nov - dec 2022

Julmarknad, söder och bullbak 🥰

Myshelg deluxe. Jag älskar decembermånad då den brukar vara full med aktiviteter, mys, bak, marknader m.m. Och denna helg var inte ett undantag 🥰

I fredags var min pojkvän på julbord med jobbet och jag hade inga planer och de flesta var redan upptagna med sitt. Jag har Albert denna helg som annars brukar vara hos sin husse så jag och Albert satte oss på bussen in till Södermalm för att ta en lång kvällspromenad. Först gick vi ovanför södermälarstrand, sedan vid södermälarstrand för att sedan vandra genom hela gamla stan.

 

Jag älskar gamla stan, speciellt på kvällen och under juletid. Vi stannade till på julmarknaden på stortorget, den fyller mig med så mycket stämning. Dock hittade jag inga brända mandlar vilket var en stor besvikelse.

På stortorget ligger det två riktigt mysiga cafeer. Kaffekoppen och chokladkoppen, jag föredrar det sistnämnda. Så har ni inte varit i gamla stan under december månad så rekommenderar jag er verkligen det. Gillar ni våfflor så finns det en mängd olika våffelställen med. Även en hel del pasta och burgarrestauranger.

 

På lördagen hälsade vi på hemma hos min killes familj, vi käkade lussebullar innan det var dags att åka och handla. Med honom är att gå i affärer ett äventyr med massor av skratt. På kvällen fastnade vi framför dokumentären ”inifrån världens värsta fängelser” och har plöjt igenom hela säsong ett.

I morse drog jag och Albert hem till svärmor för att baka ännu mer lussebullar vilket var supermysigt. Ikväll kommer min bror och hämtar Albert då jag har en mindre kul undersökning imorgon som jag ska förbereda mig för i eftermiddag. Så han får sova över där helt enkelt.

Det har varit en toppenhelg på alla sätt och vis och jag är så tacksam för varenda en och för varje stund 🙏

Vi hörs efter min undersökning i morgon.

 

4 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Smärta i ord !

Jag vet inte vart jag ska ta vägen just nu. Mina tårar trycker bakom ögonen och när jag sväljer gör det så jävla ont. Jag kväver gråten in i det sista. Jag ler för det mesta men inom mig slits jag itu av saknad efter den personen som alltid kommer att betyda mest för mig. Man är nog aldrig beredd på att någon som står en nära dör, oavsett på vilket sätt personen dör och sorgen denne lämnar efter sig är fruktansvärd. På riktigt. Den här ensamheten, tomheten som aldrig kan fyllas. Jag känner mig så förbannat jävla ensam… 😥

Förlåt för alla dessa känslor men jag måste få ur mig dom. Ni väljer själva om ni vill läsa eller inte. När mamma försvann så hade jag hennes bil ett tag, där kunde jag skrika ur mig smärtan som jag kände, det var där jag grät, det var där jag inte behövde hålla ihop mig. Det var där jag släppte allt, ingen såg mina tårar, ingen som hörde mig.

Fan i helvete tog jag inte vara på tiden bättre för. Som om varje dag kunde vara den sista. Varför sa jag inte fler gånger att jag älskade henne, varför umgicks vi inte mer, varför slösade jag tid på att tjafsa ibland när hon är den som stod mig absolut närmast hjärtat.

Det skrämmer mig att se hur ”lätt” folk tar på tiden med varandra, att det alltid finns ett sen, en morgondag. Men det gör inte alltid det. Jag vet. Jag vet hur det känns att inte ha morgondagen ihop, att inte ha det där sen. Hon var där, skrattade, livs levande, i nästa sekund svävade hon mellan livet och döden. Till slut dog hon, hon försvann för gott.

Slösa inte bort livet på skit. Älska den du älskar. Spendera tid med de rätta människorna. Gå aldrig bakom ryggen och slösa bort det fina som du faktiskt har i hopp om att gräset är grönare på andra sidan. Lämna människor på ett sjysst sätt. Inget otrohetsskit. Var aldrig ”The other woman eller the other man”, respektera folks relationer och förstör inte andra människors kärlek. Var ärlig mot dig själv och mot andra. Var lojal. Va inte den personen en person är otrogen med. Där hemma sitter någon och väntar. Lämna isåfall. Kör inga jävla fulspel. Sprid kärlek och respekt. Tro på godhet och jobba med att bli den bästa versionen av dig själv. Vänta inte. Kör. Följ ditt eget hjärta. Gå rätt vägar. Våga vara du. Stå emot skit och grupptryck och gå på din egen känsla. Älska varje dag. Lev livet.

Du vackra människa, du lärde mig att möta alla livets motgångar, du gav mig den styrka jag behöver. Du visade mig kärlek, trygghet och värme. Du visade mig vägar, du gav mig kloka råd. Du fick mig att växa. Jag är den jag är i dag tack vare dig. Du blev bara 55 år, jag trodde att jag skulle ha dig vid min sida många år till. Jag tog dig för givet och det är jag så ledsen för. Jag såg dig dö flera gånger, jag höll din hand till ditt sista andetag, en del av mig försvann med dig men du gav mig nya delar, du gav mig en helt ny syn på livet, och att aldrig ta något för givet.

Du är den vackraste människa jag någonsin träffat. Jag saknar dig, så jävla mycket 😥😥

 

1 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Om de bara visste…

I dag avslutar jag ett uppdrag som har i princip tagit hela detta år och som har varit ett orosmoment för många inblandade men som slutade på allra bästa sätt. Jag har typ suttit på fysiska möten varje vecka med myndigheter för att komma fram till en lösning för min huvudman som jag ställföreträder och som jag har fått vara ”spindeln i nätet” och dragit i alla trådar”. Äntligen kom denna dag och att det slutade som det gjorde. Vi slapp blanda in polisen och Kronofogden, vi slapp se en äldre människa utan bostad. Som jag fasade för det. Jag har blivit kallad ”moder teresa” men jag älskar att göra mer och lite till, jag har jättesvårt att tänka på mig själv då jag känner mycket, speciellt för de svaga och utsatta i vårt samhälle. Jag vill vara deras röst. Jag lägger ner min själ i allt jag gör, ibland lite för mycket. Jag gillar utmaningar och ibland skrämmer det mig att jag glömmer bort mig själv så pass mycket som jag faktiskt gör.

Jag kommer aldrig att glömma den kramen jag fick av den här människan när det var som jobbigast. Den rädda och desperata kramen, sorgen i personens ögon när hon tittade på mig. Hon hade nog inte fått en kram på länge. Hon har förändrat och utvecklat mig och hon har ingen aning om det. Jag gör mycket för henne, men hon gör så mycket mer för mig.

Jag möter väldigt mycket trasiga människor och får höra om deras livsöden och vikten i att faktiskt lyssna. På riktigt. Att visa att man lyssnar och känner empati för människor. Alla behöver någon som lyssnar och ger dom en trygghet. Även om jag inte kan göra mer än vad myndigheter gör så kan jag vara en trygg punkt i deras liv.

Trygghet och att vara lyhörd är något som är viktigt när man arbetar inom vården och den kontakt man faktiskt kan få bara genom att sträcka ut sin hand.

Fyfan vad desperat jag var när jag vakade över mamma på sjukhuset, hon som var min allra största trygghet här i livet och när jag inte fick kontakt på något sätt var det rätt chockartat, hon låg där precis framför mina ögon men hon var okontaktbar. Jag satt där, tog hennes hand och la den i min, tryckte hennes hand och lossades att det var hon som tryckte den mot min. Jag behövde den fejkade kontakten, för att klara av situationen på civa. När jag är inne hos våra patienter, boende, brukare, kunder eller vad det nu är som är okej att använda för ord så är vissa sängliggande och man får inte mycket kontakt, men när man tar dessa händer så besvarar dom tryckningarna. Det gör mig så himla glad. Att på något sätt få kontakt, minsta lilla.

 

Här frågar jag en dam om hon vill hålla mig i handen, dels för att visa respekt och inte bara ta hennes hand och dels för att se hur mycket hon är med. Det tog inte många sekunder innan hon la sin hand i min och klappade ömt på den.

Om dessa människor bara visste hur mycket de gör för mig. 🙏🙏

1 december, 2022Nikys Lämna en kommentar

Någonting rött, sexigt och vackert 💃 😍

I går kunde jag inte hålla mig. Jag har länge suktat efter en röd skjorta och här om dagen hittade jag den, men jag ville gärna ha några dagar på mig att verkligen fundera på om rött är någonting för mig. Jag kanske inte ens passar i det. Så i går provade jag skjortan och blev förälskad. Jag passade otroligt bra i den så i går uppdaterade jag min garderob med lite nya klädesplagg och en underbart fin svart kappa. Och nu har jag min juloutfit som jag ska ha på julafton.

Rött är faktiskt en riktigt fin och sexig färg och förutom en röd skjorta köpte jag även ett rött linne. Jag får visa er sedan vad jag hittade för fint helt enkelt. Det blev en julklapp till mig själv.

Man ska inte vara rädd för att klä sig sexigt även om man inte är tjugo år längre. Sexiga kläder har ingen ålder. För mig är sexiga kläder skjorta, linnen, klänning med strumpbyxor, finbyxor och kavaj. Jag tycker att tex mäklare klär sig otroligt sexigt och det är en stil jag själv har börjat få mer och mer och något som passar min kroppsform. Men det som jag tycker är sexigt kanske inte är sexigt för dig, vi alla är olika. Va inte rädd för att klä dig på ditt sätt och där du känner dig vacker. Mycket av sexigheten sitter i hur du bär upp dig själv och tänker och tycker om dig.

Våga vara du och älska dig själv.

Det är någonting jag jobbar med varje dag. Att faktiskt kolla på mig själv i spegeln och tycka om det jag ser, med alla mina skavanker, mina kärlekshandtag, mitt gäddhäng, mitt torra kalufs till hår, en och annan finne som dyker upp ibland, med min oftast svullna mage. Men vad gör det egentligen, jag är perfekt precis som jag är. Jag är jag. Och vad betyder egentligen ordet perfekt? Det är väl hur man ser på sig själv. Och framförallt, hur en människas personlighet är, för det speglar utsidan och det är det som gör en människa vacker, i mina ögon.

 

30 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Tips på filmer

13 a4 sidor senare och jag är väldigt nöjd med hur den här boken utvecklas. 13 a4 sidor blir ca 33 boksidor och det är alltså det jag har hunnit med i dag mellan jobbvarven. En bra bokskrivardag med andra ord och så jag gick över mitt mål 🤗

Och jag tror att jag har kommit på titeln på boken också. När jag väl sätter mig och skriver försvinner jag verkligen, jag blir som uppslukad på gott och på ont då det känns i kroppen som att jag återupplever min mammas olycka och det blir tufft emellanåt, men då får jag verkligen de rätta känslorna, boken blir djup och äkta. Min syster sa till mig ”jag älskar dina blogginlägg när du skriver direkt till din mamma, jag blir så berörd att jag gråter, kan du inte ha med sådana texter i boken” och jag tog till mig av det och bäddar in det i texten. Jag blir själv extra tagen och berörd av det. Det här är en sann berättelse, en verklig händelse från mitt perspektiv. Innan, under och tiden efter olyckan. Jag hoppas att min bok kommer att hjälpa människor där ute som går igenom en tragedi och en tung sorg om att förlora en nära anhörig.

Albert tittade på mig med sina hundögon medan jag skrev på boken och jag fick lite dåligt samvete över att jag inte har lekt med honom idag. Motionen på en mil per dag får han så där går det ingen nöd. Det var mer det sociala jag tänkte på så min älskade lillebror tog honom för en stund sedan då han ändå skulle till en vän som har massor av hundar så Albert får leka av sig lite. Så tacksam för det. Ibland känns det som att tiden inte räcker till för allt man vill hinna med. Jag har inte ens hunnit julpynta än. Jag får göra det någon dag i veckan. Har ni julpyntat än?

Jag har fortfarande väldigt mycket julstämning i kroppen och i går tittade vi på julfilmen falling for christmas, den rekommenderar jag att ni ser. Om ni gillar skräckfilm så kan jag rekommendera filmen the black phone, den var rätt obehaglig.

 

 

 

28 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

On air och Skeppsbar 😍

 

Den här helgen har vi verkligen spenderat på allra bästa sätt, vi har haft en så kul helg ihop.

I går startade vi dagen med pepparkaksbak hemma hos svärmor och det var inte lite pepparkakor, det såg ut som en scen tagen ur pippi långstump när hon bakar. Det var pepparkakor överallt vilket var så mysigt. Barnen var så duktiga och mellan varven lekte vi.

 

På kvällen åt vi grillat hemma hos några vänner innan det var dags att bege sig in till gamla stan och köra on air vilket är att man är i ett studioliknande rum och tävlar i frågesporter vilket var jätteroligt. Jag tyckte att frågorna var rätt svåra men det var ändå kul, en ny upplevelse. Vi var ett gäng på 14 personer. Vi var fyra lag som tävlade och vårt lag kom tvåa 😊

Efteråt letade vi ett ställe att mysa på men eftersom vi var så många så var det rätt svårt så vi och två andra drog till Skeppsbar som ligger alldeles i början av gamla stan, vid vattnet. Supermysigt litet ställe och det blev en så lyckad kväll med massor av sång. Alla i baren sjöng tillsammans i säkert en timme. Åh så kul vi hade. Det blev en perfekt kväll innan det var dags att åka hem.

I dag har vi först målat pepparkakor hos svärmor och myst med killens familj. Sen åt vi lunch ute och strosade runt lite på black week. Jag står i valet och kvalet om jag ska uppdatera min garderob lite grann. Kanske ska passa på att göra det med noga utvalda snygga plagg. Jag är så shoppingsugen.

 

Resten av kvällen består av julfilmer och massor av gotta i soffan. En toppenhelg på alla sätt och vis. Och en superfin första advent 🕯️🤗

Jag hoppas att ni också har haft en fin helg. Jag önskar er en mysig första advent. Ta hand om er.

27 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Kärlekstips 💕

Många relationer i dag är inte de bästa, det är som att tiden inte räcker till kärleken vilket gör att många par är olyckliga i sin relation. Man glömmer bort det där lilla som gör så mycket och man tar varandra för givet vilket resulterar i att man blir för bekväm. Hur gör man då för att få tid till varandra i den stressiga vardagen vi lever i med jobb, barn och allt annat därimellan? Hur bibehållen man kärleken ändå? Hur kan man få liv i fjärilarna i magen som en gång fanns där i början av er relation? Hur kan man få tillbaka pirret i magen? Den där härliga känslan man får när man är kär.

Hur lång tid tar det att skriva några fina ord på ett sms till sin älskade? Det tar inte många sekunder men kan göra en glädje som håller i sig en hel dag. Hur glad blir inte du av ett sms med gulliga ord? Den tiden finns alltid.

Jag och min pojkvän ser till att ha en middagsdejt där vi äter vid köksbordet 1-2 dagar i veckan där vi bara sitter pratar en massa, ställer nyfikna frågor, ibland lossas vi att det är vår första dejt och att vi inte vet någonting om varandra vilket är superkul. I går satt vi i tre timmar och herregud vad mycket pirr i magen det blev 🙏 jag älskar dessa middagsdejter och glömmer helt bort tid och rum och tittar nyfiket på den här vackra människan som sitter mitt emot mig. I går gav han tipset om att bara titta in i varandras ögon i fem minuter. Jag smälte när jag mötte dessa snälla, vackra ögon som tittande på mig. TIPS!!!

Ta tid till varandra. Har ni barn, lämna bort dom någon gång i månaden och ha mysigt bara ni två. Det är så otroligt viktigt.

Ta reda på varandras kärleksspråk. Vad får den andra att känna sig uppskattad och älskad?

Närhet. Den där närheten gör att ni ändå blir ett par, så glöm inte bort att kramas, pussas, ha intimitet. Hångla, håll i handen, skeda med varandra, håll om, massera, mys. Något varje dag 🤗

Prata med varandra, lyssna, jobba som ett team och bryt dåliga mönster genom att tillsammans hitta lösningar till att få relationen till det bättre. Var öppna med varandra, vilka behov har du? Vilka behov har din partner? Möts. Ni växer genom att prata med varandra på ett bra sätt 💏

 

Skriv ett handskrivet brev. Det blir mer personligt. Kanske lägger du en liten kärlekslapp på kudden när du går till jobbet. Spraya lappen med din favoritparfym, den parfymen som luktar du 🥰

Det viktigaste som finns är människorna i ditt liv. Tiden med dom du älskar. Det är den tiden du kommer att ångra att du inte tog tillvara på medan den fanns. Har du gjort en kärlekshandling i dag för din partner? Tiden finns alltid så länge ni har varandra.

25 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Q & A

Vi kör en liten Q & A då det var länge sedan jag gjorde en och det är en favorit bland,er läsare, och även för mig. Jag älskar att ”lära känna personer” man följer på olika sätt.

1. Har du och ditt ex fortfarande delad vårdnad om Albert?

Svar: jajjamensan, det har vi och det fungerar alldeles utmärkt. Så fina personer som älskar honom 🙏🙏🙏

2. Bästa ö i Grekland?

Svar: Santorini alla dagar i veckan. Jag älskar den magiska ön. Har ni inte varit där än med er älskade så måste ni åka dit. Förutom Santorini så älskar jag Ios faktiskt (dock inte under partymånaderna, det är jag för gammal för) och Antiparos, sån mysig liten ö 🥰

3. Vill du gifta dig? 👰

Svar:JA det vill jag. Min bröllopsklänning hänger redan här hemma (min mammas) så ja ja ja jag vill gifta mig.

4. Är det sant att du haft konrtakt på ditt hår och vad innebär det?

Svar: JA, det har jag. Jag var modell när jag var tonåring och då fick jag inte klippa mitt hår mer än någon millimeter ”utan lov” och jag fick inte färga håret heller. Så glad över att jag inte fick färga det då det sliter så otroligt mycket på håret. Mitt hår är naturligt ”slingat” och det enda jag gör nu är att ta hand om det på bästa sätt så att det bara blir finare. Mycket återfuktning och klippa toppar. Ej mycket plattång/föning. Tvättar det två dagar i veckan och använder serum varje dag.

5. Tips att göra i Budapest?

Svar: bada på termalbad, gå på marknad och köp paprikakryddor, besök historiska platser, promenera, åk båt på floden, besök utsiktsplatser både på dagen och kvällen, ät ungersk mat, vandra i de judiska kvarteren. Njut av livet.

6. Tycker du om vintern?

Svar: JA det gör jag. Jag gillar alla årstider och ser det positiva i allt. Jag bor i Sverige, här har vi det här vädret som vi har och då får man bara se till att njuta och ha det mysigt ändå och inte klaga.

7. Längsta förhållandet du har haft?

Svar: sju år.

8. Shoppar du mycket?

Svar: nej det gör jag inte utan jag bygger en bas som gör att jag har tidlösa kläder som jag inte tröttnar på och kan gå i år efter år 🤗

9. Hur länge har du varit undersköterska? 😷

Svar: jag började jobba inom vården år 2015 som vårdbiträde. 2019 blev jag klar undersköterska och jobbar som undersköterska idag bland annat. Jag älskar att vårda.

10. Nästa resa?

Svar: Italien 😍🥰

 

22 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Helgen 🥰❄️

Åh vad jag har saknat att låta mina fingrar dansa över tangenterna. Det känns som att det var evigheter sedan jag skrev ett inlägg men dagarna har bara rusat fram, jag har inte riktigt hunnit med.

Två dagar av födelsedagsfirande, inflyttningafika, i går träffade jag mina väninnor för lunch och massor av snack i sex timmar, vi har alltid så mycket att prata om när vi ses, fast vi ses varje vecka och skriver till varandra varje dag. Går det en dag kan jag sakna att höra från dom. Vi följde med och hämtade min ena väninnas son på dagis och jag älskar när han ropar mitt namn, tar sin lilla hand i min och vi säger ”jag älskar dig” till varandra. Då blir jag alldeles varm. Han och Albert är precis lika gamla, eller det skiljer typ tre veckor så dom är uppväxta med varandra. Hur mysigt.

 

Efter tjejmyset var det dags för middag med familjen (nio personer) för att äta tillsammans på en grekisk kolgrill. Jag åt en rätt som heter biffsteki som jag varmt rekommenderar, det var så gott och ibland blundade jag och drömde om att jag var i Grekland. Förutom Italien som jag ännu aldrig varit i så är Grekland den plats jag helst reser runt i. Helst öluffa i flera veckor. Det är så vackert på ögrupperna och det finns så mycket att se, unika stränder och hav på varenda ö.

Biffsteki

Det har blivit ett riktigt vinterland här i Stockholm, och kaos som vanligt. Men mellan kaoset finns det ljusglimtar i form av bus och promenader i skogen. Dessa två mornar har vi busat med Alberts tikkompis som han är hur kär i som helst. Varje morgon smittar han och väntar på henne som en gentleman, och mellan buset så uppvaktar han henne. Det är så fint att se 🥰

 

Jag ska alldeles straxt sätta mig och jobba lite till. Brasan på Youtube sprakar och jag känner det där decembermyset i hela kroppen då jag bara vill ligga och kramas och pussas och kolla på julfilmer hela,dagarna, äta massor av mysiga maträtter och godis, helst ha pyjamas och varma sockor. Jag blir alltid lite extra mysig i december och det har kommit redan nu fast det bara är november men jag klagar inte, tvärtom. Jag älskar det. ❄️

 

22 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

En hund som gör skillnad i människors liv ❤️

Jag lägger mig i sängen med ett nöjt leende på mina läppar. Så nöjd över den här dagen på jobbet och att få så mycket beröm från personalen över min vovve. Men inte minst att se ”livet” i de demenssjukas ögon över att få klappa och krama en hund, och att även minnas honom från förra gången. Det är så otroligt fint när ögon lyser av glädje och kärlek. När man får kontakt som man annars inte får så mycket av.

Folk blir förvånad över att Albert bara är två år gammal eftersom att han är så lugn och trygg i sig själv. Något jag ville från det att han var valp var att ha honom fungerande i alla miljöer, han är otroligt anpassningsbar och läser in både människor och miljö på ett otroligt sätt.

En bild som säger mer än tusen ord 🙏

Hundar är hjältar i många miljöer. I polisarbete, inom vården, för funktionshinder, mot depression, en stor del i familjer m.m.

När jag tittar på den här bilden ser jag så mycket lycka och kärlek. Som Albert berör med sin närvaro.

Nu har jag skrytigt nog om Albert. Mina ögon går i kors och tvärs och jag tänkte somna till podden Spöktimmen nu. Jag gick upp fem i morse 😴

Vi hörs i morgon.

17 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

”Fan, varför vill inte jag ha barn för?” 🙄

Att följa sin egen dröm kan ibland kännas väldigt ensamt och ibland frustrerande. Varför, varför vill inte jag ha barn för? jag vet svaret på den frågan men samtidigt kan jag ibland känna mig oerhört frustrerad över att jag inte vill ha barn. Dels för att de flesta runt om mig har barn, de skapar band till varandra på en helt annan nivå, ett sammanhang, göra saker tillsammans (saker för barn). Tänk er att vara sjunde hjulet på en middag med bara par. Man pratar mycket om relationer, framtidsplaner, resor ihop och så sitter man där själv som singel. Så var det när man levde singellivet. Jag unnar självklart mina vänner som är mammor att prata om sina barn, göra saker som är anpassade för barn m.m. Jag är ju inte sen med att själv komma på ideer på vad vi kan hitta på med deras små.

Ensamheten att vara den enda i ens umgängeskrets som inte vill ha barn kan ibland göra mig ”ledsen” och just känna den där ensamheten på ett annat sätt. Tro mig, jag älskar min innersta krets och deras barn mer än allt annat på denna jord och jag älskar att umgås tillsammans. Men förstår ni vad jag menar?

Jag har en väninnan som inte har barn och som jag träffar flera gånger i veckan, med våra vovvar och jag älskar dom stunderna. Att bara vara vi, prata om allt mellan himmel och jord och ha dessa djupa samtal, utan barn som tar upp vår tid och som man måste fokusera på. Förstå mig rätt. 🙄

Likväl som jag saknar ibland att jag vill ha barn (tyvärr av fel anledning) så saknar föräldrar säkert ibland livet ”utan” barn och bara kan göra andra saker. Vilket är helt normalt. Någon som känner igen sig? Hur känner ni som har eller inte har barn? 🤔

Samhället idag är uppbyggd på att man ska ha barn. Följer man inte ”normen” får man höra både ett och annat. ”du kommer att ångra dig”klart du ska ha barn” osv.. Ångrar ni er som har barn att ni har barn? Nej det tror inte jag heller att ni gör. Ni följde er stora dröm, ni älskar förmodligen barnlivet. Jag följer min dröm och jag älskar att jag är barnfri. Även om jag många gånger har ställt frågan till mig själv. Så många tankar fram och tillbaka genom åren. Jag har varit relativt säker på vad jag vill, men omständigheter runt om gör att man många gånger ställer sig frågan ”fan, varför vill inte jag ha barn för?”

Jag kommer inte att skaffa barn av fel anledning bara för att jag känner den där ”ensamheten”. Barnlivet lockar inte mig alls och jag är inte beredd att ge upp min frihet. Jag skulle vara en sjukt bra förälder, det råder det inga tvivel om men jag skulle inte vara en lycklig förälder. Barn ska man ha som en dröm, inte ett måste och på min lista över mina drömmar finns tyvärr inte barn med.

Nu blev det här inlägget lite rörigt men samtidigt är det en rörig sak i mitt liv. Jag kan både älska att jag inte har barn men när alla runt om mig har det, är påväg att skaffa det och så så blir det en form utav ”ensamhet”.

 

16 november, 2022Nikys 3 kommentarer

Var är du? 😥

Hej mamma 🤍 Vart är du? Det var så länge sedan jag träffade dig nu. Det var så länge sedan jag fick min mammakram som jag ibland så desperat behöver, bara få krypa upp i din famn som när man var liten och du håller om mig som bara en mamma kan. Jag behöver höra dina kloka ord, din vägledning, din nyfikenhet och styrka. Jag behöver dig.

Allt gick så snabbt. Plötsligt var du bara ett livlöst skal framför mina ögon som kämpade mellan liv och död och jag kunde inget annat göra än att maktlös se på, förlåt. Jag gick sönder, tusen gånger om när jag såg dig liggandes längst nedanför trappan. Du skrämde mig och jag skrek av smärtan jag kände i mitt hjärta. Där och då förstod min kropp att jag aldrig mer skulle få höra din röst igen, jag skulle aldrig mer se dina glittrande levande blåa ögon, eller höra ditt sprudlande skratt som smittade av sig. Jag tillät mig inte att tro att det var sant. Jag höll så in i helvete kvar om hoppet till ditt sista andetag. Där och då stod jag inför mitt livs val, att antingen ge upp eller leva vidare. Smärtan jag kände när vi stängde av din respirator och när ditt hjärta slutade slå och hela du försvann, då ville jag också dö. Det kändes som att jag höll på att dö. Nu dör jag…

Du stod mig så nära och jag trodde att vi hade många år kvar tillsammans, du var ju så ung, du skulle inte dö på länge. Du kämpade men din hjärna var redan död, hur kunde du då vända dig mot mig sista dagen? Hur kunde du då kämpa med att öppna dina ögon när jag bad dig öppna dom? Hörde du mig någonstans? Eller var du redan, död? Vart befann du dig dessa fyra dagar på centralintensiven medan jag satt vid din kropp och höll din livlösa hand i min? Satt din själ bredvid mig då? Höll du om mig? Hade du redan sagt hej då?

Mamma, snälla kom tillbaka. Snälla låt mig få spola tillbaka tiden. Snälla ta inte ett jävla felsteg i en trappa och lämna mig kvar med en sorg efter dig.

Jag saknar vårt liv tillsammans, vår resa till Bulgarien i flera veckor där vi gnällde på den smaklösa maten, eller alla våra resor till Thailand. Minns du när vi gick längst stranden på Koh Lanta bara du och jag och du sa till mig ”du måste skriva en bok” inte visste jag där och då att jag skulle skriva en bok om dig. Eller alla gånger du ringde mig och sa att ett nytt jourbarn skulle komma hem till er och vi åkte och handlade det som behövdes för ankomsten. Ibland var jag med vid mottagandet, ibland var jag även med vid ett överlämnande. Det var tungt.

Jag saknar våra första tio år på Södermalm. Jag saknar när du gav mig en slant på helgerna för att springa ner till bageriet och köpa färskt bröd när jag var fem år gammal, jag älskade det. Bageriet finns kvar än idag och ligger precis vid Mariatorgets tunnelbanestation. Söder ser ut precis så som vi lämnade det.

Här har allt blivit annorlunda. Jag har blivit annorlunda. Till det bättre iaf. Jag hoppas att du tittar ner på mig och tänker ”fan Nicki vad jag är stolt över dig”. Du vägleder mig i varje steg och val jag gör. Du får mig att vilja bli den absolut bästa versionen av mig själv. Tack för att du var den du var och tack för att just du är min mamma. Utan dig hade inte jag blivit mig.

 

Dagar blir till år och jag är den där tjejen som ler och skrattar för det mesta och vill att alla runt omkring mig ska må bra. Då mår jag bra. Jag älskar att ta hand om människor och ge dom en den där tryggheten du en gång gav mig men som jag nu måste hitta i mig själv.

Jag ser livet med helt andra ögon än tidigare, jag ser människor på ett sätt jag aldrig sett tidigare. Jag känner enorm glädje till livet och en stor tacksamhet. Men också en bottenlös sorg och saknad. Det finns parallellt med mig i varje steg jag tar.

Kom ihåg. Att alla kämpar med något. Va alltid snäll och ta hand om livet och gör dig till den bästa versionen av dig 🙏

15 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Helgen 🌼🙏

Vilken mysig helg vi har haft och även om denna dag är grå och trist så är jag på strålande humör och har fått mycket jobb gjort.

I lördags stod vi på loppis tillsammans med mina vänner, det kom inte så jättemånga förbi och vi fick inte mycket sålt men vi hade så jäkla kul, det var liksom en heldag full med skratt, så det gjorde inte så mycket att vi inte fick nått sålt. Att bara vara med dessa människor gör mig så lycklig.

På kvällen beställde vi skräpmatsbuffe, pizza, räkpasta med avokado, kycklingspett med ris plus lite annat. Jag kan säga att det räckte till dagen efter. Fyfan vad mätt man blev. Haha.

I går träffade vi bådas familjer, först blev det fikamys med killens familj där det bjöds på kladdkaka och glass och hemlagad saft. Efter det var det dags för middag hos min familj där min kille fick introduceras för vår indiska mat som jag är uppväxt med. Kofta korma stod på menyn. Det var så mysigt att alla syskonen även var med, trots att några har flyttat hemifrån. Har saknat dom stunderna när vi alla är samlade hemma i mitt barndomshem. Som om man fortfarande bodde hemma.

En helg fylld med människor som jag tycker om och inspireras av. Jag hoppas att det finns någon människa där ute som inspireras av mig också.

Jag hoppas att ni också har haft en fin helg 🌼

 

14 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Alltid något att ha på mig 😊🤗

I vanliga fall brukar fredagar vara heliga för mig men jag var tvungen att få iväg massor av jobb så det har gått i ett, men det har varit lärorikt. Medan jag arbetade åt jag en riktigt god poke Bowl. Nu checkar jag ut och tar helg. I helgen är det fullt upp då vi ska stå på loppis imorgon tillsammans med mina goda vänner, sen på söndag blir det familjemiddag, vi ska äta indisk mat vilket jag ser så mycket fram emot. Det var lite kort och gott om helgen so far, mer om det på måndag.

Även fast jag har suttit i ett köpcentrum hela dagen så har jag hållit mig ifrån att shoppa. Jag har så himla mycket fina kläder i min garderob som jag aldrig hinner att använda innan det köps nytt. Jag har skickat hela tre fulla påsar till sellpy för att min garderob har verkligen varit kaos, så mycket kläder. Jag behöver inte tjugo par jeans, inte ens tio par. Jag behöver inte hundra toppar, eller koftor. Jag behöver en snygg basgarderob med noga planerade kläder i så att jag alltid känner att jag har något att sätta på mig och det har jag sakta men säkert skapat. Den kan bli något bättre men nu köper jag inte bara för köpandets skull utan nu funderar jag länge på ett klädesplagg, om jag kommer att använda det ofta, och framförallt om jag verkligen behöver plagget.

Jag älskar att göra upp en budget och även att spara. Jag gillar inte att se pengarna gå till något ”onödigt” och jag skulle aldrig i världen köpa saker på lån. Det enda lånet jag tycker är ”bra” är bostadslån. Allt annat tycker jag är skitkul att spara till och få längta. Alla resor jag gjort förut har jag betalat själv, utan lån, mina bröst sparade jag till, köpa hund var också något jag betalade rakt av. Med andra ord, vare sig det är dyrt eller billigt så spar jag till det och tar inga onödiga och dyra lån. Fyfan vad dyrt saker och ting hade blivit då 😱😱 snälla människor, stoppa ert köpbegär, ta inga onödiga lån för ”lyx” alltså resor, skönhetsgrejer, kläder, dyra väskor, naglar, materiella ting med andra ord…

Många människor jag arbetar för har skulder upp över öronen och fan det är inte kul att se. Det är rent ut sagt tragiskt 😔 och många gånger får jag ont i magen över att människor inte är mer rädda om sina pengar… Är det värt det? Självklart förstår jag att många som sätter sig i en ekonomisk kris inte mår bra.. Men.. Ja!

Nog om det, jag önskar er en toppenhelg 🙏

 

 

11 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

Borde hon få ”sparken”? 🤨

Bildlänk

Alla kan begå misstag. Ja. Men sen hur allvarligt misstaget är, så finns det en skillnad på konsekvenserna. Och jag tycker inte att det spelar någon roll om man ber om ursäkt om man gör något allvarligt. Den ursäkten är inte så mycket värd. Skadan är skedd.

Jag tänker inte nämna några namn i detta inlägg men det har florerat omkring på både aftonbladet, på Instagram och hos influencers om en video som en influencer har lagt ut på sin Youtube kanal där man ser henne filma en näst intill okontaktbar berusad man. Hon skrattar medan hon filmar honom, lägger till ljudeffekter, och det som är ännu mer skrämmande är, är att hon hämtar sin lilla son så han får peta på den här mannen. I detta tillstånd vilket är skrämmande.

Att filma någon i detta tillstånd på det sätt hon gör är förnedrande på hög nivå och GW har även kommenterat denna händelse på ett negativt sätt.

Företag som bland annat Stronger och Lumene har avslutat alla sina samarbeten med henne vilket jag tycker är helt rätt, fler och fler företag avslutar samarbeten med henne. Även om man ber sina följare om ursäkt så har man ändå delat en sån här video.

Hon har över 300.000 följare vilket gör att hon är en väldigt inflytelserik person och som influencers, likt alla andra arbeten så måste man ta ett ansvar över sitt arbete. Missbrukar man det, som i detta fall. Ja då blir det konsekvenser, med rätta och inget konstigt alls. Det är ett lagbrott att dela videor som denna och det kan ge upp till två års fängelse i värsta fall. Nu vet jag inte om hon kommer att bli åtalad men det jag vill poängtera är att oavsett vad man har för ett yrke, känd eller inte känd så har man ett ansvar, regler att följa. Det är inte synd om henne någonstans. Utan det är synd om den här mannen som inte mår så bra.

Jag tycker att företagen gjorde rätt att dra sig ur alla samarbeten, jag hade själv gjort det i den här situationen.

Att kunna påverka så himla många människor ska man utnyttja på rätt sätt. Självklart är ingen perfekt, man gör misstag, är mänsklig. Men det finns gränser på hur man faktiskt får bete sig.

Influencers har ett stort ansvar på sina kanaler som påverkar så många människor, speciellt unga människor. Och vill man jobba som influencers så får man faktiskt bära ansvaret som kommer med jobbet. Så enkelt är det. Utnyttja ”makten” och göra något bra av det.

Borde hon få ”sparken”? Vad tycker ni? Räcker det med en ursäkt och sen är det bra?

9 november, 2022Nikys Lämna en kommentar

 

Allmänt | |
Upp