okt - nov 2023

Vart tog tiden vägen?

För tjugo år sedan började den här tjejen gymnasiet där hon gick bild och form. Värdelös på att rita, och att dreja, jag lyckades aldrig göra en skål ens. Men tänkte, ja då får jag vara kreativ iaf vilket jag älskar. I text. Där träffade jag min bästa vän och vi är fortfarande bästa vänner i dag, tjugo år senare. Hur sjukt är det inte att jag började gymnasiet för tjugo år sedan när det känns som max tre år sedan. Jag har hunnit med mycket sedan dess, skapat otroliga minnen. Som har väglett och utveklat mig till den jag är idag.

Alla resor man hunnit med, backpacking i thailand, familjeresor till thailand, total fem gånger i thailand, västindien, alla storstäder i Europa, tre veckor öluff i grekland… jag har varit på totalt 11 öar i Grekland. Santorini är favoriten där jag varit fem gånger.

Efter gymnasiet fick jag jobb på Wallmans nöjen. Men det blev inte långvarigt, redan efter några veckor slutade jag då jag kom in på en utbildning jag ville gå på Nackademin. Tog min examen två år senare och köpte i denna veva min allra första lägenhet och flyttade hemifrån år 2008. Året innan, alltså 2007 tog jag mitt körkort.

Tre år senare träffade jag en gammal kille som jag hade varit tillsammans med när vi var barn och känt typ hela mitt liv. Problemet var att han bodde i norrland och jag i stockholm. Men varför inte prova på att bo i norrland tänkte jag, det hade jag ju aldrig tidigare gjort. Vi var tillsammans i ett år innan jag bestämde mig för att lämna Stockholm. Det var en helt annan värld. Rusningstrafik byttes ut till björnsafari på kvällarna då vi satt i bilen och åkte runt i norrlands djupa skogar, och håll i hatten, jag såg min enda björn i det fria då. Så häftigt. På vintrarna åkte vi massor av snöskoter och hör och häpna, jag har körkort för snöskoter. Under en bar himmel åkte vi fort på skoterlederna på kvällarna, wow vad mysigt det var. Det var mycket svenska band som kom dit och spelade, Björn Rosenström, Stiftelsen som jag sett ett flertal gånger plus massor av andra band. Två gånger om året var vi på marknader runt om och jag var faktiskt på min enda bandymatch, det var inte jättekul. Jag har fått uppleva näst intill 40 minusgrader, mängder med snö, sovit och även provat på att köra en långtradare. Det är så himla kul att åka lastbil. Nästan så kul att jag var nära på att ta lastbilskort.

2 år senare saknade jag stockholm och mitt liv här alldeles för mycket, det var ärligt talat tufft att flytta överhuvudtaget, det tog slut. Jag flyttade hem och tänkte, vad fan ska jag göra av mitt liv nu?

Då blev jag tillfrågad att prova att jobba inom hemtjänsten, och fastnade direkt. Jag påbörjade utbildningen till undersköterska 2017 och var klar i början av 2019.

I slutet av 2016 köpte jag min allra första egna lägenhet och fick vänta några månader på att den skulle bli klar då det var en nyproduktion, men sedan i början av 2017 fick jag äntligen nycklarna till den. Oj vad pirrig i magen jag var när jag satte nycklarna i dörren och fick se min pärla för första gången, takhöjden på nästan fyra meter var pricken över i et, vad jag älskar min pärla.

Jag träffade en kille genom gemensamma vänner, de försökte länge få oss att träffas och en dag tog vi saken i egna händer, vi hade någon gång tidigare träffats på någon gemensam fest och det visade sig även att han bodde två våningar över mig. Smidigt när vi senare flyttade ihop. Vi såg världens hörn, storstäder, safari i Tanzania, en resa som för övrigt var den mest häftiga resa jag någonsin gjort. Hur det blev just den resan? Vi båda skrev tio drömresor och vi båda hade skrivit safari i afrika. Det stod sedan mellan Kenya och Tanzania, och det kändes som att de flesta åkte till Kenya, ovh därför blev det Tanzania. Jag hade så ont i mina käkar efter den resan, jag kunde inte sluta att le, kontrasten från Sverige. Naturen, alla djuren, byarna, massajerna, allt. Så jäkla häftigt. Så här i efterhand är även det lilla propellerplanet från Arushas flygplats till Zanzibar så häftigt, trots att mina trumhinnor sprack och det gjorde så ont, och trots att jag är flygrädd så var det bland det häftigaste jag varit med om. Älskar Tanzania så har ni möjlighet att åka på någon resa, åk dit, Tanzania förändrade mig. Det var magiskt. Än i dag kan jag inte fatta att JAG varit DÄR. Känns fortfarande som en dröm.

Ett år senare hade vi sålt hans lägenhet och resan till att få mitt drömhus påbörjades, en resa som var så rolig. Vi budade på drömtomten, och vann. Sen började husletandet, till slut hittade jag mitt drömhus, 1,5 år senare flyttade vi in. På den här resan skaffade vi även en kungspudel vid namn Albert. Som i dag är 3,5 år gammal. Vi har separerat men vi har Albert varannan vecka var vilket fungerar alldeles utmärkt. Och jag bor i min älskade pärla.

I dag arbetar jag på ett demensboende sedan ett år tillbaka, och jag älskar verkligen det. Så himla underbart och det är en utmaning och tufft många gånger men herregud vad jag älskar det. När jag har Albert så är han också med på jobbet. Vilket är så uppskattat.

Albert är inte den första hunden jag haft, när jag var 15 hade vi en dalmatin. Sedan tog jag över familjens hund, en shih tzu, och när jag bodde i norrland så skaffade jag och mitt ex en jack russell.

Vad livet har lärt mig. VÅGA. Våga leva det liv du vill leva, våga utmana dig själv, våga prova på, våga göra saker du är rädd för (i mitt fall är flygning en rädsla, men tänk om jag aldrig hade gjort det, då hade jag inte sett världen så mycket som jag faktiskt har sett) och vilka häftiga platser jag sett.

Vart livet tar mig nu? Det är sånt man får se. Men jag är redo, redo för så himla mycket. Jag vill framåt, utvdekla mig själv till den bästa versionen av mig, jag har en dröm att göra en campervan och åka runt i både Sverige och i Norge. Jag har en dröm om att gifta mig med min framtida livskamrat. Jag har så många drömmar som jag vill uppleva nästkommande 20 år. Så himla spännande, mycket kan hända på bara ett år. Så vart är jag om exakt ett år från idag?

Ja det får vi se ❤️

Så mycket mer som hänt på dessa tjugo år, det här är bara lite av det.

En bild på mig och mina dåvarande pälsklingar sommaren 2013.

 

14 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Drömhelg ❤️

Hur kan jag ha haft en sådan tur att ha fått träffa de allra bästa vänner man kan ha. Den där familjen man väljer, de där vännerna som man aldrig vill vara utan. Jag är så himla tacksam för er.

En helg full med alla mina bästa vänner, mina gudbarn, mina bästa vänners barn. Massor av gofika, årets första pepparkaksbak, årets första tre små pepparkakshus. Jag har fått sett mina bästa vänners drömhus för första gången och herregud vilket vackert hus, inredningen, detaljerna, takhöjden, allt. Så himla vackert att jag fick en wow känsla i alla rum. Längtan efter att ha hus igen blev till en dröm. En dag har jag min egen familj, alltså sambo och min hund, och vi har skapat vårt drömhus. En dag. En dag får jag skicka inbjudningar till mina nära och kära och bjuda in till mitt bröllop. Få säga ja till min livskamrat som jag vill bli gammal med. Det är min absoluta drömresa här i livet.

Jag känner aldrig avundsjuka för mina vänner, självklart blir längtan större eftersom att de lever det livet jag själv vill ha men aldrig avundsjuka, mer glädje för deras skull och ett driv och en känsla över att man har rätt människor i sitt liv, man har rätt umgänge och de inspirerar mig till den jag också vill vara, vem jag är, hur jag vill leva mitt liv. Där man bara känner sig så hemma, då vet man att det är så rätt ❤️

Jag ser verkligen det jag har nu, som att jag aldrig varit mer klarsynt. Jag är så tacksam över det jag faktiskt har här i livet. Sen drömmer man självklart om saker men jag ser verkligen människorna, min hund, mitt jobb, min bostad. Och känner en sådan tacksamhet. Och att aldrig ta något för givet längre, att vara här och nu, i stunden, och glädjas över det jag har, och inte vara bitter över det jag inte har.

Jag önskar er en fin söndag. Själv kanske man ska följa med lillebror på sin första lägenhetsvisning. Åh vad roligt det är att gå på visning, jag har varit på så sjukt många visningar. Både när jag köpte min lägenhet (som jag för övrigt inte var på visning på då den inte var klar (nyproduktion), men på andra lägenheter innan. Sen på massor av husvisningar när jag skulle köpa hus. Typ varje helg i ett halvår. Följt med mina vänner på visningar. Och nu kanske jag ska följa med min bror på hans allra första lägenhetsvisning. Jag var exakt lika gammal som han (21 år) när jag köpte min allra första lägenhet, fast detta var evigheter sedan. Jag flyttade hemifrån år 2008. Jäklar vad länge sedan det var…. Och vad gammal jag känner mig nu. Haha.

Trevlig söndag. Kram 🪻

    

12 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

En sista kram

Hade jag bara vetat att det var den sista kramen för alltid, hade jag kramat dig länge, ännu längre. Om jag hade vetat att det var det sista samtalet för alltid hade jag berättat igen hur mycket du betyder för mig, hur mycket jag älskar dig, att jag ska göra allt för att göra dig stolt över mig. Hade jag vetat att det var sista gången jag såg dig sprudlande glad, då hade jag skrattat med dig lite extra. Hade jag bara vetat att en timme senare så skulle du falla nedför en trappa och slå dig så illa att du aldrig mer vaknade upp och fyra dagar senare tvingas se dig somna in för gott. Så ung. Det kändes så fel att se en så ung människas liv slockna så enkelt.

Jag gick matt ut i korridoren efteråt och föll ihop, mina ben orkade inte längre, hela jag skakade. Jag bara satt där, stirrade, kände mig tom. Jag saknar dig. Jag saknar dig så in i helvete. Allt är så annorlunda, utan dig. Jag hade liksom aldrig tidigare varit utan dig. Och på ett ögonblick, i en olycka så förlorar jag dig. Jag var inte beredd. Det blir man nog aldrig. Men hade jag bara vetat så hade jag fått säga det jag behövde säga till dig.

Jag saknar precis ALLT med dig, ALLT. Allt som var du. Alla dina sidor. Jag saknar du.

En sista kram, den minns jag så väl. Åh herregud vad jag minns den. En timme innan olyckan. Du kramade mig med den där kramen bara en mamma kan ge, du pussade mig på kinden som du också alltid gjorde. Hjärtat. Den kramen finns alltid nära i mitt minne, i mitt hjärta. Jag önskar bara att jag kunde få känna den en sista gång på riktigt. Bara en enda. Det hade gjort så mycket. Din kram. Bara din.

Vackra otroliga fina människa. Du är den vackraste människa och det kommer du alltid att vara. Tack för att du är du, tack för att du har gjort mig till den jag är, tack för tiden jag fick med dig, tack för allt du har gjort och gör för mig, tack för dina kloka ord som vägleder mig genom livet, tack ❤️🕊

Jag älskar dig, men jag saknar dig så himla mycket 🥺😥

 

9 november, 2023Nikys 1 kommentar

Blond, dancing queen och samtal med prästen

Förlåt om jag gör er besvikna men… Jag har gått och blivit blond…. För ett kort ögonblick iaf. Haha.

I går hade personalen på min avdelning fixat lite ”fest”, det bjöds på gotta, sen hade vi peruker, dans och sjöng med de boende. Åh vad fint det var att få uppleva människor som annars är väldigt inne i sin sjukdom blomma ut och ta ton. Eller vara med och dansa, sitta och hålla handen och digga med i musiken. En riktigt bra aktivitet som sammanförde människor.

Vissa gick runt och ”tjatade” ”när blir nästa dans” är det redan slut”

Så nej, jag har inte gått och blivit blond, utan jag slängde bara på mig en peruk. Jag har kvar mitt 95 % bruna hår och 5 % gråa 😅

Den blyga Nicki som annars inte märks så mycket. Teaterapan i mig kommer fram i vissa stunder, som i går. Kontraster mellan att vara blyg, men ändå kunna bjuda på sig själv. Jag har alltid kunnat bjuda på mig själv och det var en av anledningarna till att jag blev uttagen som modell när jag var tonåring.. Blyg, men ändå en teaterapa 🤔 mhmmm. Hur går det ihop?

Det blev en riktigt bra jobbkväll.

 

I dag hade jag ett långt samtal med prästen. Kapellet ligger så vackert vid havet. Samtalet gick bra, det kom tårar ibland. Vilket var skönt. Att få gråta ut, prata ut, om känslor m.m. Det är verkligen så himla viktigt att våga komma nära sina känslor, för det är då bearbetningen kan börja på riktigt. Inte ignorera, inte lägga locket på, utan ta tag i det jobbiga. Göra något åt det. Och herregud vad det gör en stark inombords. Nu har jag gått på samtal med prästen kanske 20 gånger totalt och wow säger jag bara. Det har ingenting med kyrka, tro eller något sånt att göra. Ingenting sånt. Lite ”själavård” kanske man kan kalla det, som att prata med en psykolog typ.

 

 

9 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jobbkväll, sugen på barn och trasiga människor

 

God morgon mina läsare och jag hoppas att ni mår bra. Jag hann inte blogga i går då det var full fart med att få iväg ifyllda blanketter till både kronofogden och pensionsmyndigheten (god man jobb) skicka tillbaka kläder, handla, sen skynda mig iväg på massage och efter det startade en jobbkväll på jobbet vilket var supermysigt, full fart på jobbet men jag hann även med djupa samtal mellan varven. Älskar mitt jobb så mycket.

Massagen var otrolig, rygg, ben och fötter. Jag tittar alltid när jag får massage för annars är risken väldigt stor att jag somnar och då får man ju inte njuta. Ibland ligger jag även och räknar minuter för att tiden ska stanna upp lite haha. Efter jobbet hade jag svårt att gå hem. Och i dag känns det att man lever, men herregud vad bra det känns ändå. Jag älskar att få massage. Man gör det alltför sällan dock.

Jag satt och kollade på youtubern TanbyKlara i morse och jag blir mer och mer sugen på barn. Men bara för en stund. Att kanske i framtiden bli jourmamma. Jag är inte sugen på att skaffa egna barn, konstigt nog. Men kanske ha barn på jour. Eller iaf bli kontaktfamilj, vara en trygg famn åt barn som har det jobbigt hemma. Jag vet ju hur allt sånt funkar eftersom att jag är uppvuxen med en mamma som var jourhem och fosterhemsmamma. Jag vet alla för och nackdelar, vad som krävs m.m. vi får se. Kanske någon gång i framtiden. Nu bor jag så pass litet så det skulle ändå inte funka men man vet aldrig vart framtiden tar en. Mitt hjärta ligger i att hjälpa människor, jag vill att människor ska få ett bättre liv. Må bättre, få bättre livskvalitet. Jag vill verkligen skapa en trygghet. Ja, vi får se om jag går fullt ut i min mammas fotspår. Just nu får jag hjälpa vuxna människor istället.

Tyvärr är det många trasiga människor i vårt samhälle, både barn, och vuxna. Jag tycker man upplever det mer och mer vilket är ledsamt. Mycket droger och skit också. Det känns som att samhället mår sämre. Drickandet börjar redan tidigt på morgonen i busskurer. Fler barn får det allt sämre hemmaförhållanden.. m.m. Alltfler unga människor hamnar hos kronofogden. Folk är otrevliga mot varandra, skriver massa skit. Folk trycker ner andra för att må bättre själva. Visst är det synd om mobbaren, för att den inte heller mår bra , men det gör det inte okej att mobba andra, få andra att må dåligt. Det är sån jävla fel väg att gå.

Jag vill göra en större insats i vårt samhälle. Men hur? Jag är volontär på djurens ö, jag är ställföreträdare, och jag är undersköterska. Men jag vill göra nått mer. Hur ska man få människor att må bra? Det räcker inte med att jag säger SÄTT ER ALDRIG HOS KRONOFOGDEN, TA INGA DROGER, UMGÅS MED VETTIGA MÄNNISKOR, DRICK MED MÅTTA, VA SNÄLL.. Jag kan säga det om och om igen, men hjälper det?? Påverkar jag någon till ett bättre liv genom att säga det?? Man blir som man umgås med, så umgänget är så himla viktigt. Viktigare än vad man tror för måendet.

 

8 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Fantastisk helg 💕

Nu tar jag en välbehövlig paus mitt i jobbet, i dag jobbar jag hemifrån och herregud vad ledsen jag blir att folk sätter sig i såna onödiga skulder. Helt sjukt. Jag hoppas att jag kan lösa detta iaf..

Hur som helst. Helgen har varit helt fantastiskt. I fredags mötte jag upp min väninna och mina gudbarn, dom kramarna jag fick när de såg mig var helt magisk. Sån lycka. Vi käkade pizza till lunch och sen åkte vi hem till dom och lekte med dockor, lekte affär och läste sagor i några timmar. Jag själv älskade att leka med dockor och barbie när jag var liten. Det var många många år sedan.

Sen hade jag och Albert en lugn myskväll hemma.

På lördagen blev det lunch med min andra väninna och min andra guddotter. Det blev husmanskost för hela slanten för min del. Så gott. Sen gick vi till parken en stund innan vi skiljdes åt och jag och Albert gick på en långpromenad tills det började mörkna då vi gick till kyrkogården för att tända lite ljus vid mammas gravsten. Det var massor med människor där eftersom att det var alla helgona. Så vackert med alla ljusen.

Jag höll på att få en katt över mig också. När vi gick längst min huslänga så kommer det något fallande med en kraftig smäll och landade precis framför mig. Herregud vad det lät. Det var en katt som föll från 4e våningen, och då har min lägenhet ca 4 meter i tak så det var högt, ett riktigt högt fall. Det lät som att hela katten gick sönder, men den klarade sig och sprang till porten. Jag och en till väntade till ägaren kom. Katten överlevde fallet. Älskade katt, herregud vad läskigt det var, och vilken smäll. Det gick så fort…

 

Sen fick Albert busa med sin tikkompis. Två gånger samma kväll. Vilket var mysigt. Nu har han fyra kompisar vi brukar träffa.

På söndagen lekte vi i skogen ett bra tag, sen på eftermiddagen kom husse och hämtade Albert då det är hussevecka nu.

En bra helg med mina trollungar, med min vovve, goda luncher och mys 💕 

6 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Alla helgona 🕊

Jag vet inte. I dag kommer tårarna om vartannat. Det känns tungt idag. Alla helgona dagen. Då är man inte ensam vid kyrkogården. Jag ska dit och tända ett ljus för mamma när mörkret har lagt sig. Då är det vackert där med alla ljusen som dansar i mörkret, för mamma, och alla andra som är begravda där 🕊

Men det känns tungt i mitt hjärta och den jag brukade ringa, och den jag helst av allt vill ha en kram av, kan jag varken ringa eller krama. Vi var så oerhört nära varandra, visst hade vi också perioder då vi tjaffsade, men i det stora hela var det liksom hon och jag…

Att se döden på det sättet, allt på centralintenciven i fyra dagar.. Att bara se sin favoritperson så skadad, ligga där, men ändå inte vara där. Det är tungt. Jävligt tungt. Och idag är det tungt… Fyfan vad jag saknar henne. Fan helvetes jävla skit. Så onödigt sätt att dö på. Och alldeles för ung..

Nä, det blir ett kort inlägg idag. Jag vill önska er alla en fin alla helgona dag, ta hand om er och era nära och kära. Älska, kramas, va snäll, ta vara på tiden, kramas igen, skratta, mys, lev, utvecklas framåt, bli den bästa versionen av dig, tro på godhet och kärlek, följ dina drömmar, lev ett bra liv, lev det liv du vill leva och kom i håg att alltid bemöta andra med vänlighet, oavsett 💜

Kram 🕊

 

4 november, 2023Nikys 1 kommentar

Jag saknar dig…

Ett fall, ett liv som slocknade, en smärta, en saknad, en tomhet.

Jag kan fortfarande höra mitt skrik när jag ser dig ligga där livlös längst nedanför trappan medan ambulanspersonalen räddar ditt liv. Men du vaknade aldrig igen. Du låg där stilla på intensiven, slangar och maskiner överallt. De höll dig vid liv. I fyra dagar innan jag tvingades hålla din hand för sista gången. Jag höll den hårt, hoppades in i det sista på ett mirakel, men miraklet kom aldrig och du försvann från jorden. Nu lever du kvar inom mig. När jag skriver detta inlägg nu håller jag på att kvävas av smärta av saknad, men också av att se dig dö gång på gång. Du ville inte dö, och kämpade in i det sista. Jag är så ledsen över att jag inte kunde rädda ditt liv. Att se dig så skadad var en chock. Ett skrik av chock och rädsla, jag ville inte förlora dig. Bara en timme innan träffade jag dig, du var livs levande, du kramade om mig, vi skrattade. På en sekund försvann du plötsligt. I ett fall i en trappa. Så enkelt var det. Jag klarade inte av att minnas någonting med dig på ett bra tag för då kändes det som att jag skulle dö av saknad. Du var för mig, likt många andra en hjälte, en fosterhemsmamma som räddade många trasiga barn i vårt samhälle när du öppnade vårt hem för dom barnen när jag var 12 år gammal, tack för den speciella uppväxten och tacksamheten. Jag fick vara med på den resan i många många år. Dela både glädje och sorg med dessa barn. Jag saknar det. Jag saknar livet med dig. Jag tog dig för givet för du hade alltid varit där, men nu var du plötsligt inte där mer. 55 år gammal. Du hade många år kvar. Vi hade många år kvar tillsammans.

Fan vad jag hatade trappor till en början. Så fort jag såg en trappa såg jag dig ligga där längst ner. Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle förlora dig på det sättet. Du skulle ju bli gammal och dö av ålder. Så levande som du var.

 

I mina drömmar vaknade du upp igen. Och fortsatte att leva. Dom drömmarna är både fantastiska, men också väldigt jobbiga. Jag får träffa dig, men sen får jag även känna den där saknaden, att inte kunna ringa dig, att inte kunna krama dig, att inte kunna skratta med dig.. Att du inte finns här mer.

Din tragiska olycka lärde mig att ingenting är för evigt, att man kan förlora en person på en sekund, att man inte ska ta någon för givet, inte tiden för givet. Vi har en lånad begränsad tid här på jorden tillsammans med dom vi älskar. Det är här och nu. Man tar för givet att alla ska bli gamla och dö av ålder. Men verkligheten ser anorlunda ut. Ena sekunden kramar du om dina personer, i nästa är dom borta. Livet med dom är här och nu. Kanske inte i morgon. Kanske inte om en timme. Det är skrämmande, men förstår man vikten av tiden, att inte ta sina nära och kära för givet, så gör man kanske tiden tillsammans mer betydelsefull. Då kanske man inte har onödiga tjaffs, då kanske man kramar om en extra gång, säger hur mycket personen betyder för dig. Du tar vara på tiden på ett helt annat sätt.

Jag tog den för givet innan jag lärde mig den hårda vägen, att man faktiskt kan förlora någon på en enda sekund. Ena sekunden lever personen, för att i nästa inte finnas mer.

Ta hand om tiden med varandra ❤️

När du slutade på ditt jobb på stockholms brandförsvar för att bli fosterhemsmamma på heltid, jag var stolt, jag är stolt, det var skittufft många gånger, att se dig tvingas lämna dessa barn till sina föräldrar när vi visste att de inte skulle få en bra uppväxt. Tvingas stänga en dörr, vara med vid överlämnande, inte ha en makt. Men den kärleken DU GAV dessa barn under den tiden DU HADE DOM, herregud. Den underbara tryggheten dom fick, ibland för en kort stund. Du skapade fina spår i hjärtat på dom. Och dessa spår lever kvar livet ut. Du finns i dessa barns hjärtan livet ut. En känsla i hjärtat som stannar kvar. Så länge dom lever. Vad du kämpade för samhällets trasiga barn.vad du betydde och betyder för mig. Ibland var det även stunder som slutade riktigt bra för dessa barn. Herregud vad man levde på dom stunderna. Att få krama om ett trasigt barn och känna hur de törstar av trygghet, närhet och kärlek, det är så speciellt. Att se deras rädsla, ångest och skakningar vid umgänge med föräldrarna, det var hemskt. Vissa spydde av ångest efteråt. Och när man då håller det lilla barnet och känner hur de slappnar av i ens famn efteråt när man tröstar, det gör ont. Vilka ärr i deras hjärtan… Vi kunde bara ge tiden då de var hos oss, göra den tiden till den bästa för dom. Jag saknar den tiden med alla barn, jag saknar inte tiden då man tvingades att lämna dom, men den tiden vi hade tillsammans. Den tiden.

Som jag nämnde, vissa slut var mindre bra, andra var faktiskt bra. Och det är fantastiskt när det slutat bra 🙏 fan vad jag saknar detta..

Att kunna förändra någons liv till det bättre ❤️ det är det absolut bästa som finns, jag brinner av hela mitt hjärta för det. Det har och är en stor del i både min uppväxt, men det finns även i mitt hjärta. En stor del i vem jag är. Och en stor del i vem min mamma var ❤️

 

3 november, 2023Nikys 1 kommentar

Ett år i dag 💕

Det får bli ett kort inlägg nu då jag är dödstrött. Men jag vill bara gratta mig själv på ett årsdagen på mitt jobb i dag. Jag kan inte fatta att det är precis ett år sedan, på dagen som jag började på mitt jobb på ett demensboende som undersköterska. Jag älskar mitt jobb där, jag älskar att jag har min hund med, jag älskar hur de boende älskar att ha honom där, jag älskar att gå till jobbet och känna, fan vilket fantastiskt jobb jag har, fantastiska kollegor och chefer, jag älskar att gå därifrån med ett leende av tacksamhet efter arbetsdagen.

 

Jag har varit på jobbet i dag, det blev en tidig morgon. En kall promenad dit, en mysig dag på jobbet. Efteråt så mötte jag och Albert upp en kollega och hennes vovve för lek och bus i en hundrastgård. Och efter det blev det en långpromenad med min tjejkompis och hennes vovve. Så vi var ute i tre timmar nu på kvällen, trött vovve, trött matte. I morgon har vi lite sovmorgon innan vi ska iväg på ett ställföreträdarmöte hos en huvudman. Sen blir det en jobbkväll.

Så det blir en tidig kväll. Nöjd över dagen, nöjd över mitt fantastiska jobb som jag har jobbat på i ett år nu. Galet vad tiden går. Många fler år hoppas jag på ❤️

För ett år sedan började resan som undersköterska på ett demensboende. Jag älskar det, jag gör verkligen det. Tack jobbet för att ni anställde just mig, tack mina kollegor och boende för att ni är ni, ni är så underbara, tack mig själv för att jag sökte jobb där, tack för den kärlek ni visar min hund, tack för att ni gör det möjligt att min hund få ge av sin kärlek till er ❤️

TACK 🙏 SÅ MYCKET TACK

 

 

1 november, 2023Nikys Lämna en kommentar

Varför såra?

En ledig förmiddag blev en långlunch med en nära vän. Sushi. Väldigt trevligt, och gott. Nu på eftermiddagen har jag suttit och ringt runt till olika inkassoföretag inför ett möte senare i veckan. Som ställföreträdare, så inget inkasso för mig själv.

Sen dyker det upp en rubrik. En väldigt intressant sådan. Nämligen ”jag älskar att ha sex med upptagna män” och då finns det ju två senarium här. Antingen vet kvinnan till den upptagna mannen att han har sex med en annan, om hon är okej med det så KÖR.

Eller så snackar vi om otrohet vilket är fruktansvärt. Jag har själv blivit utsatt för det för många år sedan. Och jag har även sett andra tjejer få sina hjärtan krossade på det sättet och tröstat dom. Och då är min fråga. Varför? Varför vill man medvetet krossa en annan persons hjärta på det sättet? Hur kan man ligga med en kvinna, komma hem, och ligga med sin flickvän. Med gott samvete.. jag förstår inte, jag gör verkligen inte det. Och hur kan man tända på upptagna män och vara medveten om vilket svek man gör mot en annan kvinna. För någon gång kommer sanningen att komma fram. Någon gång blir hjärtan krossade.

 

Om man gillar att ha fler sexpartners, varför kan man inte ha tex ett öppet förhållande? Varför kan man inte ha en relation där man inte sviker någon på det här sättet?

Räcker det inte med bekräftelse från den man är tillsammans med? Är man inte nöjd i sin relation, börja att prata med sin partner. Komunikation.. Inte att såra.

Är ni båda med på det. FINE, KÖR..Men skulle din kvinna bli sårad. Varför vill man medvetet såra? 🤔

 

Eftermiddagen och kvällen fortsätter med hemmamys, podd, och lite jobb.

Ha en fin måndagskväll. Kram.

 

 

30 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

Alla gör misstag

Redan söndag. Veckan, och helgen har gått fort. Väldigt fort.

Veckan som var innehöll mycket jobb, reflektionsmöte, samtal med prästen. Det är typ det. Det var första gången för mig på reflektionsmötet och det var en av det mest intressanta mötena jag varit på, (på jobbet som undersköterska) Jag som alltid var den där blyga tjejen i skolan, räckte aldrig upp handen men kunde svaret, som helst av allt bara ville vara osynlig. Den tjejen är fortfarande väldigt blyg, men nu delar hon med sig av lösningar och ideer. Det var knappt att jag fick tyst på mig själv på reflektionsmötet. Jag längtar redan till nästa möte.

I morgon kommer min nyklippta pudel och det är dags för mattevecka. Han kommer nog tycka att den här veckan är väldigt rolig och lärorik precis som jag tycker att den kommer att vara. Mer om det längre fram. Jag kommer att börja blogga varje dag som vanligt igen nu.

 

Jag är en tjej som alltid ska prestera på topp, vara den bästa undersköterska, vara den bästa ställföreträdare, vara den bästa flickvännen, vara den bästa dottern, vara den bästa vännen, vara den bästa matten till min hund. Vilket ibland gör att jag pressar mig för hårt, i alla situationer. Jag får inte göra några misstag. Så är det bara. Men ibland gör man misstag. Till och med en hårt presterande tjej som jag som har orimliga krav på mig själv. Men något jag verkligen har lärt mig, är att jag lär mig från mina misstag, tar ansvar för mina misstag och utvevklas framåt av mina misstag. Ibland gör även jag fel. Jag är en människa och jag måste också få göra fel. Inga medvetna fel, det skulle aldrig mitt samvete klara av. Men omedvetna fel, misstag. Men lär man sig från dom, ja herregud vad man kan utvecklas då. Ingen människa är felfri. Ingen.

Med det sagt önskar jag er en fortsatt mysig söndag. Ta hand om er. Kram.

 

29 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

❤️

” Vet du hur mycket du betyder för mig – sa han samtidigt som han tittade in i hennes blåa ögon och tänkte för sig själv, jag är den lyckligaste mannen på jorden, vilken kvinna jag har, hon log och kramade om hans hand ännu hårdare ”

Något som attraherar mig oerhört mycket är en man som håller sig till sin kvinna, som inte behöver få uppmärksamhet och bekräftelse från andra tjejer. Utan den enda kvinna vars bekräftelse och uppmärksamhet räcker är från hans kvinna. Och ärlighet. Inga lögner hit och dit. Utan uppriktiga, ärliga svar. Inget spel. Ingen pojke. En jordnära man som vill ha sin kvinna lika mycket som hans kvinna vill ha honom. Som skapar magi mellan två människor. En magi av kärlek. Ett sökande, en tanke, en dröm, en längtan. Efter en enda människa, en människas närhet, en människas bekfräftelse, en människas uppmärksamhet, en människas mys, en människas kärlek. När två blir en ❤️

” två bultande hjärtan som slår, två händer som kramar om varandra, två människor som har funnit varandra, just dom två. Av sju miljarder människor. Här sitter dom. Tillsammans. En lycka, en kemi, något äkta, något fint ”

Hon satt drömmande bakom kameran av det som just utspelade sig framför hennes ögon. En dag sa hon till sig själv. En dag 🥰📸

 

23 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

Tips på sköna kuddar

En helg full med kramar, god mat och gofika. Massa bus, lek och skratt med mina gudbarn. Mys med mitt bustroll innan han blev hämtad av sin husse. Bara få titta på var och en av dessa fantastiska människor som man har i sitt liv och känna sig lyckligt lottad och känna den där enorma tacksamheten. Såna stunder man bara vill stanna klockan och få njuta lite till. Stunder jag är här och nu och som jag absolut inte tar för given. Stunder då jag kan fastna med blicken och bara sitta och glo och le inombords. Sex vuxna, två barn, en hund, en katt. Vänner som är som familj. Som man bara är så bekväm med. Lycka. Total jävla lycka.

I dag har jag jobbat, planerat in två hembesök i ställföreträdarsyfte, jag, mina huvudmän och biståndshandläggare. Det var ett tag sedan jag var på fysiska möten, vilket jag tycker är väldigt intressant och lärorikt. Jag för talan åt människor, jag har ett ansvar för en annan människa, jag gör mitt allra bästa för att människorna jag ställföreträder får det bästa liv som är möjligt för just dessa. Ibland är det biståndshandläggare med, ibland ekonomiskt bistånd, ibland socialen, ibland hyresvärd, ibland är jag med på bankmöten, ibland är hemtjänsten med. Vi är ett team i dessa möten. Ibland är jag med på fysiska möten en gång i veckan, ibland en gång i månaden. Det skiljer sig lite beroende på uppdrag och vad som ska göras. Ibland går jag gråtandes därifrån och tänker ”hur kan människor sätta sig i såna här situationer” i bland är det andra orsaker som gör att människor sitter i jobbiga situationer, tex psykisk ohälsa, sjukdom. Jag har kontakt med alla myndigheter, läkare , kommun, och personer som finns runt dessa människor, jag är en spindel i nätet som för en talan och fixar möten, ringer runt, löser ekonomiska problem, löser andra ptoblem. Det är tufft väldigt många gånger, det finns ju en anledning till att en människa får en ställföreträdare. Men det ger så himla mycket också.

Nu är iaf dessa möten inbokade och alla berörda är med på tåget.

Det är helt sjukt att jag snart varit ställföreträdare i två års tid, i december är det två år sedan. Så himla lärorika år.

Nu har jag hoppat i pjyamasen, satt på en maskin med sängkläder. Mina täcken är precis tvättade, efter sängkläderna ska jag tvätta två kuddar åt gången. Min säng är 180 cm bred och jag har sex kuddar totalt och två täcken. En säng för mig ska vara stor, mysig och ha massor av kuddar. Tur att min säng fick plats på mitt sovloft. På bredden var det precis, på längden skulle det få plats två sängar till. På tal om kuddar, de flesta kuddar jag har är från Ikea och heter Skogsfräken. Riktigt sköna. Sen har jag två otroligt stora kuddar som är så sköna från Jysk, med kuddfodral i sammet från Mio och överkast även det i samma tyg, färg och butik. Jag älskar hotellkänslan det ger.

 


 

23 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

10 saker om mig

1. När jag gick i högstadiet så var jag i Thailand för första gången. Där fick jag mitt hår flätat i små små flätor som säkert tog fyra timmar att göra. Samtidigt som jag satt där blev jag intervjuad av en thailändsk tidning. Det tog evigheter att få bort alla flätor i håret sedan. Hua..

2. Jag och min familj har riktigt roliga smeknamn på varandra som har funnits med sedan mina syskon var små. Jag är ”sladdis” fast åt andra hållet. Jag är äldst, mycket äldre och mina syskon är 17, 21 och 22 år (på min mammas sida).. själv är jag 30 plus. Givetvis är det jag som har gett familjen sina smeknamn. Jag nämner smeknamnen dock inte här 🤣

3. Jag fick lära mig att sminka mig på face sthlm när jag var 13 år när jag var modell. Men jag var bara sminkad på modevisningar. Sminket kom mycket senare. Och ett smink jag verkligen inte passar i och tycker att det bli för mycket på mig är läppstift. Möjligen rött läppstift passar jag i, annars föredrar jag bara läppbalm på läpparna. Läppar redo att pussas med. Rött läppstift hade vi på oss när vi fotade svartvita bilder. Tips.

4. Min mamma var en otroligt skicklig ritare av människor, hon skrev även dagböcker varje dag och var väldigt kreativ med bild och med ord. Jag ärvde det sistnämnda. Jag är inte alls duktig på att varken måla eller rita trots att jag gick bild och form på gymnasiet.

5. Många frågar mig vad jag har för utbildningar och examens i bagaget så vi kör det igen. Jag gick bild och form på gymnasiet, sen pluggade jag interaktionsdesign (kodning och webbdesign) på Nackademin. Jag har pluggat entreprenörsskap och bokföring. Sen har jag pluggat kreativt skrivande och till undersköterska. Jag har en examen i allt. På olika sätt har mina olika examens betydelse idag, jag arbetar som undersköterska, men även ställföreträdare där kunskap med bokföring hjälper mig i årsredovisningarna. Jag skriver på min bok och på skrivarkursen fick jag lära mig väldigt mycket gestaltning och hur man skriver en bok m.m. interaktionsdesignkunskaperna hjälpte mig väldigt mycket med bloggandet förut.

6. Kladdkaka har alltid varit en favoritefterrätt, men nu kan det vara så att chokladbollarna slår det. Jag kan inte sluta äta. Chokladbollar med pärlsocker. Mums.

7. När jag läser en bok så blir jag helt uppslukad. Och måste läsa klart den på en gång. Jag hade åtta böcker med mig till Bulgarien, och jag läste ut allihoppa och började till och med om att läsa böckerna. Haha.

8. Jag provar alltid en ”inhemsk maträtt” i det land jag åker till. Tanzanias, eller afrikas risgröt var nog det mindre goda jag har smakat. Konsistenten var inte den bästa. En konstig klump.. som jag åt med händerna. Bland det bästa är absolut Ungern med sin gulash, langos och kycklingrätter.

9. Jag solar ofta bara framsidan av kroppen som ni kan se på bilden här nere. Min baksida på armen är mycket ljusare.

10. Jag älskar korsord och har alltid med mig det utomlands. Sist satt jag och min syster i sängen i Rom och löste korsord. Shit, sju månader sedan vi var där. Galet.

 

 

20 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

Fantastiska ni 🙏

Åhh vad underbart det är att få höra om era magiska kärlekshistorier och hur ni träffade er kärlek. Tack så jättemycket för att ni delar med er. Jag blir verkligen så glad 🙏

Jag har de senaste dagarna fått väldigt fina kommentarer, både face to face och här inne om att jag skriver bra. Det är för mig en av de finaste kommentarer jag kan få, för så länge jag kan minnas har jag älskat text, jag älskar att blogga, och jag älskar att skriva på min bok. I dag när jag käkade lunch på chop chop tog jag en sån där lyckokaka som för övrigt är så goda och där stod det på min lapp ”ett efterlängtat genombrott är på väg” vilket gjorde mig alldeles pirrig. Haha. Tänk, tänk om jag snart får mitt genombrott. Kanske är det min bok, kanske är det kärleken, kanske någon annan stor dröm. Jag ska nå mina drömmar.

Hur som helst, om vi ska återgå till en av de absolut finaste kommentarer till en textnörd som jag är, är att få höra just hur bra jag skriver. Ibland har jag sämre skrivardagar, ibland bättre. Här på bloggen skriver jag ibland ytligt, ibland lite djupare, om olika saker. Här på bloggen skriver jag annorlunda än vad jag gör i min bok där det blir mycket gestaltning bland annat. Min blogg är mitt mästerverk som alltid kommer att leva kvar.

Undra vart jag kommer att vara på jorden när jag skriver min absolut sista rad i min bok och känner att nu är den helt klar, tänk den dagen då jag skickar in min bok, mitt manus, mitt mästerverk till förlaget. Och den den dagen jag håller min absolut första bok i min hand, inslagen 😭🥰 som jag längtar.

I dag har jag hunnit med lite jobbmejl och samtal till biståndshandläggare, jag har ätit sushi, jag har bakat och ätit massor av chokladbollar hos en vän och jag fick med mig en hel påse chokladbollar hem. Än så länge har jag lyckats att hålla fingrarna borta, men det kandke blir en. Eller två innan jag kryper ner i sängen. Första snön för den här hösten komi dag också, stora flingor som gjorde både mig och albert alldeles snöiga när vi gick till bussen. Sen har jag hunnit med att tvätta och städa här hemma, och en och annan podd. Just nu lyssnar jag på Framgångspodden som intervjuar en person som var gisslan i fem år…

Godnatt mina läsare. Ta hand om er. Kram.

 

19 oktober, 2023Nikys 1 kommentar

Funkar hundtricket? Eller ketshuptricket?

Åren går verkligen. Och det går fort. För fort. Här sitter jag, och är inte alls där i livet jag egentligen vill vara på. Jag är singel, bor i en lägenhet och har ingen att dela livet med. Ingen att äta fredagstacos med, eller säga ”jag älskar dig” till varje dag. Någon att slänga mig i famnen hos när vi har varit borta från varandra en hel dag. Någon att äta mysiga frukostar i sängen med och snacka om livet. Någon att dricka varm choklad med en kall vinterdag, någon att skeda med och kika på film regniga dagar. Någon vars familj och vänner man äter goda middagar och spelar spel med. Någon att äta biopopcorn tillsammans med. Någon att dela livet med.

Funkar ketshuptricket? Funkar hundtricket? Är det bara tinder eller andra appar som gäller idag? Ska jag behöva swipa för att hitta kärleken? Hur träffades den äldre generationen sitt livs kärlek? Iof, på min yngre tid så höll man kontakten via kärleksbrev, handskrivna kärleksbrev på fina brevpapper med en härlig doft. Det saknar jag verkligen. I dag är allt så ytligt och kortvarigt för alternativen är så tillgängliga att man hela tiden söker nytt. Folk föredrar det ytliga. Framför det djupa. Är det för att det är så himla enkelt idag att hitta någon för kvällen. Är det för att det är så enkelt att få bekräftelse i dag? Tröttnar man lättare idag? Det är så enkelt att skriva och skicka bilder på varandra i dag. Kolla bara på snapchat. Jag själv föredrar att ha så lite appar som möjligt. Det är kanske därför jag inte hittar någon. Jag vill inte hitta någon bara för kvällen, utan jag vill ha någon för resten av livet, en soulmate. Det var lättare förr på så många plan. Sen givetvis när man hittar the one så försvinner intresset att hela tiden söka bekräftelse från annat håll. För det är väl inte så jäkla kul med det där ytliga i längden?

Fortsättning följer…

 

19 oktober, 2023Nikys 4 kommentarer

Varför?

Varför känner vissa människor ett sånt jävla hat? Varför vill vissa människor förstöra livet för andra? Varför vill vissa människor skapa skräck? Varför vill vissa människor döda?

Jag förstår inte. Jag gör inte det. Hur sjuka människor finns det där ute. Hur fungerar deras jävla hjärnor.. Hur kan man medvetet göra människor illa på olika sätt.

Varför vill inte alla bara leva i kärlek, bygga upp ett bra liv, vara en bra människa. Jag fattar inte det. Jag gör verkligen inte det. Så jävla sorgligt. Jag finner inga ord. Jag försöker förstå, men jag gör inte det.

Varför hata, när man kan älska. Varför vara elak, när man kan vara snäll. Varför kriga när man kan leva i fred och ha det bra. Varför skada när man kan läka. Varför säga något elakt när man kan säga något snällt. Varför slåss när man kan kramas.

Varför…

 

 

17 oktober, 2023Nikys 1 kommentar

10 år sedan 😱

Det är helt sjukt vad tiden går. Jag fick hem ett brev från transportstyrelsen där det stod att det är dags för mig att förnya mitt förarbevis.. ehh, förarbevis. Det stod stilla ett bra tag. Menar dom mitt körkort och jag började räkna, det tog jag 2007 och har förnyat en gång.. Det är ju några år kvar, jag tittar på körkortet både en och två gånger. Går ut 2027. Hur ska jag komma i håg att förnya det om de påminner mig fyra år före 🤣 ja jag vet… hahaha..

Men.. sen slog det mig. Jag har ju tagit ”körkort” alltså förarbevis för snöskoter. Och det är alltså tio år sedan. HERREGUD. Det är alltså tio år sedan jag gjorde en intensiv uppkörning för snöskoter i två dagar och sen ett liknande prov som man gör vid körkort om jag inte minns fel. Alltså svara på massor med frågor. Men det har jag iaf. Jag har tagit förarbevis för snöskoter vilket är för övrigt bland det roligaste som finns. Jag älskar att köra snöskoter, speciellt på kvällen med en stjärnklar himmel, det är mäktigt och så romantiskt. Jag bodde ju i norrland i två år och hade skoterleder utanför dörren. Bland topp två med det bästa att bo i norrland btw.

Men det är helt galet. Tio år sedan. Fan vad gammal jag känner mig nu.. Åren går..

Annars har jag haft en bra dag. Fick hem mitt bustroll i morse så då tog vi en långpromenad på två timmar bland krispiga löv, sol, en härlig frisk höstdag. Sen mötte jag upp en av mina väninnor för lite catch up och mys på ett cafe. Två timmar kändes som fem minuter. Så himla mysigt. Hon frågade mig vilken som är min drömresa nu och jag behövde inte fundera länge. Norge. Hon visade magiska platser i Norge där hennes man och hon var för några år sedan. En roadtrip dit hade varit rena drömmen. Jag vill se Norges magiska natur. Det närmaste Norge jag kommit är till Kebnekaise. Och bara det var sjukt häftigt att se.

På kvällen mötte jag upp min andra tjejkompis för en promenad med vovvarna och även där lite catch up. Nu har jag en trött vovve här hemma.

En fin start på denna vecka. Undra vad mer denna vecka har qtt erbjuda? Jag har ännu inte sett Saw på bio och äta biopopcorn. Jag har ännu inte ätit tacos förutom på tacobar, men det är inte samma sak, långt ifrån .jag har ännu inte köpt lösgodis och framförallt lysmilk har jag suktat efter länge. Jag är sugen på donken.. jag är fan alltid sugen på mat, och godis… 🤣

Hoppas att ni har haft en fin måndag. Kram

 

16 oktober, 2023Nikys Lämna en kommentar

Ett drömhus 😍

Jag älskar att drömma mig bort på hemnet. Och nu hittade jag ett mysigt litet drömhus, MED ETT ORANGERI 😍 länkar huset Här och med en så lummig trädgård. Tänk att få sitta i det orangeriet och pussas och få skriva klart min bok. Rena drömmen.

Visst älskar jag min lägenhet. Men jag vill skapa ett nytt drömhus, ett nytt drömhem. Såsmåningom. Men jag älskar även bo där jag bor.

Mina tips till att nå sitt drömhus är att börja med att fundera på vart du kan tänka dig att bo. För mig är läget nästan det viktigaste. Och självklart möjligheterna till att bygga ut. Kan man inte få både och så tycker jag nästan att man ska satsa på tomten. Den här resan har jag gjort och jag fick min absoluta drömtomt. Utan hus. Där det så småningom ställdes dit mitt drömhus. Mitt val av hus och jäklar vad den resan var häftig. Från en tomt till att hitta Det huset. Till att kunna flytta in. Älskar den resan. Mitt andra tips till att nå sitt drömhus är att åka till Nybygget vid Arlanda. Kika in i varenda hus, det var så jag fastnade för mitt fd drömhus, en enplansvilla. Jag skulle nog aldrig klara av att bygga ett hus från scratch. Med alla miljoner val. Men vem vet, den resan har jag inte gjort, en dag kabske man testar det. Hur som helst. Jag tog hem varenda broschyr innan jag bestämde mig för huset. Jag låg på balkongen, fantiserade, visualiserade, bläddrade och bestämde mig. Det blev ett flertal svängar till nybygget vilket är ett skitroligt ställe, att gå in i alla dessa hus och drömma sig bort. Jag hade även möjlighet att gå in i exakt ett sånt hus jag ville ha. Inte på nybygget dock, då dom bara har vist antal husmodeller.

Den känslan när man hade vunnit budgivningen var magisk. Tomten var dyrare än huset men huset hade så mycket möjligheter, ett helt nytt hus på 152 kvm. Ett socialt vackert hus.

Och efter att ha sett alla avsnitt som ligger ute på husköp i blindo så ja, då är jag faktiskt inte så kräsen längre när det kommer till själva huset. Ett bra läge är det absolut viktigaste. Och jag är en sån som tänker framåt hela tiden, därav att jag valde en enplansvilla med mitt gamla drömhus, för det kan man bo i även på äldre dagar. Men det finns det väldigt väldigt få av. Men man måste även tänka här och nu och inte bara framåt. Att kanske jag inte kommer att klara trappor när jag är 85.. Men just nu gör jag det, öppna upp mer möjligheter.

Våga chansa.

Vi flyttade faktiskt in på 19 kvm ett tag för att jag ville vara nära tomten. Vi sov i en bäddsoffa, hade en toa men med en knappt fungerande dusch, men jag hade vy över husbygget. Kunde följa det på nära håll, drt var det viktigaste. Och då står man ut. Det gör man verkligen. Man hittar lösningar. Man vänjer sig så fort. Och man blir fruktansvärd tacksam för det man har så 19 kvm var ibget problem.

Som när jag var i Tanzania och inte kunde tvätta håret på en hel vecka för att det inte var något tryck alls i duschen, gick knappt att tvätta kroppen. Man fick fylla det lilla vattnet i händerna och hälla över sig. Jag var så skitig men jag var så lycklig. Och det gjorde ingenting att jag var skitig, för skitig blev jag av det afrikanska dammet direkt när jag satte mig i bilen, i tio timmar per dag. Kom tillbaka, ni fattar inte hur skitig man var, snoret var helt svart. Haha. MEN. Så lycklig. Våga göra ”läskiga resor” här i livet, våga ta en chans. Våga ta en risk, gör det absolut bästa av situationen, hitta lösningar. För det som kommer i slutändan är så värt resan. Man växer framförallt. Gör det bästa av det du har. Va nöjd med det du har. Dröm. Förverkliga drömmar.

Om vi återgår till husköp. Tomten, läget och möjligheterna är det absolut viktigaste för mig, där är jag kräsen. Men jag har verkligen öppnat upp när det kommer till huset. För där kan man ändra, bygga om m.m. det kan man inte med en tomt och läget.

Mitt tredje tips är, åk på massor av visningar varje helg, kvällar.. Åk på varenda en i den kommun du vill bo i för det är svinkul. Och nyttigt som fan. Kanske åk på visningar i fler kommuner bara för att. Det var mitt helgsnöje i ett halvårs tid typ. Jag följer med mina vänner på visningar också, så kul tycker jag att det är.

Jag köpte faktiskt min lägenhet i ”blindo” kom jag på nu. Den var inte klar när jag köpte den. Jag såg den på ritning, ringde mäklaren. Och sa, jag köper den. Det tog mig ca 2 minuter att få mitt hem. Det var självklart läskigt. Jag fastnade för läget. Men jag hade aldrig ens varit inne i en liknande lägenhet. Nu babblar jag på om lite av varje. Det jag vill säga som slutgrej är att dröm, kanske når du inte din dröm idag, men fortsätt att drömma, för det gör att du kommer närmare den, en dag kanske du når din dröm. Och var tacksam för det du har här och nu. Se det du faktiskt har. Det skapar lycka. Sluta aldrig att drömma och sträva efter din dröm, glädjs åt varenda stopp på vägen dit, öppna ögonen. Gör det bästa av situationen. 19 kvm, noll tryck i duschen m.m.

Våga prova på. Jag hade ALDRIG bott utanför Stockholm, jag är uppväxt på södermalm. Nu bor jag tjugo minuter från smeten. Jag flyttade till Bollnäs i hälsingland, för kärleken. Där bodde jag dock bara i två år, men jag vågade. Jag vågade släppa tryggheten, jag vågade prova på iaf och det är jag stolt över att jag gjorde, att jag vågade.

Våga mer. Var mer tacksam. Följ ditt hjärta. Testa olika vägar, för det leder dig på rätt väg till slut. Gå inte och trampa i samma cirkel hela tiden. Kliv ut ur den. Det är där du utvecklas och finner lycka. Går du i samma cirkel, fortsätter du i samma mönster, inget händer. Ja hur mår du då? Vill du må bättre, ja då måste du bryta tankemönster, bryta en livsstil som du inte trivs med, bryta med vänner du inte trivs med, bryta med ett jobb du inte trivs med m.m. Det säger sig självt.

Nu kom jag in på något helt annat.. jag önskar er en fin söndag. Kram.

Ps, glöm inte kolla in länken på huset jag länkade 😍

 

15 oktober, 2023Nikys 1 kommentar

Lev det livet du vill leva

Och skit i andras åsikter. Det finns alltid dom som ska klaga, säga negativa saker m.m. Det viktigaste är att vara en bra människa, följa sina egna drömmar och leva sitt liv.

Blir du lycklig av att sitta i kassan på ica, då ska du jobba där. Blir du lycklig av att städa hos andra. Då ska du göra det. Blir du lycklig av att sitta på ett kontor. Då ska du göra det. Aldrig trycka ner andra, klaga på deras jobb, pengar m.m. pengar och status är inte allt. Det viktiga är att DU gör det som gör just dig lycklig. Jag kommer aldrig att glömma sommaren 2007. Då arbetade jag som städerska på Zinkensdamms hotell. Herregud vad jag älskade att piffa till hotellrummen. Jag hade så himla roligt på jobbet. Både i det jag gjorde och med mina kollegor. Jag sommarjobbade där medan jag gick i skolan.

 

Det jag vill säga är att, välj vad du själv vill arbeta med, det som gör dig lycklig. Jag gillar inte när någon säger ”jaha, du är undersköterska, när ska du bli sjuksköterska eller läkare, när ska du klättra, få bättre betalt?” Ehh? Va? Jag är så lycklig över att vara UNDERSKÖTERSKA, jag älskar att vara undersköterska och är så himla stolt över mig själv. Varje gång jag går till jobbet gör jag det med glädje, glädje över att trivas så förbannat bra på min arbetsplats, trivs med det jag ska göra, jag trivs så himla bra och känner aldrig ångest, är trött på mitt jobb, stör mig på mina kollegor. Aldtig. Tvärtom. Jag gör ett så bra arbete, kanske just för att jag trivs så himla bra med allt. Och så har det varit på alla mina arbetsplatser. Jag har valt så rätt, jag älskar där jag är och vill inte ändra någonting som det känns just nu.

En annan sak jag får väldigt blandade kommentarer om är att jag inte vill skaffa barn. Jag vill inte ha barn. Och varför ska jag då skaffa barn för att det är någon annans dröm? För att det är normen, det är det vi lever för m.m. Eller den klassiska kommentaren ”du kommer att ångra dig”.. Då har jag bara lust att säga ”du kommer att ångra dig att du skaffade barn” hårt, jag vet. Nu känner jag aldrig så. Men ibland är det nära. Folk fokuserar så himla mycket på andras liv, att de inte lever sina egna. Vi alla ÄR olika, och lever olika liv. Och det är väl helt okej, det är helt fantastiskt. Så länge man inte gör någon annan illa. Jag har människor i min närhet som tex har öppet förhållande och är så himla lyckliga med varandra, och jag är så glad för deras skull, vilken kärlek, vilken respekt och lycka. Mina bästa vänner har barn och lever just deras drömliv. Även där är jag så glad för deras skull. Var glad åt andras drömliv. Och skapa ditt eget drömliv med det som gör dig lycklig. Jag har varit på många bröllop där tjejer gifter sig med tjejer. Jag kände Sveriges första killar som fick gifta sig. Så himla fint med kärlek, och kärlek kan se så himla annorlunda ut, öppet förhållande, polygamt, monogamt, tjej tjej, kille kille. Massor av barn, inga barn. Självvald singel. Djur, inga djur. Vara undersköterska, en annan vill vara städare, eller läkare. En vill sitta i kassan på ica, en annan vill sitta på ett kontor. Vissa vill bo i hus, andra vill bo i lägenhet, vissa vill bo stort, andra litet. Vissa gillar partylivet, andra hemmakvällar. Vissa har en gräns för otrohet, en annan har en annan gräns. Vissa skulle bli ledsna om sin partner skulle få massa halvnakna bilder på andra tjejer/killar. Andra skulle inte bry sig. Vi är så himla olika. Vi har olika värderingar, moral m.m. vi ser så olika ut, vi är så olika som människor, och så länge man inte gör illa någon är det väl HELT FANTASTISKT att vi är så olika. I kropp och i knopp. I så himla mycket.

Så följ just din dröm, lev ditt liv. Följ ingen annans dröm, lev ingen annans liv. Följ din lycka, ditt hjärta. Va en bra människa. Va snäll. Vi alla gör misstag, så är det, det är mänskligt. Men välj inte att göra någon illa. Välj inte att säga något dumt. Man kan vara medvetet elak, vilket är fruktansvärt, men sen kan man ju självklart vara omedvetet ”elak” och det lär man sig av, man kanske inte visste, man kan inte veta allt. Men att medvetet såra, göra illa. Det är fruktansvärt.

Min absolut största dröm här i livet är kärleken, förlova mig. Gifta mig. Men jag känner ingen avundsjuka för människor som får uppleva det, tvärtom. Då ska ni se mig i Santorini, kärlekens ö. Omg, där får man uppleva förlovningar, det slutar med att jag gråter av lycka och måste krama om de nyförlovade. Haha. I zanzibar var det ett par som gifte sig på stranden. Jag fick uppleva deras lycka och glädje, deras bästa dag som även skulle vara min bästa dag, en dag, det var så fint. Jag älskar bröllop, jag älskar förlovningar, jag älskar att se människors kärlek och lycka. En dag kommer min allra största dröm att slå in. Det vet jag. En dag. Men annars lever jag mitt drömliv, med min varannanvecka hund. Givetvis önskar jag att jag hade Albert på heltid. MEN. Han ska inte förlora människorna han älskar för att jag och mitt ex har separerat. Jag njuter till fullo när jag har honom istället och får vara tacksam för den tiden jag har med honom. Och när jag inte har honom vet jag att han har det så himla fantastiskt med sin husse och bästa bonusmatte och deras liv. Och det gör mig otroligt glad och tacksam. På måndag är det dags för mattevecka. Woho. Då blir det hundliv och mys. Allting blir inte alltid som man tänkt sig, då får man tänka om och göra det absolut bästa av situationen.

Åh vad mysigt det är att höra ljudet av ösregn, frisk luft, sockor, tända ljus, gott att äta och seriemys.

Va glad över andras glädje 🙏 Ha en fin lördagskväll, kram.

 

14 oktober, 2023Nikys 2 kommentarer

 

Allmänt | |
Upp