En liten påskkärring

Det blev en helt fantastisk söndag. Först mötte jag och Albert upp min bästa vän och min guddotter för lek i parken vilket var kul. Efter det åt vi lunch och gick i en butik, de hade fina påsksaker så det blev lite nya ljus för min del, jag velade länge mellan gula ljus och ljusblåa, det blev ljusblått till slut. Jag älskar högtider, mest att vara tillsammans och umgås. Åh vad jag längtar till påsk. 

Jag minns påskfirandet på söder när jag var liten så väl. När jag och mamma hängde upp massor med påskägg och kycklingar i påskriset som sedan fick stå på vårt stora gamla träbord i köket, de färgglada rutiga påskgardinerna och när jag spenderade timmar med att måla påskkort och skriva glad påsk, sminkade mig med röda kinder från mammas läppstift och fräknar och klädde ut mig för att sedan gå runt på hela söder och knacka dörr och förhoppningsvis få lite godis i kitteln. Gör man ens sånt idag? När jag tittar på filmen Lotta på Bråkmakargatan är det precis så jag växte upp, fast i storstaden. På ett 80 och 90 tals söder där man som fyraåring kunde gå själv till affären eller vara ute och leka. Och just påsken var riktigt rolig. 

På senare tid när vi bodde i hus så brukade mamma gömma påskäggen på tomten medan vi barn sprang ivrigt runt och letade efter just vårt ägg. Den traditionen förde min ena lillebror vidare efter hennes bortgång. Men nu var det något år sedan vi letade påskägg. Men jag får fortfarande ett påskägg med godis i av familjen. 

Så fina barndomsminnen som lever kvar i hjärtat.

Kvällen fortsatte i går med att se på fotboll med familjen. Jag hoppades på straffar då jag tycker att det är så spännande vilket det också blev, och seger på det. Bra jobbat djurgården. 
Allmänt | |
Upp