss. Nöjda över vår första dag i Italien. Med då mycket intryck. Nu ser jag Stockholm under mig.

 

31 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Sanningens mun

God morgon Rom för sista gången för den här gången, undra om vi kommer att ses igen? jag har slängt i tre mynt i fontänen, då ska jag tydligen komma tillbaka till Rom, sen att jag tror på kärleken, och det tredje myntet jag kastade symboliserar giftermål. Som den romantiker jag är så tror jag på detta helt klart. Och jag slängde även i alla tre mynten.

Det blev även ett besök till La bocca della Verita här om dagen. Sanningens mun. Där ska man stoppa in handen och säga ett påstående, och om påståendet är en lögn får man handen avbiten. Vid platsen precis bakom det gamla brunnslocket högg man faktiskt av lögnare sina händer när de ljög på medeltiden..

 

Vad har jag lärt mig på den här resan? Att jag är ännu mer tacksam för varje dag i livet och att jag vill ta vara på livet på ett ännu bättre sätt. Varje dag. Jag blir så tacksam för så lite. Att jag försvinner in i min egna lilla ”skapandes värld” där jag vill skriva skriva skriva. Jag drömmer mig lätt bort samtidigt som jag förverkligar många av mina drömmar. En efter en. Jag känner mig som en konstnär, en poet i text och skapande. Kanske är det för att jag är vänsterhänt. Jag föddes i princip med en kärlek till text och att få skriva, det är en stor del i vem jag är. Jag kan skriva på olika sätt. Här i bloggen blir det inte mycket gestaltande till exempel som det blir när jag skriver på min bok. Jag kanske ska bli mer berättande även här, i bloggen.

Jag bygger upp det livet jag vill leva, mer och mer. Jag känner egentligen inte avundsjuka till andra människor, varken utseendemässigt eller i personligheten. Jag kan bli förvånad och ledsen över människors dåliga val av både människor som de vill ha i sina liv och hur de vill leva men det är deras val. Jag vet vem jag är, vem jag faktiskt vill vara och jag är glad över att jag är den jag är och jag vill inte vara någon annan.

 

Jag är så himla nöjd med den här resan och snart sätter jag mig på planet igen, ensam. Hem till ett kallt Stockholm. Hem till min nystädade och vackra lägenhet. Vi hörs när jag är hemma i Sverige igen. Ciao 👋

31 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Sista dagen…

I morgon åker jag hem från denna underbara plats på jorden. Hem till ett kallt vinterland. Med massor av erfarenheter och minnen rikare. Jag har njutit av våren i hela fem dagar vilket har varit helt fantastiskt, soligt och tjugo grader varje dag. Den bästa tiden att åka till Rom är helt klart nu. Jag har så mycket att berätta om alla dessa dagar och så många vackra bilder att visa er. Jsg har varit kort om resan här då jag inte haft tid alls att blogga.

Dagen i dag har bestått av ett besök till Trevi (den absolut vackraste sevärdheten av de alla här i Rom), ett snabbt besök till spanska trappan, trappan var en liten besvikelse och inte alls så mäktig som jag hade föreställt mig att den skulle vara. I spanska trappan får man inte sitta i, det hade varit mysigt att sitta där och mysa men icke. Sen blev det ett besök till en romantisk park, bland det vackraste jag sett. Och sedan ett sista besök till Fatherland. Jag är nöjd med denna dag ändå. Fötterna värker en hel del över att ha gått 2-3 mil per dag. Olika vägar, nya gränder, nya platser och så mycket romantiskt och vackert att se. Jag har unnat mig två presenter till mig själv. Jag unnade mig båda jackorna till slut, jag kunde inte bestämma mig för bara en då jag gillade båda två lika mycket.

Imorgon sätter jag mig ensam på planet igen. Nöjd över att ha kommit från Stockholm i några dagar. Äntligen kan jag bocka av en av mina två allra största drömmar på min bucket list. Som jag har drömt om detta land. Italien har och är fortfarande mitt drömresmål. Det finns så många platser jag vill se.

Ursh nu får jag lite tårar i ögonen… Vi hörs!

 

30 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Presenter till mig själv

God morgon från ännu en dag i Italien. Vilka dagar jag har haft här. Det blir bara mer och mer magiskt för varje dag. Det är så himla fint här och alla byggnader är så stora. Det blir något nytt varje dag som tar en med storm. Att byggnader kan vara så vackra. Att en stad kan vara så otroligt fin. Så många minnen jag kommer att ta med mig härifrån nät jag åker hem. I går blev det en roof bar på kvällen med utsikt över fatherland, en mäktig byggnad som har en utsikt över Coloseum bland annat. Man kan åka riktigt högt upp i den men hittills har jag inte vågat det. Jag har varit högt upp men inte högst upp. Sen såg jag även Coloseum och Trevi när det var mörkt. Lite besviken på Trevi men Coloseum var häftigt.

Jag har unnat mig själv två presenter härifrån. En fin jacka från Max Mara som jag förälskade mig i så fort jag såg den. Jag köpte den inte direkt utan sov på saken och lät ödet bestämma dagen efter. Där var den, och jag köpte den. Den andra presenten får ni se senare i dag. Det är inte ofta jag unnar mig själv något. Nu har jag skämt bort mig själv.

I går åt jag en pizza till lunch, den var supergod. I dag kan jag tänka mig att prova ännu en pasta. Jag provade även några chokladbakelser. Herregud vad gott det var, jag kan tänka mig att köpa det i dag med, och glass. Mums.

Hur har ni det hemma i Stockholm? Är det fortfarande snökaos? Jag ska göra allt jag kan för att ta med mig våren hem härifrån. Det är verkligen en riktig vår här. Så mysigt.

Det är så romantiskt och kärleksfullt här. Alla är supertrevliga och om någon friar vid trevi hurrar alla. Det är så fint. Kärlek är det absolut finaste som finns ❤️

Jag har så mycket att berätta för er om denna resa. Och jag ska berätta. Snart 🙏

 

30 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Coloseum och att utmana sig själv

Jag lämnade verkligen ett kallt, snöigt vinterland bakom mig när jag åkte till Rom. I går gick jag runt i strumpbyxor och en tunn jeansjacka här. Det är lite kyligt på morgonen men vid halv tio tiden börjar det bli riktigt varmt och skönt. Som en helt fantastisk vår. Jag älskar det. Jag mår så bra i just den här värmen, kan det vara mina ungerska gener som gör att man mår så bra här. Nu när jag får meddelanden om att det är tio minus hemma önskar jag att jag skulle stannat här några veckor till. Och möta våren i Stockholm när jag flyger hem. Och inte ett kaos.

Det bästa man kan äta här är glassen. Den är så god. Jag har hittills smakat smakerna jordgubb, choklad, lime, mango, banan, paasionsfrukt och kokos. Jag undra vilken smak jag ska testa idag. Och jag har provat minst så många smaker när det kommer till ost också. Dränkt pastarätterna med massor av parmesan. Jag älskar ost. I dag vill jag sätta mig vid någon mysig plats och ta med pizza dit och äta med händerna. Hur romantiskt.

Jag är så tacksam över den livsglada, spontana tjej jag är och hur jag tar vara på varenda sekund av livet på olika,sätt, och den tacksamhet jag känner till allt. Och att jag inte tag något för givet.

Jag sätter mig på det där planet fast en av mina absolut största rädslor är att flyga. Jag sitter där lugn, tar plats vid fönstret bara för att utmana mig lite extra och kanske, kanske få bort min flygrädsla som faktiskt hindrade mig från att resa när jag var mellan 12-15 år men som jag aldrig mer låter hindra mig. Som jag har sett världen efter det, och innan. Tack, tack mig själv för att jag inte låter min flygrädsla stoppa mig från att se världens alla hörn och magiska platser. Tänk om jag inte trotsade min flygrädsla. Vad mycket jag hade missat då. Jag växer så mycket i mig själv för varje utmaning här i livet, jag kommer så nära mig på ett djupt plan och blommar ut mer och mer, jag vet vem jag är, jag är trygg i mig själv. Ibland önskar jag att jag inte var så jäkla snäll och mesig, men samtidigt. Vill jag verkligen vara en kaxig tjej med dålig attityd. Nej verkligen inte. Så jag får fortsätta vara den här mesiga tjejen genom livet. Som tror på det goda och kärleken 🙏

I går blev det bland annat ett besök till Coloseum. Mäktigt. Och en så gammal byggnad. Vacker. Historien bakom denna byggnad. Så gigantisk.

 

 

 

29 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Drömjackor

Jag har sagt till mig själv att jag ska unna mig något här i Rom, en liten present eller två till mig själv. Det händer absolut inte ofta och nu har jag förälskat mig i två jackor, som kostar en del, en hel del…. Jag har inte köpt dom än utan jag ska sova på saker tänkte jag. Men dom är så snygga. Och jag har faktiskt inte shoppat någonting än. Så det kanske blir dessa. Visst är dom vackra.

Dagen annars har bestått av ett besök till Pantheon, nu kanske jag stavar helt fel men jag är för trött för att kolla upp det. Det har blivit nästan tre mil gående i dag så jag är rätt slut. Men det är så mycket vackert att se här så jag bara går och går och går, i varje liten gränd. Allt ska jag se. Förutom Vatikanen blev det ett besök till Coloseum, även några andra vackra historiska platser. Jag slängde några kronor i Trevi i dag och önskade mig….

Jag såg även ett frieri till idag. Tre totalt, på två dagar. Så himla fint. Jag längtar hem, men ändå inte. Rom är helt magiskt och lika fint som i mina drömmar, om inte finare. Jag kommer absolut att komma tillbaka hit någon gång i framtiden. Jag har inte tröttnat, tvärtom. Har ni inte varit i Rom än så måste ni åka hit. Det är sagolikt vackert.

Som sagt, är kort här på bloggen, uppdaterar bara lite snabbt så skriver jag mer om varje dag när jag kommer hem om några dagar istället.

 

 

 

28 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Vårvärme

God morgon från Italien. Våren är här på riktigt och det är nästan lite för varmt att gå med jeansjacka. Jag hörde att det var snökaos i Stockholm. Hua. Jag längtar inte hem överhuvudtaget. Jag kommer hem först när det blir vår hemma. Våren är min absolut bästa årstid, inte för kallt, men heller inte för varmt. Och att åka till Rom nu var det bästa jag kunde göra, möta våren här.

I dag blir det nog Vatikanstaten, hur häftigt. Har så mycket vackert kvar att se. Jag kommer att skriva mer om varje dag här när jag kommer hem. Jag vill ta vara på varenda sekund av livet här så det blir lite korta inlägg nu.

Vi hörs senare 😊

 

28 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jag är i Rom 😭🥰

Vart ska jag börja. Att sätta sig på ett plan när man är flygrädd är läskigt, från början, men wow vilken upplevelse det var och vilken vacker utsikt över alperna. Jag sov två timmar på planet, vaknade upp lagom till när vi passerade alperna och sedan var jag helt lyrisk av att se Italien från luften.

Nu är jag här, bor mitt i Rom, fem minuter från Trevi. Besökt spanska trappan. Ätit sagolikt god glass, inte kastat mina kronor i trevi än, en krona gör att du kommer tillbaka till Rom, två kronor hittar du kärleken, tre kronor blir det giftermål, ni kan bara föreställa er hur många kronor jag kommer att kasta. Jag har hunnit höra två frierier vid Trevi redan. Att höra folks glädje för andra, så jäkla fint, kärlek, amore, love 🥰.

Jag kan inte låta bli att berömma denna vackra stad, jag lär mig mer och mer italienska, sånt vackert språk, jag har ätit pasta, ätit massor av ostar, choklad, till och med pistagesås. Maten här är riktigt god. Det har varit en lång dag med massor av intryck och jag är förälskad i denna vackra plats redan. Herregud vad Rom är fint. Jag ser fram emot att besöka fler platser här i Italien. Verona bland annat. Imorgon kanske det blir Vatikanstaten.

Jag är lycklig över vad livet visar mig. Jag är helt tagen över hur vacker vår jord är. Trevi är bland det vackraste jag sett. Rom över lag. Att få uppleva en av mina absolut största drömmar är helt overkligt.

Vi hörs mer imorgon.

 

27 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

På väg till Italien

Jag kunde inte sova mer än 1,5 timme i natt men bara på den korta stunden sov jag rätt djupt och drömde en helt magisk dröm. Den var så fin så när jag vaknade upp hade jag ett stort leende på mina läppar. Tänk, tänk om den drömmen blir sann. Jag kan inte sluta hoppas 🙏

God morgon tidiga morgon, och vinter. Snön ligger som ett stort vitt täcke på marken. När kommer våren på riktigt? Men jag kommer att få försmak på den om bara några timmar. Om sju timmar landar jag i Italien. Hur galet är inte det. Jag blir hämtad av taxin om en liten stund, jag lär somna som en stock både i taxin och på planet. Hur rädd jag än är, (fullkomligt livrädd att flyga) så somnar jag så himla lätt. Både i flygplan, på tåg, i bil och på buss. Jag blir som ett litet barn som vaggas till sömns. På både gott och ont. Jag vill ju inte missa allt fantastiskt man kan se både i luften och på vägarna.

Nu är det sista packat, jag har tagit en lång varm dusch och hoppat i myskläderna. Något jag alltid har på mig när jag flyger är stödstrumpor vilket är riktigt skönt. Mina fötter svullnar rätt mycket när jag flyger så då är det skönt med stödstrumpor. I bland är det så illa att jag inte får på mig skor efter. Sen tycker jag att det är skönt med sockor. Dubbla lager på fötterna då jag tycker att det kan vara kallt att sitta på ett plan. Jag har laddat ner två filmer och funderar på att ladda ner en tredje film så att jag har både på ditresan och hem. Jag kommer inte att flyga långt vilket är så skönt då jag ska sätta mig på ett plan helt själv, visserligen är det jag och massa okända människor, men jag flyger ”ensam”. Så då är det skönt att ha något att titta på, och somna till. Det blev två romantiska filmer, den ena heter letters to juliette och den andra heter safe haven.

Nu börjar jag få lite resfeber. Lite obehagskänsla med att flyga. Andas Nicki, om mindre än sju timmar är jag framme och kan andas ut tills jag ska sätta mig på planet igen på fredag. Därimellan ska jag bara njuta. Att det ska va så obehagligt att flyga. När kommer min flygrädsla att försvinna…

Lägenheten är fixad till max, rena sängkläder, handdukar, en sån där hotellkänsla. Det finns ingen bättre känsla än att komma hem till ett städat hem, speciellt när man kommer hem från en resa, oavsett hur lång den är. Borta bra, men hemma bäst.

Jag pausar lite av inlägget här och fortsätter att skriva när jag är på Arlanda.

Så där, nu har jag satt mig på rätt gate. Taxin kom en kvart tidigare vilket var skönt. Jag gick ändå bara omkring hemma. Nu börjar jag känna mig trött och längtar till att få sätta mig på planet och sova några timmar.

Jag känner mig rätt nere. Jag känner mig inte hel alla, långt ifrån. Jag har nog aldrig känt mig så halv i hela mitt liv. När jag tittar ner på min hand saknar jag hans fingrar flätade i mina som magneter som inte vill släppa taget, som man bara vill hålla om, hårt. Jämt. Några tårar rinner sakta ner för mina kinder. Jag torkar försiktigt bort dom, hoppas att ingen ser mina tårfyllda ögon…

Undra hur det kommer att se ut på riktigt i Italien. I mina drömmar har det varit den vackraste plats jag någonsin upplevt. Kommer Italien ta mig med storm? Det tror jag verkligen. Jag blir avbruten i mitt skrivande av en tjej som ligger på bänken bredvid som sover och snarkar. Vågar jag hyssa, hmm. Shhh. Om jag hostar lite med flit kanske hon blir tyst. Jag är inte ljudkänslig men vissa ljud. Ahhh. Jag hostade lite överdrivet högt, hon blev tyst. Skönt. Det varade i några sekunder…. Suck!

Senast jag var i en storstad var i Warszawa i Polen. Helt okej stad. Inget märkvärdigt. Det ska bli väldigt spännande att se hur Rom ser ut. Äntligen vaknade tjejen som snarkade och jag kan fortsätta skriva i lugn och ro.

I bland önskar jag att jag var någon helt annan. En mer tuffare tjej med attityd. Inte så jävla mesig som jag är. Visst jag är en kräfta som stjärntecken och den karaktären lever jag verkligen upp till på alla sätt och vis. Varje gång jag läser mitt horoskop så tänker jag ”ja, ja ja, allt stämmer på vem jag är” men vill jag vara jag? Ibland inte. Jag är en helt jävla ointressant tjej, gömd längst bak i klassrummet, som alltid känner ”det är ingen ide, ”vem kan älska den här tönten?” de med hjärtat på rätt ställe i alla lägen förlorar ju ändå alltid i slutändan.. Det är som att slängas tillbaka till skoltiden. Vem såg oss då, vi som var nördarna, töntarna. Vem ser oss nu? Vem ser mig?

Nästa gång vi hörs är jag i Italien. Ta hand om er 🙏

 

27 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Vad händer i vårt samhälle?…

Jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg. Det får bara komma vart eftersom. Jag vet inte vad som händer med vårt samhälle men det blir bara sjukare och sjukare och frågan är vad man kan göra åt det? Människor mår allt sämre psykiskt. Läkarna skriver ut piller efter piller. Den lätta utvägen utan att egentligen ta reda på så mycket mer. ”här, ta ett piller så blir allt bra” men blir det bra? Ni som äter antidepressiva mediciner, mår ni bättre av medicinen? Jag frågar för att jag verkligen bryr mig om hur ni mår. Man testar piller efter piller, mer piller blir utskrivna, men inget hjälper.

Det är skrämmande att se hur dåligt folk faktiskt mår. Och man bara blundar för det. Det är som att man inte vill ha ett annat svar än ”det är bra” när man frågar hur någon faktiskt mår. När man träffar personer man känner, men inte är vän med så hinner man knappt svara på frågan om hur man mår. ”det är b…” innan personen som frågade gått sin väg, ingen är intresserad. Det är så jävla ytligt, och fejk. Vad händer med vårt samhälle?, och vad händer med människor? Varför bryr man sig inte? Är man så uppe i sitt att man helt enkelt, inte orkar? Allt ska bara vara ljust, positivt, ytligt och en falsk fasad.

Vad kan jag som person göra för en annan människa som mår dåligt? Hur kan jag hjälpa? Att bara lyssna och visa intresse för människors verkliga mående gör otroligt mycket, att visa att man bryr sig.

Jag tycker att det är sorligt att se att folk mår sämre och sämre, hur droger kommer in i ens liv och får en att må ännu sämre. Hur enkelt människor tar droger idag. Medan jag undrar hur människor egentligen mår. Man sitter hemma och tar massa droger, man är på fest och tar en massa droger. Droger finns ta mig fan överallt. Folk pushar varandra till att ta skiten, till att dricka ännu mer alkohol fast man är pissfull. Nästa generation växer upp i hushåll där missbruk av olika slag är vardag, och soc tänker ”mammans och pappans bästa” men ska det inte vara barnets bästa? Ska barn behöva växa upp i misär?

Vad beror detta på? Vad beror det på att folk mår så dåligt psykiskt idag? Vad gör man åt folks mående? Får folk hjälp?

Och de kriminella? Det ökar och ökar, och vi bara ser på. Men i dag såg jag inte bara på. Jag agerade, med fara för mitt eget liv. Jag har aldrig varit så rädd för mitt eget liv som jag var idag. Men det enda jag då tänkte var att jag måste göra något, trots rädslan. Jag agerade så som jag önskar att någon skulle agera om jag behövde hjälp och befann mig i en allvarlig situation. Jag vill inte gå in på det mer än så. Vi lämnar det där…

Att det ens ska behöva vara såhär, att människor utagerar sig på andra på ett allvarlig sätt, att vårt samhälle inte är tryggt någonstans. Det spelar ingen roll var, eller vilken tid….

Jag minns min uppväxt på Södermalm. Där lärde jag mig som femåring att åka tunnelbana ensam mellan mina föräldrar. Jag gick ner och köpte bröd själv när jag var fyra år gammal. Idag tror jag ingen skulle våga låta sina barn göra sådana saker när de är så små. Men var det bättre förr? Var det tryggare? Söder kanske kallades knivsöder redan på 80 talet? Det kanske var samma problem som samhället har idag? Eller? Var det massa sprängning, skjutningar, mord, knivdåd m.m. Redan då? Eller har det ökat? Och vad beror det på? Och vad fan ska vi göra åt det?

Och att folk mår sämre och sämre. När ska vi agera och inte bara se på? Och vad kan man göra? Hur kan man göra något innan folk börjar med droger? innan folk mår riktigt psykiskt dåligt? Innan folk hamnar i kriminalitet? Innan folk hamnar i fel umgänge?

Vissa lär sig inte av sina egna misstag. Vissa klarar inte av det på egen hand. Men frågan är, vad kan man göra innan folk hamnar i skiten på olika sätt? Hur kan man förhindra destruktiva beteenden? Innan det är för sent.

 

26 mars, 2023Nikys 1 kommentar

Mindre än 48 timmar kvar!

Jag vågar inte riktigt glädjas åt att jag faktiskt ska förverkliga min allra största dröm (delad första plats med giftermål) om 48 timmar. Om 48 timmar är jag i Italien efter en flygresa dit ensam. Det är helt sjukt.

Förra gången jag skulle dit hamnade jag i Barcelona istället så vem vet vart i världen jag hamnar nu. Men tänk, tänk om jag faktiskt hamnar i Italien denna gång. Jag gråter över tanken att snart kanske jag är där. Det finns massor av platser jag vill besöka i Italien men jag börjar i Rom. Självklart har jag med mig en krona eller två för att slänga i Trevi, och jag ska önska mig, tro mig. Kanske går fler drömmar i uppfyllelse detta år. Den här tjejen gillar inte alls att flyga men snart sitter hon där ensam på planet. Nyp mig. Jag kommer att bli så jäkla rörd när jag kliver av planet och får se Rom för första gången i verkligheten, och inte bara i mina drömmar. Så länge jag har drömt om detta. Nu kommer tårarna när jag bloggar om det. Jag längtar till att sitta på en uteservering i vårvärmen med ett glas apelsinjuice, först då kommer jag nog förstå att jag är där.

Det var som när jag åkte till Tanzania, det tog ett dygn för mig att smälta alla intryck, nypa mig själv i armen och fatta att jag var där. Det var först när jag såg elefanterna i det fria som jag bröt ihop. Så är det alltid för mig när jag är utomlands. Jag blir extremt tagen i början, av dofter, kultur och natur, värmen, av så mycket intryck att jag inte riktigt fattar och efter ett dygn blir jag så tacksam, lycklig och bara njuter av livet. När jag har kollat vädret för nästa vecka i Rom ska det vara strålande sol och mellan 17-20 grader, hoppas att det håller i sig.

Så i helgen blir det bara att storstäda, tvätta och att packa. Lägenheten ska vara tipp topp till jag kommer hem igen. Bästa känslan, att komma hem till ett städat och väldoftande hem, lägga sig i rena sängkläder. Och självklart mysa massor med mitt troll.

När jag förlorade min mamma hamnade jag såklart i en sorg, sorg över det onödiga sätt som kostade hennes liv, sorg över att inte få ta farväl, sorg över att hon var så ung, sorg över att inte kunna ringa henne varje dag, sorg över att aldrig mer få min mammas kram. Jag bestämde mig för att på bästa sätt leva mitt liv, både för henne men också för mig. Att ta vara på varje dag på bästa sätt, förverkliga drömmar, vara tacksam, inte ta något för givet, jobba väldigt mycket med mig själv som person, få andra att må bra och leva livet 🙏

Jag har en bit kvar. Jag har svårt att älska mig själv och att våga bli älskad, att någon faktiskt kan tycka om den här tönten som känner sig så annorlunda än de flesta tjejer på denna jord. Som aldrig har tagit någon drog, som aldrig har druckit alkohol, som inte gillar partylivet överhuvudtaget. Som hellre vill mysa i en famn på kvällarna, som grottar ner sig i texter, som älskar att skriva, som älskar att se kärlek mellan människor, som aldrig ens skulle komma på tanken att vara otrogen Som vill leva och skapa magi på ett lekfullt sätt. Som vill säga JA vid altaret. Jag blir så ledsen över att människor slänger bort de dom faktiskt har.

 

25 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jag trodde att det fanns ett för evigt…🥺

Det var år 2016 som vände hela min värld upp och ner. Som skulle ändra mig som person väldigt mycket. Jag skulle få känna hur det känns att falla ner om och om igen. Förlora tron på för evigt.

Vi människor tar livet för givet. Människorna omkring oss. Vår vardag. Tiden. Ja allt. Vi lever som om vi skulle leva för evigt. Det finns ett sen. Jag säger det i morgon. Nästa vecka. Sen sen sen. Vi värdesätter inte det vi faktiskt har här i livet. Föräldrar som inte värdesätter tiden med sina barn. Förhållanden som inte värdesätter sin partner. Människor som inte värdesätter sin familj. För att det finns ett sen. Det finns alltid tid. Ett för evigt. Tro mig, det trodde jag också. Tills den dagen då jag fick lära mig att man kan ”dö” på en sekund. Dö inom situationstecken i mitt fall. Man kan även dö på en sekund. Men min mamma hamnade någonstans därimellan. Hon levde, tack vare maskiner. Men lever man då? Lever man tills hjärtat slutar slå fast hjärnan är död? Jo, man gör väl det, eller?. Man håller den där handen i panik, för att man vill inte släppa den. När sorgen kommer, försöker kroppen göra allt för att överleva. Jag hade kraftiga stresspåslag, adrenalin utan dess like. Allt runt om mig var, förstärkt, färgglatt och vackert, jag såg varenda liten detalj av naturen, allt. Det var som att jag befann mig i en vacker dröm. Samtidigt som jag var i helvetet. Jag såg min mamma ”dö” gång på gång. Mitt hjärta gick bokstavligt sönder i miljoner bitar när jag såg min mamma ligga livlöst nedanför trappan medan ambulanspersonalen gjorde hlr. Hon kippade efter andan som en fisk. Vad som kändes som en evighet men som bara var några sekunder gick jag därifrån. Jag omfamnades av en kupa, där kände jag mig trygg, jag reflekterade bara det som hände runt om mig. Som om jag var ett osynligt spöke som gick runt i en skräckfilm. Alla ljud var annorlunda, som ett vakum. Alla rörelser gick så sakta. Jag såg allt, och jag minns varenda detalj. Inte före olyckan. Bara under. Som att mitt liv började här och nu.

Dagarna som följde var hemska. Hopp och förtvivlan om vartannat. Mamma hoppade upp och ner i sängen på centralintensiven första dagen, det var riktigt obehagligt. Hon var i koma. Hennes ögon blinkade hysteriskt, det rann tårar. Ögonen var helt vita. Klev jag in i filmen exorcisten nu? Jag blev så himla rädd av att se det som visades framför mig att jag inte klarade av att vara kvar. Nästa dag var det lugnare. Då låg hon helt stilla, som om hon sov. Läkaren som kom in i rummet övertygade mig fyra gånger att hon bara hade hjärnskakning och att hon skulle överleva. Han tände mitt hopp fullt ut och jag litade på honom. Han var ju ändå läkare. Jag viskade i mammas öra ” hörde du mamma, hörde du, snart ska dom väcka dig, och du kommer att överleva, snart ses vi igen”. Min rädsla över att förlora henne försvann.

Dagen efter känner jag i hela kroppen att något var fel. Jag får inte tag i min familj och bestämmer mig då för att ringa upp till civa där jag får mitt dödsbesked. Min mamma kommer inte att vakna upp, hon är hjärndöd. Innan hade hon klarat fyra hjärtstopp, ensam. Hon kämpade med allt vad hon kunde för att komma tillbaka till livet. Till mig. Där och då dog mitt för evigt. Det fanns inget sen. Det finns bara ett då, och precis nu. Dagen efter det stängdes hennes maskiner ner, jag höll henne i handen och förlorade min person. På en sekund var olyckan framme, på en sekund svävade min mamma mellan liv som och död och vaknade aldrig mer innan hon dog,

Vad har jag lärt mig av detta. Att ta vara på livet, att säga det jag vill säga till dom människorna jag älskar, jag vill inte skiljas osams eller ångra något, jag vill säga förlåt. Jag har lärt mig att tiden är det viktigaste som finns, människorna du älskar. Och att det inte alltid finns ett sen. Att man ska ta vara på det man faktiskt har. Varje dag. Jag blir avundsjuk ibland på er som faktiskt har viktiga personer kvar i era liv, men samtidigt blir jag arg på hur vissa bara slösar bort tiden. Hade jag haft er möjlighet hade jag tagit vara på det, tiden med nära och kära. Men man vet väl inte vad man riktigt har föränn man förlorar det. Jag tog också saker och nära och kära för givet, så egentligen har jag suttit i er sits. Det är bara nu när jag fått se döden på nära håll, och dessutom i en tragisk olycka hur fort livet kan vända, från ena sekunden till den andra.

Hur kroppen reagerar på sorg. Bearbetningsprocessen, alla steg. Hur man tvingar sig själv att leva vidare, hur man hanterar bottenlös sorg. Hur man förändras, lär sig så sjukt mycket om sig själv. Hur man ser livet med helt nya ögon. Allt blir klarare. Ibland faller man i det där ändlösa hålet, sorgen tar över och saknaden blir obeskrivlig. Kanske lever man ett mycket bättre liv när man vet att ingenting varar för evigt? Då värdesätter man livet, tar vara på tiden, älskar, är i stunden. Man är här och nu.

 

24 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Svart och klassisk

Det kommer att bli lite ändringar här på bloggen. Jag säger såklart till när detta sker. Jag kommer att byta plattform och så, så det blir en bloggflytt.

Det känns inte som jag bloggat så mycket om veckan, inte för att det har hänt så mycket hdller. Här om dagen var jag på arbetet och en av våra boende blev så glad över att jag var där. Hon hade saknat mig och sen fick jag världens kram vilket värmde. Det känns som att jag har lärt känna alla boende på min avdelning nu vilket känns bra. Jag är alltid en timme tidigare och sitter och rabblar medicin, medicintider m.m. innan jag börjar samtidigt som jag får samtal som ställföreträdare. Jag trivs med det ansvaret. Hitta lösningar på problem. Så när jag inte är fysiskt på jobbet är det mycket problemlösning som sker.

Varje dag har vi även startat med långpromenader med vänner och hundkompisar. Albert var rätt slut på jobbet efter att ha gått två mil innan vi ens hade börjat. Jag älskar att starta dagen med en riktigt härlig långpromenad, trots väder.

Nu ska jag snart iväg och möta upp min bror, vi ska luncha tillsammans. Kanske är det så skönt ute att vi kan sitta ute. Hur mysigt blir inte det.

Jag har gått igenom min garderob och har kommit underfund med att jag faktiskt inte gillar att ha färg på mig. Eller ja, svart är väl också en färg. Jag trivs helt enkelt att klä mig i helsvart så jag ska göra en storrensning i garderoben någon dag och köpa in kläder jag trivs med. Det vill säga massor av nya svarta plagg. Jag är rätt tråkig när det kommer till kläder, jag har ingen stil alls eller följer modet. När jag letar efter svarta kläder har jag alltid något att ta på mig, svarta klassiska kläder. Det är jag.

Vi hörs om en stund 🌞

 

23 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

 

Allmänt | |
Upp