Lite frĂ„gor och svar 😊

God morgon fina soliga magiska fredag.. Eller vÀnta, det var nÄgot jag drömde. God morgon lite blÄsiga grÄa fredag och alla ljuden frÄn min lÀgenhet just nu, tvÀttmaskinen och diskmaskinen. Jag storstÀdar just nu men satte mig och tog en liten paus för att blogga lite.

Jag tÀnkte att jag tar upp nÄgra frÄgor jag fÄr ibland sÄ vi kör en liten q&a.

1. Vad Àr det dyraste du har köpt?
Jag har byggt mitt drömhus som blev vĂ€rderat till tvĂ„siffrigt. Sen efter det mĂ„ste det ha varit min lĂ€genhet för tvĂ„ miljoner. 
Men om vi bortser frĂ„n lĂ„n man tar för ovanstĂ„ende sĂ„ Ă€r det absolut dyraste min bröstförstoring som kostade ca 50.000. 
Efter det Ă€r nog resan till Tanzania och Zanzibar som kostade kring 40-50 tusen per person.
Efter det Àr nog vÄran öluff i Grekland. Ca 25-30 tusen ungefÀr. Kan ha varit mer.
Resan till Rom förra Ă„ret blev inte billig den heller dĂ„ jag unnade mig lite shopping. 
Bortsett frĂ„n bolĂ„nen sĂ„ Ă€r allt saker jag har sparat till. Inga lĂ„n för sakerna. Ett tips Ă€r att alltid se till att fĂ„ pengar tillbaka pĂ„ deklarationen sĂ„ blir man lite "överraskad". Min shopping i Rom skedde för dom pengarna tex. Jag Ă€r inte en sĂ„n vĂ€rst shopaholic faktiskt. 

2. Vad betalade du allt som allt för ditt körkort? 
Jag betalade 9000 nĂ„gonting, straxt under 10.000 blev det. Detta var Ă„r 2007 sĂ„ det var snart tjugo Ă„r sedan. Åh nej, nu kommer Ă„ldersnojan fram igen. Shit, snart tjugo Ă„r sedan. Herregud. Jag mĂ„ste rĂ€kna om det verkligen stĂ€mmer. Jo tamefan, Ă„r 2027 Ă€r det tjugo Ă„r sedan. Och det Ă€r ju snart. HerrejĂ€vlar vad Ă„ren gĂ„r för den hĂ€r tantelantan... 

3. Hur gamla Àr dina syskon?
Syster pĂ„ 18 Ă„r, bror pĂ„ 21 Ă„r, bror pĂ„ 22 Ă„r. Syster pĂ„ 28 Ă„r, syster pĂ„ 31 Ă„r. Och sĂ„ jag, den Ă€ldsta av alla 30+ đŸ€Ł

4. Hur lÀnge var dina förÀldrar tillsammans?
Min mamma och pappa har aldrig varit tillsammans. Sen kom min plast, styv, lossaspappa in i bilden nĂ€r jag var 8 Ă„r gammal. De var tillsammans i över 20 Ă„r, tills mammas olycka som orsakade hennes bortgĂ„ng. SĂ„ tre syskon pĂ„ mammas sida, tvĂ„ pĂ„ min pappas. 

5. Vad har du haft för husdjur?
Oj, jag har nĂ€stan alltid haft djur. Mitt första husdjur var en perserkatt som hette Oliver nĂ€r jag bodde pĂ„ söder, jag fick senare ocksĂ„ en hamster som hette Julius. Sen har jag haft katter,, guldfisk, kanin, höns, tre hundar innan Albert (dalmatin, jack russell, shi tzu) jag hade ett tag hoppande bönor om det rĂ€knas? đŸ€Ł  sen mĂ„ste jag berĂ€tta en rolig historia om mitt husdjur Ă€gget đŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€Łjag dör av skratt bara jag tĂ€nker pĂ„ det. Jag Ă€r uppvĂ€xt pĂ„ sent 80 tal pĂ„ söder och 90 tal. Bara sĂ„ ni fĂ„r en liten bild, klĂ€dd i riktiga 80 talsklĂ€der gick jag och min killkompis med ett varsit Ă€gg i hinkar som vi bĂ€ddade och hade verkligen som hudsjur i hopp om att dessa Ă€gg en dag skulle bli tvĂ„ gulliga kycklingar. Vi hade med dom överallt, pĂ„ restauranger/uteserveringar, i affĂ€rer, ja överallt förutom nĂ€r vi var pĂ„ dagis. Dessa Ă€gg hade vi tagit frĂ„n kylskĂ„pet och en dag luktade de sĂ„ illa att vi var tvugna att göra oss av med vĂ„ra Ă€lskade husdjur. Min killkompis var min mammas bĂ€sta vĂ€ns son och nĂ€r han fyllde 18 och vi var dĂ€r pĂ„ 18 Ă„rs kalas/fest sĂ„ slog mamma in ett trÀÀgg till honom bland annat. AlltsĂ„ jag dör för min mamma, sĂ„ jĂ€kla roligt. Ett sĂ„nt minne resten av livet. Det var historien om mitt husdjur Ă€gget đŸ„°đŸ€ŁđŸ„š

6. Är du fortfarande volontĂ€r pĂ„ Djurens Ö? 
Japp, sedan den dagen Lili frĂ„gade mig efter ett reportage om mig i tidningen sĂ„ har jag varit volontĂ€r dĂ€r. Vad kan det vara nu, 4 Ă„r? đŸ€” följ vĂ„r instagram djurenso. 

7. Har du varit med i tv? 
Jajjamensan. Min tvkarriĂ€r började och slutade i en icareklam dĂ€r jag var statist. Haha. Min enda tv medverkan 😅 men, jag har fĂ„tt frĂ„gan om Paradise hotell. Men jag tackade nej sen. Detta var snart tio Ă„r sedan sĂ„ det var lĂ€nge lĂ€nge sedan. De blev intresserade just för att jag inte dricker alkohol m.m đŸ˜… 

8. Vad drömmer du om?
Oj det Ă€r mycket. En stor dröm Ă€r att hitta min bĂ€sta vĂ€n och sjĂ€lvfrĂ€nde dĂ€r ute, bygga upp ett liv i tvĂ„samhet och gifta oss och bli gamla tillsammans och ha ett fantastiskt liv ihop, att vara vid varandras sida i livets bergochdalbana. Att fĂ„ ge ut min bok som jag skriver pĂ„. Köpa en fiat 500 och göra en roadtrip i Italien.

9. Har du en koppling till Italien?
Ja, min farbror var halvitalienare och jag har en italiensk slĂ€kt i Ravenna dĂ€r min farbror Ă€r begravd. Italien har stĂ„tt min familj pĂ„ min pappas sida extremt nĂ€ra. Jag Ă€lskar Italien och Italien har pĂ„ olika sĂ€tt varit en del av min uppvĂ€xt. 

10. NÄgot du alltid köper med dig frÄn utlandet?
Magneter, kortlekar och ibland kryddor. 

11. NÄgot du Àlskar att göra nÀr du reser?
HĂ€nga med vĂ€nner, dricka en kall cola eller apelsinjuice, Ă€ta choklad och spela kort i flera timmar pĂ„ kvĂ€llen ❀ ligga pĂ„ stranden, i solstolen m.m och kolla pĂ„ en stjĂ€rnklar himmel. Roadtrips, Ă„ka fyrhjuling, Ă€ta god mat, upptĂ€cka fina platser. Dricka peach icetea och fylla kylen med kitkat och maltesers. Omg, ett mĂ„ste. Njuta av tiden med varandra och bara skapa magiska minnen ❀

12. FavoritfÀrg?
Lila. Min farmor Ă€lskade lila och lila har varit min favoritfĂ€rg sedan jag föddes, i princip. NĂ€r jag var 14 och fick min egen stuga pĂ„ tomten med toalett, hall, kök, vardagsrum och sovrum sĂ„ var mitt sovrum i mörklila, Ă€ven min hall. Jag Ă€ger bara tre klĂ€desplagg i lila och lite ljus i dag men jag har fortfarande lila som favoritfĂ€rg. Gammeldags lila Ă€r en fĂ€rg jag vill ha i min brudbukett den dagen dĂ„ jag gifter mig. 

13. Har du haft Ă„ngest?
Oh ja, jag har haft panikĂ„ngest och Ă€ven lidit av agorafobi (torgskrĂ€ck) i tvĂ„ Ă„r nĂ€r jag var i yngre tonĂ„ren. Kbt, andningsteknik och avslappningsövningar (meditation) gjorde underverk. Och den dagen dĂ„ jag bestĂ€mde mig för att inte lĂ„ta Ă„ngesten och agorafobin fĂ„ förstöra mitt liv. LĂ€ra sig hur man tĂ€nker och andas nĂ€r livet blir jobbigt helt enkelt 🙏 ingen medicin.. 

14. BĂ€sta resmĂ„let du kan tipsa om? 
Santorini ALLA gĂ„nger, nĂ€ra och bra. Men bo för guds skull antingen i Thira eller i Oia. Tanzania var en extremt hĂ€ftig upplevelse. Men om jag fĂ„r vĂ€lja en, och dĂ€r jag varit flest gĂ„nger i (5 gĂ„nger) sĂ„ blir det mitt Ă€lskade Santorini ❀

Och med det sagt sĂ„ önskar jag er mina lĂ€sare en fin fredag. Kram 🌾

AllmÀnt, Q & A | |
Upp