Skalmanklockan 🕰

God morgon, en ny vecka och solen Àr framme idag. Mina mornar börjar vÀldigt tidigt sÄ jag har redan hunnit

GĂ„ en lĂ„ngpromenad pĂ„ en timme 04.30-05.30 med Albert, svalt och skönt dĂ„ ✅
Ätit en stadig frukost ✅
Duschat ✅
StĂ€dat och fixat hemma ✅
Tagit mĂ„ndagsproverna ✅
Innan klockan 08.00 😅

Och nu passar jag pĂ„ att blogga innan jag ska möta upp en tjejkompis och hennes dotter för bland annat lunch. Sen ska jag trĂ€ffa en annan vĂ€n och ikvĂ€ll gĂ„r jag och Albert förbi jobbet och sĂ€ger hej pĂ„ en avdelning ❀ dagens planer.

MĂ„ndagar Ă€r bĂ„de den jobbiga dagen men ocksĂ„ en bra dag. SĂ„ nervöst att fĂ„ veta hur mina trombocyter mĂ„r. Vecka för vecka. Och nu har jag tagit bort en kortisontablett av alla sĂ„ det Ă€r ocksĂ„ lite nervöst, hur kroppen svarar pĂ„ det, om jag mĂ„ste höja igen, eller om jag faktiskt fĂ„r sĂ€nka med en tablett pĂ„ torsdag 🙏

Jag har haft en sĂ„ himla underbar helg med bĂ€sta vĂ€nner och deras barn. Att se dom smĂ„ umgĂ„s och bildar lika stort band med varandra som vi vuxna gör Ă€r sĂ„ otroligt. Dom umgĂ„s, och vi umgĂ„s đŸ„° jag kan sitta i timmar och bara titta pĂ„ dom. 

I gĂ„r hade jag och Albert en "matte och Albert dag" vi började dagen tidigt som vanligt, eller jag började dagen tidigt rĂ€ttare sagt, men Albert hĂ€ngde snĂ€llt med pĂ„ en tidig lĂ„ngpromenad vid 05.00, en söndag 😅 (kortisonet gör en otroligt pigg och aktiv) 

Vid nio tog vi vĂ„r andra promenad och han fick busa av sig ordentligt i en hundrastgĂ„rd. I duggregn. Jag i regnkappa... och tofflor 😅 sen blev det storstĂ€dning av badrummet i nĂ„gra timmar. Älskar att stĂ€da och ha det fint hemma. 

Sista veckan med Albert innan husseveckan tar fart och det har gĂ„tt över förvĂ€ntan. Jag har nog Ă„terhĂ€mtat mig vĂ€ldigt fort tack vare honom och mĂ€nniskorna runt mig sĂ„klart đŸ„° vilka vĂ€nner och familj jag har i mitt liv och vilka band jag kĂ€nner till dessa mĂ€nniskor đŸ„°â€ïž 


Jag har levt efter en "skalmanklocka" den hĂ€r mĂ„naden, haft bra rutiner, Ă€tit var 3e timme , sovit pĂ„ natten, varit pĂ„ fyra promenader per dag, umgĂ„tts med vĂ€nner, tagit det lugnt och Ă„terhĂ€mtat mig, utmanat "rĂ€dslorna" , funnit lugnet i mig sjĂ€lv och i situationen, varit och Ă€r hĂ€r och nu, accepterat biverkningarna av medicinerna och andats. Jag tror att det Ă€r viktigt att utmana sig sjĂ€lv och vĂ„ga "lita pĂ„ sig sjĂ€lv" och inte fastna. Jag skriver ur mig mycket kĂ€nslor, tankar m.m. hĂ€r i bloggen och sen bara hittar mig sjĂ€lv mer och mer. SĂ„ ni som inte vill lĂ€sa min blogg, gör det inte helt enkelt đŸ˜Š för du umgĂ„s vĂ€l inte med folk du inte tycker om heller? 😊 

Vad vill du med ditt liv? Hur vill du mĂ„? Vilka mĂ€nniskor vill du ha i ditt liv? Vad vill du jobba med? Och skapa det livet du vill ha efter dina förutsĂ€ttningar. Trivs du inte pĂ„ jobbet, varför inte prova att byta? Kanske Ă€r jĂ€ttelĂ€skigt att byta jobb, men det kanske Ă€r vĂ€rt det? För det Ă€r sĂ„ himla viktigt att skapa ett liv som man trivs med och Ă€r nöjd med. Nöjd med sin partner, nöjd med sina vĂ€nner, nöjd med sitt jobb m.m  för det Ă€r en stor del av sitt liv. En vĂ€ldigt stor del ❀ nu babblar jag bara pĂ„ hĂ€r. Men oftast blir det sĂ„ nĂ€r jag skriver. Allt börjar med dig. 

Att vara hĂ€r och nu, att finna ett lugn i livets berg och dalbana, för livet ÄR sĂ„, upp och ner, hela tiden. Det hĂ€nder saker, och det Ă€r sĂ„. Allt mellan glĂ€dje och sorg. TvĂ„ steg fram, ett tillbaka. Men kom alltid framĂ„t 🙏 utvecklas frĂ„n motgĂ„ngarna. Börja om. Var snĂ€ll mot dig sjĂ€lv, och andra. Va nöjd med det du faktiskt har som du tycker om, strĂ€va inte efter mer mer mer mer hela tiden. DĂ€r finner du inte lyckan i livet. Bara för en liten stund innan du söker mer mer mer mer mer. 

SĂ„ se det du HAR som gör dig glad och var tacksam 😊

Vi fÄr prata mer sedan. Nu ska jag fixa mig lite och göra mig redo för en dag i goda vÀnners sÀllskap. Kram

AllmÀnt | |
Upp